ΤΟΠΙΚΟ

Καρδιοχτύπησαν, αλλά κέρδισαν ΑΕ Διμηνίου και Ηρακλής

καρδιοχτύπησαν-αλλά-κέρδισαν-αε-διμη-145487

Με ακόμη μία νίκη προχώρησαν ΑΕ Διμηνίου και Ηρακλής, με τους δύο πρωτοπόρους στον Α’ Ομιλο της Α’ Κατηγορίας να κερδίζουν έστω και δύσκολα Σαρακηνό και Θησέα Αγρίας στη 10η αγωνιστική.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Σαρακηνός – ΑΕ Διμηνίου 0-1

Σκόρερ: (37’ Αξιώτης)

Η Α.Ε. Διμηνίου ήταν η μεγάλη νικήτρια στον αγώνα με το Σαρακηνό και συνεχίζει ακάθεκτη στην κορυφή της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΘ, μετά και τη 10η αγωνιστική. Οι κιτρινόμαυροι πέρασαν νικηφόρα με 1-0 χάρη σε τέρμα με κεφαλιά του Αξιώτη στο 37’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Χάνου, με τους γηπεδούχους να χάνουν πέναλτι στις καθυστερήσεις και στο 92’, όταν ο Κωνσταντάκος έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κουτσιρίμπα, έπειτα από χέρι του Τσιγιάννη από απομάκρυνση του Μαυρίδη. Η ομάδα του Βαγγέλη Βουρούκου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις φάσεις, αλλά δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε εκείνη του Κώστα Μπράτσου, ο οποίος συνδύασε νικηφόρα την επιστροφή του στον πάγκο της ΑΕΔ μετά από περίπου δύο χρόνια. Πολύ καλή εμφάνιση για τους νικητές πραγματοποίησε ο τερματοφύλακας Κουτσιρίμπας, ο οποίος διατήρησε ανέπαφη την εστία του, μετά από επικίνδυνη σέντρα σουτ του Ρουκά στο 67’ από τα δεξιά για να ακολουθήσει νέα επέμβαση σε σουτ του Καραπλιάγκου. Προσπάθεια του Τσεκούρα στο 77’ σταμάτησε και πάλι στον έμπειρο πορτιέρο, ενώ φάουλ του Τσεκούρα κατέληξε άουτ στο 81’. Με τον Σαρακηνό να πιέζει, ο Κουτσιρίμπας κράτησε όρθια την ομάδα του και στο 89’, όταν απέκρουσε νέο σουτ του Καραπλιάγκου.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Βλαχόπουλος, Ρουκάς, Στεργιόπουλος, Καλαμάτας, Ιωάννου, Καραπλιάγκος, Τσεκούρας, Τσιαμπαλής – Σουάρες, Κωνσταντάκος, Τανάγιας, Βαΐτσης.

ΑΕ ΔΙΜΗΝΙΟΥ: Κουτσιρίμπας, Ζάγκας, Στρούγγης, Χόνδρος, Τσιγιάννης, Μαυρίδης, Αξιώτης, Χάνος, Ζιώγας (93΄ Κωτούλας), Μόσιος (69΄ Σταματόπουλος), Κανδήλας (78΄ Μπαλτσιάκης).

Ηρακλής – Θησέας 1-0

Σκόρερ: (73’ Τσελεπής)

Ζωντανός στο κυνήγι της ΑΕ Διμηνίου παραμένει ο Ηρακλής, ο οποίος μπορεί να καρδιοχτύπησε, αλλά κατάφερε να διατηρήσει το απόλυτο εντός έδρας κόντρα στο Θησέα Αγριάς. Χρυσός σκόρερ των κυανόλευκων ήταν ο Τσελεπής, που σημείωσε το 1-0 στο 73’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και ολιγωρία των πράσινων να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή τους. Η ομάδα της Αγριάς μάλιστα θα μπορούσε να κλέψει το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ο Πολυμέρου είπε όχι στην εκτέλεση πέναλτι του Κόρμπα στο 92’, μετά από χέρι του Λεβέντη.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πολυμέρου, Ντούρο, Κοντοβάς, Σουλιώτης, Μοράλες, Δημητρίου, Ασλάνογλου (60’ Νούσιας), Γκάγκας, Τζήμας, Αραμπατζής (82’ Θάνος), Τσελεπής (90’ Λεβέντης).

ΘΗΣΕΑΣ: Μπουργάνης, Ακριβούσης, Κουρτέλης, Μούτος (78’ Μουράτης), Σούδης, Καραλόπουλος, Ισά, Σαμαράς, Κόρμπας, Λιάρος, Κατσιώτης.

Δάφνη – Αγία Παρασκευή 1-1

Σκόρερ: (45’ Τσαντόπουλος – 56’ Παντελόγλου)

Γκολ και εντυπώσεις μοιράστηκαν στο γήπεδο της Νεάπολης Δάφνη και Αγία Παρασκευή, με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή αλλά και τις φάσεις για να προηγηθούν, όπως στο δοκάρι του Τσότζορα στο 24’ για να ανοίξουν το σκορ έπειτα από προσπάθεια του τερματοφύλακα Μαλλιαρού να απομακρύνει και τον Τσαντόπουλο να χρίζεται σκόρερ με το κεφάλι στο φινάλε του α’ μέρους. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έφθασαν στην ισοφάριση στο 56’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαρμαρινού, ο Παντελόγλου σκόραρε με κεφαλιά ανάμεσα από δυο αντιπάλους.

ΔΑΦΝΗ: Χατζηβασιλείου, Χιώτης, Νικηφοράκης, Αβλουγιάρης, Τσάτσος (88’ Γκιάστας), Τσότζορας, Δεμίρης (65’ Σατελιάν), Λούκας, Τσατσαρώνης, Σαμέτης, Τσαντόπουλος (46’ λ.τρ. Παπαστεργίου).

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Μαλλιαρός, Βαν ντε Γουίχε (38’ λ.τρ. Αγραφιώτης), Παντελόγλου, Λούμπαρδος, Ντάκος, Καψάλης (68’ Κοτσέλος), Χατζημητροφάνης, Παπακώστας, Ν. Μαγγασιανός, Μαρμαρινός (78’ Παπουτσής), Κοπάνας.

Μαγνησιακός – Πανιώνιος 0-0

Σκόρερ:

Με το αγαπημένο 0-0 έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Μαγνησιακό και Πανιώνιο, με τους κυανόλευκους του Βασίλη Πανόπουλου να σημειώνουν την τέταρτη ισοπαλία εντός έδρας δίχως σκορ αυτήν τη φορά απέναντι στον Πανιώνιο. Οι δύο ομάδες μπορεί να είχαν τις ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να τις εκμεταλλευτούν, μένοντας και με παίκτη λιγότερο από το 75’ μετά από διαπληκτισμό των Γιαμαλή και Καρακώστα. Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών ο Οικονόμου δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Καγιάννη και δέκα λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Νιαώτη να αστοχήσει προ του γκολκίπερ των κυανέρυθρων. Στην επανάληψη ο Νιαώτης «γέμισε» για τον Κόκκα, αλλά η προβολή του σταμάτησε σε αμυντικό, ενώ το σουτ του Τσιάνου κατέληξε άουτ στη συνέχεια. Από την άλλη ο Πανιώνιος απείλησε με σουτ του Λέτσου από πλάγια θέση, με τον Παρκιώτη να διατηρεί το 0-0 στο α’ μέρος και στην επανάληψη ο Αγγελής, αν και είχε τις προϋποθέσεις να σκοράρει, σούταρε αδύναμα για να ακολουθήσει νέα φάση στο 85’, με τον Λέτσο να σουτάρει, ο Παρκιώτης να αποκρούει και ενώ ο τερματοφύλακας είχε εξουδετερωθεί, νέο σουτ του Λέτσου πέρασε εκτός εστίας.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Παρκιώτης, Κρανιάς, Γκέρτσος, Βασιλείου, Γιαμαλής, Καραλής (75’ Τσιουρέλης), Οικονόμου (80’ Σιφνιώτης), Προβιάς, Κόκκας, Τσιάνος, Νιαώτης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Καγιάννης, Μαρούφ, Καραγιάννης (46’ Καραγιώργος), Καρακώστας, Παπαδόπουλος, Μοσχούδης (78’ Κωστούλας), Αγγελής, Κ. Μπασδάνης, Λέτσος, Βούλγαρης (30’ λ.τρ. Λυρίτσης), Νικούδης.

ΑΕ 2002 – Σκιάθος 0-0

Σκόρερ:

Δίχως να πάρουν κάτι παραπάνω από τον ένα βαθμό της ισοπαλίας, ΑΕ 2002 και Σκιάθος έμειναν στο 0-0, με τους νησιώτες να παίζουν και με παίκτη λιγότερο από το 70’ στο γήπεδο του Αγίου Γεωργίου Νηλείας. Οι γηπεδούχοι απείλησαν αρχικά με σουτ του Στουμποβίκου στο 20’, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ για να ακολουθήσει διπλή ευκαιρία με τον Φιλίππου στην έναρξη της επανάληψης, με το σουτ του να αποκρούει ο Νικολαΐδης και στη συνέχεια το πλασέ του να καταλήγει άουτ. Κεφαλιά του Βέργου στη συνέχεια κατέληξε άουτ, ενώ ο Νικολαΐδης κράτησε στο 80’ το 0-0 μετά από σουτ του Στουμποβίκου. Από την άλλη για τη Σκιάθο, σουτ και φάουλ του Σκέμπι απέκρουσε ο Μητράκος στο α’ μέρος, ενώ ο Μανωλιός δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ έπειτα από τετ α τετ στην επανάληψη. Από το 70’ και μετά η Σκιάθος αναγκάστηκε να αγωνιστεί και με παίκτη λιγότερο, αφού ο Τσικούνας, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 65’ δέχθηκε δύο κίτρινες σε διάστημα 5 λεπτών.

ΑΕ 2002: Μητράκος, Σφέτσος, Στόικος, Βέργος, Χ. Παπαϊωάννου, Λάμπρου (75’ λ.τρ. Κ. Παπαϊωάννου), Δ. Στουμποβίκος, Ν. Βούλγαρης, Μπένκα (82’ Κ. Βούλγαρης), Φιλίππου, Παρίσης.

ΣΚΙΑΘΟΣ: Νικολαΐδης, Τουρναβίτης, Δ. Μιαρίτης, Πρίφτι (65’ Τσικούνας), Γραββάνης, Μπρέγκου, Μανωλιός, Φερετζέλης (60’ Σαρρής), Μυστάκου (70’ Βεργίνης), Σκέμπι, Ν. Μιαρίτης.

Πηλέας – Αρης 0-6

Σκόρερ:(10’ πεν., 40’ πεν. Ακτσιαλής, 15’ Στραβέλας, 65’ Ταφίλης, 75’ Τσίρος, 88’ Μυλωνάς)

Ανετη ήταν η επικράτηση για την ομάδα του Αρη Μελισσατίκων, η οποία στο ντεμπούτο του Νίκου Αθανασιάδη στον πάγκο της επικράτησε με 6-0 του Πηλέα, σημειώνοντας από τρία γκολ σε κάθε μέρος. Ο Ακτσιαλής πέτυχε το 0-1 με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Τσίρος, για να ακολουθήσει προβολή του Στραβέλα στο 15’ για το 0-2. Ο Ταφίλης πήρε ακόμη ένα πέναλτι για τον Αρη, με τον Ακτσιαλή να βρίσκει εκ νέου δίχτυα στο 40’. Από τέρμα του Ταφίλη στο 65’ έγινε το 4-0 και το 0-5 σημείωσε ο Τσίρος έπειτα από ασίστ του Ταφίλη. Το τελικό 0-6 διαμορφώθηκε με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ από τον Μυλωνά, δύο λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 90’.

ΠΗΛΕΑΣ: Φήυγας, Ντούλας (60’ Μακρής), Τσιάνος (65’ Βαΐτσης), Μπιφάνης, Αλβανόπουλος, Αντζούρης (75’ Ζουλένκο), Καμπέρης, Δημουλάς, Ηλ. Ματθαίου, Θάνος, Μαργαρίτης.

ΑΡΗΣ: Κουρίτας, Γκατζούνας (46’ Ασημάκης), Μυλωνάς, Στραβέλας, Γεωργούλας, Τσιαντής (73’ Πετρόπουλος), Τσίρος, Κατσαρός (75’ Σκοπός), Ταφίλης, Ακτσιαλής, Ιμπρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου