ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

50 χρόνια από το θάνατο του Π. Μαγουλά

50-χρόνια-από-το-θάνατο-του-π-μαγουλά-128754

Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από το θάνατο του Παντελή Μαγουλά του οποίου το όνομα έχει το γήπεδο της Νίκης και υπήρξε ποδοσφαιριστής, προπονητής και παράγοντας της, ενώ προπολεμικά ήταν και διαιτητής.

Γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1906 και συμμετείχε στην ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Σμύρνης την περίοδο 1921-22. Μετά την εθνική τραγωδία του 1922 και τον ξεριζωμό των συμπατριωτών μας Μικρασιατών από τις αρχέγονες πατρογονικές τους εστίες η οικογένεια του βρέθηκε στο Βόλο.

Ως καθιερωμένος αθλητής ποδοσφαίρου ήδη από τη Μικρά Ασία αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της Νίκης στην οποία αγωνίστηκε επί 15ετία από την 50 χρόνια από το θάνατο του Π. Μαγουλά ίδρυσή της μέχρι το 1939, ενώ από το 1964 ο Παντελής Μαγουλάς συμμετείχε ανελλιπώς στα συμβούλια της Νίκης είτε ως πρόεδρος είτε με άλλες ιδιότητες.

Ο Παντελής Μαγουλάς έφυγε από τη ζωή στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 60 ετών στις 30 Ιανουαρίου 1966 χτυπημένος από καρκίνο. Λίγους μήνες πριν η αγαπημένη του Νίκη είχε υποβιβαστεί στη Β’ Εθνική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου