ΤΟΠΙΚΟ

Τρομερό παιχνίδι στη Νέα Αγχίαλο

τρομερό-παιχνίδι-στη-νέα-αγχίαλο-151721

Σε ένα παιχνίδι με πλούσιες συγκινήσεις και ακατάλληλο για καρδιακούς, ο Πύρασος επιβλήθηκε με 4-3 της Α.Ε. Διμηνίου, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να κυνηγά δύο φορές τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Ζιώγα που σημείωσε χατ – τρικ, ενώ από την άλλη ο Καραγεώργος ήταν εκείνος που χάρισε την πρόκριση στο σύνολο του Στέφανου Ξηροφώτου.

Μπορεί τις δύο ομάδες να χωρίζει μια κατηγορία, με τους Αγχιαλίτες να παρατάσσονται και με αρκετές αλλαγές στο βασικό τους σχήμα, ωστόσο όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Νέας Αγχιάλου απήλαυσαν ένα εξαιρετικό παιχνίδι παρά το δυνατό αέρα που έκανε δύσκολες τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πήραν το προβάδισμα στην αναμέτρηση με τον Μυργιώτη να βρίσκει δίχτυα στο 18ο λεπτό, όταν σούταρε με το αριστερό από το ύψος της περιοχής και από διαγώνια θέση με την μπάλα να κοντράρει σε σώμα αμυντικού και να ξεγελά τον Κουτσιρίμπα για το 1-0.

Μετά από δύο χαμένες ευκαιρίες με τους Βαλωτή και Μυργιώτη, η Α.Ε. Διμηνίου αναθάρρησε και κατάφερε να φθάσει στην ισοφάριση με τον Ζιώγα να κερδίζει από τα 11 βήματα τον Βαν Ντε Γουίχε, έπειτα από πέναλτι που κέρδισε ο Αποστολίδης από τον Καραγεώργο στο 38’. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν έμειναν εκεί, αφού έφθασαν στην ανατροπή και το 1-2 λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου.

Συγκεκριμένα από εκτέλεση φάουλ του Χάνου ο Ζιώγας πέτυχε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς, σουτάροντας από πλάγια αριστερά με μονοκόμματο σουτ, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα του Πυράσου.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Στέφανος Ξηροφώτος έριξε στο παιχνίδι τους Αναστασίου και Κοτζαθανάση, στην προσπάθεια να φτάσει στην ανατροπή και το κατάφερε στο 70’, όταν από σέντρα του Αναστασίου ο Καραγεώργος ισοφάρισε σε 2-2 με πλασέ στην κίνηση.

Ομως οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να χαρούν το τέρμα τους για παραπάνω από ένα λεπτό, αφού ο Ζιώγας με ακόμη ένα εξαιρετικό τελείωμα, αυτή τη φορά με το δεξί έκανε το 2-3 στο 71’, υποχρεώνοντας τον Πύρασο να τρέξει για να προλάβει.

Πλέον τα επόμενα λεπτά αναμένονταν δραματικά με τους γηπεδούχους να πιέζουν για την ισοφάριση και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα.

Ο Αναστασίου αποκατέστησε την ισορροπία και ισοφάρισε στο 80’ με κοντινή κεφαλιά έπειτα από γλυκιά σέντρα του Κοτζαθανάση, για να φθάσουμε στο 88ο λεπτό, όταν
από εκτέλεση του Μυργιώτη, ο Καραγεώργος δεν άφησε άλλα περιθώρια αμφισβήτησης
και έγραψε το τελικό 4-3 με κεφαλιά.

Σκόρερ: (18’ Μυργιώτης, 70’, 88’ Καραγεώργος, 80’ Αναστασίου – 38’, 45’, 71’ Ζιώγας)
ΠΥΡΑΣΟΣ: Βαν ντε Γουίχε, Κοντοβάς, Δημητριάδης, Καραγεώργος, Μαλακασιώτης (50’ Αναστασίου), Πλασταράς, Μπασδάνης, Βαγγελάκος, Χρ. Δαμάσκος (91’ Χατζητρακόσιας), Μυργιώτης, Βαλωτής (57’ Κοτζαθανάσης).
ΑΕ ΔΙΜΗΝΙΟΥ: Κουτσιρίμπας, Ζάγκας, Στρούγγης, Χονδρός, Τσιγιάννης, Αποστολίδης, Κανδήλας, Χάνος, Ζιώγας, Σταματόπουλος (88’ Φουρκιώτης), Αξιώτης (82’ Μπαλτσιάκης).

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου