ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Παιδεύτηκε, αλλά επικράτησε με 2-0 του Δωτιέα η Νίκη Βόλου

παιδεύτηκε-αλλά-επικράτησε-με-2-0-του-δω-106828

Με αρκετό άγχος, αλλά και επιμονή μέχρι το τέλος, η Νίκη Βόλου επιβλήθηκε του Δωτιέα Αγιάς χθες στο Παντελής Μαγουλάς με 2-0, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με σκόρερ τον Χεράρδο Νοριέγα και τον Χρήστο Ελευθεριάδη, οι κυανόλευκοι ξεπέρασαν το μπλόκο του Δωτιέα Αγιάς για την 21η αγωνιστική, δύο εβδομάδες μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων, έστω κι αν χρειάστηκε να περιμένουν… και να «ματώσουν» μέχρι να φθάσουν στο 1-0 του 75ου λεπτού. Ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια της Νίκης πραγματοποίησε ο Βρονταράς, ο οποίος κράτησε το μηδέν όταν χρειάστηκε στο 90’, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Νοριέγα, που πέτυχε και το πρώτο φετινό τέρμα.

Το α’ μέρος

Δίχως κάτι το ιδιαίτερο και με προσπάθεια να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Δωτιέα, η Νίκη βρέθηκε κοντά στο 1-0, με το Λίμα να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα με την αντίπαλη εστία, χωρίς να παρέμβει κάποιος από τους γηπεδούχους στο 9’.

Το πρώτο σουτ με αξιώσεις για την ομάδα της Νίκης Βόλου πραγματο…ποίησε στο 17΄ο Ιορδανίδης, με το μέσο των κυανόλευκων να επιτίθεται κατά μέτωπο και να σουτάρει εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία. Από ωραία συνεργασία του Νοριέγα με τον Κανελλόπουλο, ο τελευταίος βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ που έπιασε πέρασε και πάλι πάνω από τα δοκάρια του Παϊτέρη στο 21’, όπως και η προσπάθεια του Ναουμίδη δύο λεπτά αργότερα με την ίδια κατάληξη.

Η μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα στο α’ μέρος καταγράφηκε στο 31’, με το Νοριέγα να βρίσκει μέσα στην αντίπαλη περιοχή το Λίμα, ο οποίος έσπασε την μπάλα στα δεξιά του για τον Κανελλόπουλο, αλλά ανενόχλητος δεν μπόρεσε να σκοράρει, δίνοντας ύψος στην μπάλα για να περάσει πάνω από την αντίπαλη εστία.

Με το ρυθμό του αγώνα να πέφτει προς το φινάλε του πρώτου 45λεπτου, οι κυανόλευκοι βρέθηκαν και πάλι μια ανάσα από το 1-0, με τον Κανελλόπουλο να ξεχύνεται από τα δεξιά για να σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι στο 44’, εκεί όπου ο Ελευθεριάδης προσπάθησε με μονοκόμματο πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά αυτή πέρασε πάνω από την εστία.

Λύτρωση από Νοριέγα

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Μπαλαράμπε αντικατέστησε το Λίμα, με το Νιγηριανό φορ να επιστρέφει στη δράση μετά από ένα μήνα και πλέον.

Η πρώτη φάση που ξεσήκωσε την κερκίδα της Νίκης και τρομοκράτησε την αντίπαλη άμυνα ήρθε στο 56’ με πρωταγωνιστή τον Ιορδανίδη, να παίζει το 1-2 με τον Κανελλόπουλο, για να σουτάρει στη συνέχεια λίγο πάνω από τη συμβολή των δοκών και στα αριστερά του Παϊτέρη.

Από την άλλη ο Δωτιέας προσπάθησε με τη σειρά του να χτυπήσει στην αντεπίθεση στο 58’, αλλά ο Βρονταράς πρόλαβε και με σωτήρια έξοδο έπεσε στα πόδια του Τσατσαλίδη, μπλοκάροντας την μπάλα.

Η πίεση της Νίκης συνεχίστηκε με σκοπό το γκολ, με το Νοριέγα να απειλεί με τη σειρά του, αλλά ο Παΐτέρης μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια το σουτ του Ισπανού. Στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Δωτιέα «έσβησε» και η κεφαλιά του Ελευθεριάδη στο 61’.

Με το παιχνίδι να μην πηγαίνει όπως θα ήθελε η Νίκη και με τους φιλοξενούμενους να παίζουν και με το χρόνο, ο Νοριέγα ήρθε να λύσει το γόρδιο δεσμό και να λυτρώσει την ομάδα του στο 75’, όταν ο Ισπανός μέσος, ο κορυφαίος του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παϊτέρη, με την μπάλα να περνά εκατοστά δίπλα από τα ακροδάχτυλα, για να καταλήξει βασανιστικά στα δίχτυα. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του Ισπανού με τα κυανόλευκα, το οποίο όπως ήταν λογικό σήκωσε κύμα ενθουσιασμού και αποθέωσης στο πρόσωπό του από την κερκίδα.

Μέχρι το φινάλε ο Βρονταράς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Γκουντρουμπή στο 91’, το οποίο ήταν το πρώτο και το τελευταίο για τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι.

Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού η Νίκη ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, με τον Ελευθεριάδη να δέχεται με χαρά το λάθος του τερματοφύλακα Παϊτέρη, ο οποίος πήγε να ντριμπλάρει τον βραχύσωμο μέσο, αλλά ο τελευταίος του την έκλεψε, μπαίνοντας με αυτή στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

Πλέον η Νίκη συνεχίζει την προσπάθειά της για να ψαλιδίσει τη διαφορά από την κορυφή, έχοντας να αντιμετωπίσει το Ρήγα Φεραίο στο Βελεστίνο.

Νίκη Β. – Δωτιέας Α. 2-0

Γ’ Εθνική – 21η Αγωνιστική

Γήπεδο: Π. Μαγουλάς Σκόρερ: 75’ Νοριέγα, 93’ Ελευθεριάδης

Διαιτητής: Ψυχούλας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Φίλος (Βοιωτίας) Καραγιάννης (Φθιώτιδας) Κίτρινες: 47’ Σούλη, 78’ Τσατσαλίδης, 93’ Μέτσε

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Βελιτζέλος) Βρονταράς, Ιβανίδης, Παπαδόπουλος, Κοτίτσας, Ναουμίδης, Ιορδανίδης (66’ Μέτσε), Κυπτίου, Ελευθεριάδης, Λίμα (46’ Μπαλαράμπε), Νοριέγα (80’ Μπιτσάκος), Κανελλόπουλος.

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ: (Μάγγος) Παϊτέρης, Καραγιάννης, Σελήνης, Τσάκαλι, Κόκκας, Σούλη, Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Ουζούνογλου (68’ Κόκκινος), Πέδρο (73’ Τσιρογιάννης), Κορλός (61’ Γκουντρουμπής).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου