ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Σοφία Κτενά: «Επιστρέφω στο Βόλο για μετάλλια»

σοφία-κτενά-επιστρέφω-στο-βόλο-για-με-165655

Θεσμός έχει γίνει για την πόλη μας η διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, με το Βόλο, μετά τη μεγάλη επιτυχία των Παγκόσμιων πρωταθλημάτων σε συγχρονισμένη κολύμβηση και υδατοσφαίριση, να αναλαμβάνει και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών τεχνικής κολύμβησης ( 22-28 Ιουνίου), ενώ θα υποδεχτεί και τη 2η Πανεπιστημιάδα στο άθλημα (27 Ιουνίου-1 Ιουλίου). Πρόβα τζενεράλε για τις διοργανώσεις θα αποτελέσει μάλιστα και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ κατηγορίας, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας στις αρχές Ιουνίου.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Πολυήμερη προετοιμασία στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας πραγματοποίησε κλιμάκιο της Εθνικής μας ομάδας, που θα συμμετάσχει στην κορυφαία διοργάνωση, με τους δύο ομοσπονδιακούς προπονητές που συνόδευσαν την αποστολή, κ. Γιάννη Καλαϊτζογλίδη και κ. Αλέξανδρο Ξιάρχο, να μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι αθλητές μας, αλλά και από τις συνθήκες που συνάντησαν στο Βόλο.

Η Βολιώτισσα Σοφία Κτενά, η κορυφαία Ελληνίδα στο άθλημα μίλησε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ» τόσο για την προετοιμασία, όσο και για το μεγάλο στόχο του 2016, την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα: «Ο Βόλος πραγματικά αποδεικνύεται μια από τις πλέον φιλόξενες πόλεις, σε ότι αφορά τις συνθήκες διαμονής και προετοιμασίας μας. Βρεθήκαμε στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας το διάστημα 19-26 Δεκεμβρίου, σε άριστες συνθήκες, ενώ οι υπεύθυνοι μας παρείχαν κάθε διευκόλυνση, σύμφωνα με τις ανάγκες μας για προπόνηση, ακόμα και τις μέρες που το κολυμβητήριο δε θα λειτουργούσε».

Η 26χρονη πρωταθλήτρια καθόρισε τους στόχους του άμεσου μέλλοντος για την ίδια, σε μια σπουδαία χρονιά για το άθλημα της Τεχνικής κολύμβησης στη χώρα μας, στην οποία η ομοσπονδία εμπιστεύτηκε μια παγκόσμιου βεληνεκούς διοργάνωση: «Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΟΕ που μου έδωσε τη σπουδαία ευκαιρία να βρεθώ σε ένα περιβάλλον που θα αποδειχτεί σκαλοπάτι για το στόχο που έχουμε θέσει με τον προπονητή μου, την κατάκτηση μεταλλίων σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στη χώρα μας. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση για μένα, θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, ενώ θα είναι ιδιαίτερη τιμή να ακουστεί ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας, στο «σπίτι» μου, στο Βόλο. Θέλω επίσης να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον προπονητή μου, τον κ. Αλέξανδρο Ξιάρχο, ο οποίος με βοηθά σε κάθε μου βήμα και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην προσωπική μου εξέλιξη».

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός προπονητής τεχνικής κολύμβησης Βορείου Ελλάδας, κ. Γιάννης Καλαϊτζογλίδης σημείωσε: «Πραγματοποιήσαμε με επιτυχία ένα προπονητικό καμπ στο κολυμβητήριο «Βασίλης Πολύμερος» της Νέας Ιωνίας Βόλου, με κλιμάκια των Εθνικών ομάδων Βορρά και Νότου. Βασικός μας στόχος ήταν η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των αθλητών μας, με φόντο τις δύο σπουδαίες διοργανώσεις του καλοκαιριού, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων στη Γαλλία, αλλά και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας και στο Βόλο. Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά, με βάση και το γεγονός ότι μείναμε 9 μέρες, ενώ τα τοπικά σωματεία μας αγκάλιασαν. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την προετοιμασία μας και αναμένουμε τις πρώτες επίσημες διοργανώσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου