ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μεγάλη και ουσιαστική νίκη μέσα στα Βριλήσσια

μεγάλη-και-ουσιαστική-νίκη-μέσα-στα-βρ-114111

Για την ομάδα χάντμπολ του Κένταυρου Αγριάς

Μεγάλη και σημαντική νίκη πέτυχε η ανδρική ομάδα χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς, η οποία στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής επιβλήθηκε με σκορ 20 – 22 μέσα στα Βριλήσσια επί της ομώνυμης ομάδας.

Μια νίκη που έδωσε στην ομάδα της Μαγνησίας μεγάλη βαθμολογική ανάσα, καθώς τρεις στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 11 βαθμούς, 5 περισσότερους από την ομάδα του Τελαμώνα Σαλαμίνας.

Η ομάδα της Σαλαμίνας έχει βέβαια έναν αγώνα λιγότερο, ο οποίος θα κριθεί στον αθλητικό δικαστή, όπου η ομάδα της Σαλαμίνας αντιμετωπίζει την ποινή του μηδενισμού στο συγκεκριμένο αγώνα και τις τιμωρίας με αφαίρεσης ενός βαθμού, γιατί δεν πήγε να αγωνισθεί την προηγούμενη αγωνιστική στη Νίκαια, επικαλούμενη την απεργία της Π.Ν.Ο.

Η ομάδα του Κενταύρου, παρά την κούραση και τη ταλαιπωρία του 6ώρου ταξιδιού, λόγω των γνωστών συνθηκών που επικρατούν στις εθνικές οδούς, παρά τις πολλές και σημαντικές ελλείψεις κυρίως στην περιφέρεια (Λοίζου, Αρβανιτίδης, Κεφαλάς, Καραπαναγιωτίδης, Αργέντος), εμφανίσθηκε πολύ δυνατή στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Η ομάδα των Βριλησσίων έπαιζε πιεστική και προωθημένη άμυνα από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, γνωρίζοντας τις αδυναμίες του Κενταύρου στην περιφέρεια.

Οι νεαροί όμως αθλητές του Κενταύρου Αγριάς έβρισκαν λύσεις τόσο σε οργανωμένη άμυνα, με πολύ καλά τέρματα από τα εννέα μέτρα, όσο και με κλεψίματα στις επιθέσεις των Βριλησσίων, που γινόταν εύκολα γκολ. Ετσι το πρώτο ημίχρονο ήταν αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ, και τελικά να λήγει με την ομάδα του Κενταύρου προηγούμενη με σκορ 9 – 10.

Ο Κένταυρος μπήκε εξίσου μαχητικά και στο δεύτερο ημίχρονο, με όπλο την πολύ καλή άμυνα (είχε σε εξαίρετη μέρα τον Σαμαρά) και με επιθετική αιχμή το νεαρό Χρήστο Μακρή, πήρε προβάδισμα 4 τερμάτων (11 – 15) στο 42ο λεπτό. Η ομάδα των Βριλησσίων προσπάθησε να αντιδράσει, το σκορ όμως παρέμενε υπέρ του Κενταύρου (15 – 18) στο 50ο λεπτό. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα των Βριλησσίων προσπάθησε να εκμεταλλευτεί, τις αδυναμίες του Κενταύρου στην περιφέρεια (ο Ζωναρόπουλος είχε αποσυρθεί από το 35ο λεπτό λόγο ελαφρύ τραυματισμού), έτσι εφάρμοσε άμυνα μαν – του – μαν στο μισό γήπεδο.

Μια άμυνα που είχε αποτελέσματα, λόγω και της κούρασης των αθλητών του Κενταύρου. Ετσι έξι λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού τα Βριλήσσια ισοφάρισαν σε 18 – 18, βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι. Στο χρονικό σημείο εκείνο τα Βριλήσσια κέρδισαν και δύο πέναλτι, στα οποία ο τερματοφύλακας Μακρής Χρήστος είπε όχι, κρατώντας ζωντανή την ομάδα της Μαγνησίας στο παιχνίδι.

Το τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα ήταν δραματικό και χιτσκοκικό. Ο Κένταυρος Αγριάς κατάφερε να προηγηθεί με 18 – 20, όμως τα Βριλήσσια κατάφεραν πάλι να ισοφαρίσουν σε 20 – 20, ένα λεπτό και είκοσι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Με τη σέντρα, τη μπάλα πήρε στη κατοχή του ο Μιμίκος, ο οποίος αφού βρήκε «ανοικτή» την άμυνα των Βριλησσίων, μπήκε ως την περιοχή των έξι μέτρων και πέτυχε ένα καθοριστικό τέρμα (20 – 21).

Η επόμενη επίθεση των Βριλησσίων ήταν άκαρπη και έτσι ο Κένταυρος με τον Αστέρη πέτυχε ένα παλικαρίσιο τέρμα (20 – 22) 40 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του παιχνιδιού, που διαμόρφωσε και το τελικό σκορ.

Η κόρνα της γραμματείας βρήκε τους νεαρούς αθλητές του Κενταύρου να πανηγυρίζουν μια καθοριστική και παλικαρίσια νίκη, που τους φέρνει πολύ κοντά στο στόχο της ομάδας.

Πεντάλεπτα: 1 – 2, 3 – 2, 6 – 4, 8 – 6, 9 – 8, 9 – 10, 9 – 12, 11 – 14, 13 – 15, 15 – 18, 18 – 19, 20 – 22.

Πέναλτι: 1/4 – 3/3

Δίλεπτες: 8- 7

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: Τσιβρανίδης, Κότσιρας, Σομπιρακούλ (1), Γαλανάκης (2), Όρκας (4), Ντούσικος (5), Κλέωπας (4), Κάτρης (1), Κατσαρός (2), Νικολακόπουλος (1), Σταύρου, Λιάλιος, Καμπουρέλης.

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ: Σαμαράς, Μακρής Χρ,, Μιμίκος (5), Καρανάσιος (1), Ζωναρόπουλος (2), Νούλης (2), Μακρής Χρ. (6), Κρατήρας, Αστέρης (3), Ασαρίδης (3), Μιχαηλίδης, Μάνο, Κοντογιώργης, Κουρίδης.

Φιλική νίκη των παίδων

Την ευκαιρία να αγωνισθούν σε φιλικό αγώνα με την ομάδα του Α.Σ. Αμφικτύονες Λαμίας, είχε η παιδική ομάδα του Κενταύρου Αγριάς. Ο αγώνας έγινε το πρωί της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου στο κλειστό του ΕΑΚ.

Οι δύο ομάδες πρόσφεραν πλούσιο και χορταστικό θέαμα και πολλά γκολ, που χειροκρότησαν οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου. Η ομάδα των Αμφικτυόνων Λαμίας είναι ένα καινούριος σύλλογος που έχει κάνει ήδη δυναμική παρουσία στο χώρο του αθλήματος στην πόλη της Λαμίας.

Οι προπονητές των δύο ομάδων είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλους τους αθλητές που είχαν στο δυναμικό τους. Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για μεταξύ τους αγώνα, εντός του Μαρτίου στη Λαμία.

Τον αγώνα κέρδισε η ομάδα του Κενταύρου Αγριάς με σκορ 44 – 31 (19 – 10 ημίχρονο).

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ: Αμυγδαλιάς (4), Δεμελής (3), Θεοτόκογλου, Καραόλιας, Καραντάκος (4), Κατσίκας, Μακρής Γ. (1), Μακρής Ι. (10), Μηλιόρδος, Τσιάκος, Χιώτης (6), Χούστης (11)

Κλιμακιακή Προπόνηση Παίδων – Παμπαίδων

Κλιμακιακή προπόνηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, από 10.00 – 13.00 επίλεκτων αθλητών (Παίδων και Παμπαίδων). Η προπόνηση θα γίνει στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, υπό την επίβλεψη του Ομοσπονδιακού Προπονητή κ. Τσιάπα Ιωάννη και θα συμμετέχουν αθλητές των συλλόγων της Κεντρικής Ελλάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου