ΤΟΠΙΚΟ

«Μπλόκο» στην Αγία Παρασκευή για την ΑΕ Διμηνίου, μείωσε ο Ηρακλής

μπλόκο-στην-αγία-παρασκευή-για-την-α-126157

Με την 11η αγωνιστική έπεσε η αυλαία του α’ γύρου στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ, με την ΑΕ Διμηνίου να γκελάρει στην έδρα της Αγίας Παρασκευής, με τον Ηρακλή να μειώνει τη διαφορά στους 4 βαθμούς από την κορυφή.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αναλυτικά:

Σαρακηνός – Πηλέας 4-1

Σκόρερ: (15’ Τζ. Βαΐτσης, 54’ Τσεκούρας, 59’ Σουάρες, 75’ Ρουκάς – 79’ Μαργαρίτης)

Με τον Θανάση Νατσικόπουλο, ως προσωρινό προπονητή στον πάγκο του, ο Σαρακηνός επιβλήθηκε με 4-1 του Πηλέα. Μετά την αποχώρηση του Βαγγέλη Βουρούκου, οι ροσονέρι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να επιβληθούν του ουραγού Πηλέα, ο οποίος έδειξε να ξυπνάει μετά το 4-0! Οι δύο ομάδες είχαν μείνει με παίκτη λιγότερο από το 13’, μιας και οι Καμπέρης και Κότσα διαπληκτίστηκαν και οδηγήθηκαν αμφότεροι στα αποδυτήρια. Το σκορ άνοιξε ο Βαΐτσης έπειτα από ασίστ του Σουάρες στο 15’, πλασάροντας τον Φηύγα. Οι γηπεδούχοι περίπου δέκα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης πέτυχαν και το 2-0 με ωραίο μακρινό σουτ από τον Τσεκούρα, ο οποίος ετοίμασε το 3-0 για τον Σουάρες, με το νεαρό ακραίο αμυντικό να σκοράρει στο 59’. Το δείκτη του σκορ στο 4-0 ανέβασε ο έτερος ακραίος αμυντικός, Ρουκάς, με εύκολο πλασέ στο 75’. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να ξυπνάνε από το σημείο αυτό και έπειτα, κατάφεραν να μειώσουν σε 4-1 με το Μαργαρίτη, ενώ είχαν κι άλλες ευκαιρίες μέχρι το τελικό σφύριγμα, δίχως όμως να παραβιάσουν ξανά την εστία του Βλαχόπουλου, μετά από προσπάθειες των Μαργαρίτη, Μπρισμπέου και Μπαρμπαγεωργόπουλου.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Βλαχόπουλος, Ρουκάς, Καλαμάτας, Μαλεσάκος, Σουάρες, Κουάτσκα, Ντουκόλι (68’ Βαλέρα), Τανάγιας, Τσεκούρας (60’ Δημόπουλος), Τζ. Βαΐτσης, Στεργιόπουλος (75’ Γούτσιος).

ΠΗΛΕΑΣ: Φηύγας, Καζάκης (75’ Δ. Μπρισμπέος), Ζουλένκο, Βούρος, Μπιφάνης (46’ Αλβανόπουλος), Βαΐτσης, Μπαρμπαγεωργόπουλος, Καμπέρης, Ηλ. Ματθαίου (75’ Αντζούρης), Θάνος, Μαργαρίτης.

Μαγνησιακός – Αρης 1-2

Σκόρερ: (65’ πεν. Κόκκας – 10’ Τσιαντής, 26’ Πετρόπουλος)

Δίχως εντός έδρας νίκη ολοκλήρωσε τον α’ γύρο η ομάδα του Μαγνησιακού, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από τον Αρη Μελισσατίκων. Συγκεκριμένα μετά από έξι παιχνίδια οι παίκτες του Βασίλη Πανόπουλου μετρούν δύο ήττες και τέσσερις ισοπαλίες, με τους κιτρινόμαυρους του Νίκου Αθανασιάδη να έχουν την υπεροχή από την αρχή του αγώνα και να τους αρκούν μόλις 45 λεπτά. Συγκεκριμένα το 0-1 πέτυχε ο Τσιαντής στο 10’ και έπειτα από εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βίτσου. Το 0-2 δεν άργησε να έρθει, μιας και από ατομική ενέργεια του Πετρόπουλου, η άμυνα του Μαγνησιακού δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με τον επιθετικό των φιλοξενούμενων να διευρύνει το προβάδισμα της ομάδας του στο 26’ με σουτ λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Στο δεύτερο ημίχρονο το μόνο που έμελλε να αλλάξει ήταν το σκορ, με τους γηπεδούχους να απειλούν τον Κουρίτα με σουτ του Κόκκα, το οποίο όμως απέκρουσε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων, κάτι που δεν έγινε και στο 70’ με τον Κόκκα να ευστοχεί από τα 11 βήματα σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος για το 1-2.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Βίτσος, Τσιγαρίδας (46’ Τσιγλιφής), Γκέρτσο, Βασιλείου, Προβιάς, Καραλής (46’ Κατσαμόρας), Τσιουρέλης, Καρακίτσιος, Νιαώτης (70’ Αντωνόπουλος), Κόκκας, Μπάλλας.

ΑΡΗΣ: Κουρίτας, Τσίρος, Μυλωνάς (65’ Θεοδοσιάδης), Γκοτζόπουλος, Γεωργούλας, Τσιαντής, Ίμπρα, Παπαγιαννόπουλος (80’ Γκατζούνας), Στραβέλας, Ακτσιαλής (85’ Νινιζόπουλος), Πετρόπουλος.

Αγία Παρασκευή – ΑΕ Διμηνίου 1-1

Σκόρερ: (71’ πεν. Παντελόγλου – 16’ Ζιώγας)

Με μία ισοπαλία στην αρχή και στο τέλος του α’ γύρου, η ΑΕ Διμηνίου υποχρεώθηκε σε εκτός έδρας απώλεια βαθμών απέναντι στην Αγία Παρασκευή, με την οποία έμεινε στο 1-1. Το 0-1 έγινε από το συνήθη ύποπτο Δημήτρη Ζιώγα, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τη μεταβίβαση του Μαυρίδη και απέναντι από τον Μαλλιαρό σκόραρε με ψηλοκρεμαστό πλασέ στο 16’, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για οφσάιντ. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων στο 35’, αλλά η εκτέλεση φάουλ του Χάνου βρήκε στο τοίχος με την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ και από την άλλη οι ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά το σουτ του Αγραφιώτη κατέληξε άουτ λίγο μετά την πάσα του Κοπάνα στο 38’. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ο Ζιώγας δεν μπόρεσε να σκοράρει και πάλι, βλέποντας τον Μαλλιαρό να μπλοκάρει δύο φορές την μπάλα, όπως και προσπάθεια σε μονοκόμματο σουτ του Αραμπατζή. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, με τον Κοπάνα να αστοχεί σε σουτ στο 60’ και οκτώ λεπτά αργότερα ο Μαρμαρινός κέρδισε πέναλτι με το διαιτητή Ρούσση να δέχεται τα πυρά των κιτρινόμαυρων, τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα, όσο και μετά το τέλος του, θεωρώντας αυστηρή την υπόδειξη. Το παιχνίδι ξεκίνησε τελικά μετά από τρία λεπτά και ο Παντελόγλου ισοφάρισε σε 1-1 στο 71’. Από το σημείο εκείνο και έπειτα οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ, παρά το γεγονός ότι έμειναν και με παίκτη λιγότερο από το 83’, με τον Τσιγιάννη να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από μαρκάρισμα. Στις καθυστερήσεις οι Σταματόπουλος και Μαυρίδης δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Μαλλιαρό, ο οποίος αρχικά μπλόκαρε το σουτ του νεαρού αμυντικού για να δει στη συνέχεια την μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι από το σουτ του Μαυρίδη.

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Μαλλιαρός, Λούμπαρδος, Βαν ντε Γουίχε, Παντελόγλου, Σιγάλας, Ντάκος, Φραγκογιάννης, Αγραφιώτης (51’ Κοτσέλος), Κοπάνας, Μαρμαρινός (75’ Καψάλης), Παπακώστας (51’ Μαλακασιώτης).

ΑΕ ΔΙΜΗΝΙΟΥ: Κουτσιρίμπας, Ζάγκας, Στρούγγης (82’ Σταματόπουλος), Χονδρός (55’ Φιλατζικιώτης), Τσιγιάννης, Χάνος, Μαυρίδης, Αξιώτης (75’ Μαστακούλης), Αραμπατζής, Αποστολίδης, Ζιώγας.

Πανιώνιος – Θησέας 0-1

Σκόρερ: (49’ Μούτος)

Την 6η του νίκη πέτυχε στο φινάλε του α’ γύρου ο Θησέας Αγριάς, κερδίζοντας με 1-0 τον Πανιώνιο. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τους τρεις βαθμούς χάρις σε τέρμα του Μούτου στο 49’, όταν η φάση ξεκίνησε από πλάγιο του Σούδη και κεφαλιά πάσα του Καραλόπουλου για τον Μούτο, ο οποίος με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Καγιάννη. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί από το 29’, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ισά, με τον Κόρμπα να στέλνει στη συνέχεια την μπάλα στα δίχτυα, αλλά να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ. Από την άλλη οι κυανέρυθροι είδαν το πλασέ του Βαΐτση στο 40’ να σταματά ο Μπουργάνης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Καγιάννης, Νικούδης, Καραγιώργος, Κωστούλας, Παπαδόπουλος, Αγγελής (80’ Πέτσης), Κόκκαλης, Κ. Μπασδάνης, Βαΐτσης (70’ Μπαρμπούτας), Μαρούφ, Μοσχούδης (57’ Ανγκόλι)

ΘΗΣΕΑΣ: Μπουργάνης, Ακριβούσης, Κουρτέλης, Μούτος, Σούδης, Σαμαράς (85’ Γιαννούλας), Ισά (90’ Μπαρδόκου), Καραλόπουλος, Μουράτης (74’ Λιάρος), Κόρμπας, Κατσιώτης.

Ηρακλής – ΑΕ 2002 1-0

Σκόρερ: (10’ Μοράλες)

Ενα τέρμα του Μοράλες στο 10’ ήταν αρκετό, προκειμένου ο Ηρακλής να κάμψει την αντίσταση της ΑΕ 2002 με 1-0 και να μειώσει τη διαφορά από την πρωτοπόρο ΑΕ Διμηνίου στους 4 βαθμούς. Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσουκάλη, ο Κοντοβάς σέντραρε στην αντίπαλη περιοχή, με τον προωθημένο Μοράλες να σκοράρει με κεφαλιά. Στη συνέχεια οι Τσελεπής και Τσουκάλης δεν μπόρεσαν να διευρύνουν τη διαφορά, όπως και ο Νούσιας στην επανάληψη που είδε τον Μητράκο να του λέει όχι σε τετ α τετ. Οσον αφορά τους φιλοξενούμενους, που είχαν καλή παρουσία, ο Παπαϊωάννου δεν πρόλαβε την μπάλα στο 15’, με τον Πολυμέρου να σβήνει τον κίνδυνο, όπως έκανε και στη συνέχεια, αποκρούοντας σουτ του Μπένκα στο 70’ και κεφαλιά του Βέργου στο 78’.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πολυμέρου, Ασλάνογλου, Κοντοβάς, Σουλιώτης, Μοράλες, Ντούρο, Βουρδάκης (75’ Τζήμας), Δημητρίου (70’ Φέζο), Τσελεπής, Τσουκάλης (30’ λ.τρ. Νούσιας), Μόσιος.

ΑΕ 2002: Μητράκος, Σφέτσος, Στόικος (70’ Δήμου), Βέργος, Β. Σταθόπουλος, Λάμπρου (70’ Μπένκα), Δ. Στουμποβίκος, Βούλγαρης, Παπαϊωάννου, Φιλίππου (75’ Πότσκα), Δ. Παρίσης.

Δάφνη – Σκιάθος: Αναβλήθηκε

Την ερχόμενη Τετάρτη θα διεξαχθεί η αναμέτρηση ανάμεσα σε Δάφνη και Σκιάθο, η οποία αναβλήθηκε λόγω απεργίας της ΠΝΟ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου