ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πάνοπλος στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός

πάνοπλος-στο-βέλγιο-ο-ολυμπιακός-103318

Πετάει σήμερα για Βρυξέλλες για το πρώτο παιχνίδι με την Αντερλεχτ

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Αντερλεχτ αύριο Πέμπτη (18/02, 20:00) για τη φάση των «32» του Europa League και με εξαίρεση τον τραυματία Πάρντο αλλά και τον τιμωρημένο Ομάρ, ταξιδεύει πάνοπλος στις Βρυξέλλες.

Χωρίς κάποιο απρόοπτο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση απέναντι στην Αντερλεχτ. Ο Μάρκο Σίλβα είδε όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του να συμμετέχουν κανονικά στο πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε κατά κύριο λόγο τακτική τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, αλλά και δουλειά σε στατικές φάσεις και κυκλοφορία της μπάλας.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή για το Constant Vanden Stock. Σε αυτή με εξαίρεση τον τραυματία Πάρντο αλλά και τον τιμωρημένο Ομάρ δεν υπάρχει κάποια έκπληξη.

Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι εξής ποδοσφαιριστές: Μποτία, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκεζ, Ντουρμάζ, Φορτούνης, Χουτεσιώτης, Ιντέγε, Καπίνο, Κασάμι, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Πουλίδο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σεμπά, Σιόβας, Βούρος, Ζντιέλαρ.

«Φαβορί ο Ολυμπιακός»

Σχεδόν δύο χρόνια συμπληρώνει στον πάγκο της Αντερλεχτ, ο Μπέσνικ Χάσι. Ο Κοσοβάρος προπονητής έκανε το «αγροτικό» του για έξι σεζόν στο πλευρό του Γιον φαν ντεν Μπρομ για να λάβει εν συνεχεία προαγωγή ως χεντ κόουτς. Ο 44χρονος τεχνικός κατά τη διάρκεια της σεζόν αμφισβητήθηκε έντονα από τους οπαδούς της Αντερλεχτ, ωστόσο παρά τις μέτριες εμφανίσεις έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη διοίκηση του συλλόγου των Βρυξελλών.

Ο Χάσι, ενόψει της πρώτης αναμέτρησης για τη φάση των «32» του Europa League έχρισε φαβορί του ζευγαριού τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι μία σπουδαία ομάδα με πολύ θετικά αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια. Η νίκη επί της Αρσεναλ στο Emirates δείχνει την δυναμική αλλά και την ποιότητα του συλλόγου. Είχε πολύ καλή παρουσία στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν είναι τυχαίο πως έφτασε τόσο κοντά στην πρόκριση. Νομίζω πως ο Ολυμπιακός είναι κατά κάποιο τρόπο το φαβορί στα μεταξύ μας παιχνίδια».

Ο Μπέσνικ Χάσι, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως το πρωτάθλημα δεν αποτελεί μονόδρομο για την Αντερλεχτ, σημειώνοντας πως οι Βέλγοι δεν έχουν χάσει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό τους: «Διεκδικούμε το πρωτάθλημα στο Βέλγιο, όμως θέλουμε να προχωρήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε στην Ευρώπη. Η Αντερλεχτ έχει δείξει στο παρελθόν πως μπορεί να τα καταφέρει. Είναι στο χαρακτήρα της ομάδας και θα κάνουμε το παν να αποκλείσουμε τον Ολυμπιακό γνωρίζοντας τις δυσκολίες των αναμετρήσεων».

Ο άλλοτε στόπερ της Γκενκ είχε μόνο καλό λόγια να πει για τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως πρόκειται για μία ολοκληρωμένη ομάδα: «Ο Ολυμπιακός είναι μία πλήρης ομάδα με λύσεις σε όλες τις γραμμές. Θα την χαρακτήριζα πειθαρχημένη και σοβαρή ομάδα. Ενα ολοκληρωμένο σύνολο με ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν πολύ καλά το ρόλο του στον αγωνιστικό χώρο. Περιμένω δύο γεμάτα ένταση ματς».

Ο Χάσι δεν ξεχνάει το θρίαμβο του Ολυμπιακό τον Οκτώβριο του 2013 χάρη στο χατ-τρικ του Κώστα Μήτρογλου: «Σίγουρα, ο Ολυμπιακός είναι ακόμη καλύτερος σε σχέση με την ομάδα που είχε όταν μας κέρδισε με 3-0 στις Βρυξέλλες πριν από δύο χρόνια. Θα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι γιατί σε αυτό το επίπεδο δεν συγχωρούνται τα λάθη. Εχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτά τα παιχνίδια».

Σφυρίζει ο Μπέμπεκ

Η UEFA όρισε τον Κροάτη, Ιβάν Μπέμπεκ, να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση. Στο παρελθόν ο Μπέμπεκ έχει σφυρίξει σε αρκετά ματς ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Ηταν διαιτητής στην ήττα (3-1) του Παναθηναϊκού από τη Σπάρτα Πράγας το 2009, ενώ την ίδια χρονιά διεύθυνε και την αναμέτρηση των πράσινων με τη Γαλατασαράι στην Πόλη, στην οποία η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 1-0. Το 2010 ο Μπέμπεκ ήταν διαιτητής στην εκτός έδρας νίκη του Αρη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου