ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βουρούκος: «Η Νίκη δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανένα»

βουρούκος-η-νίκη-δεν-έχει-να-φοβηθεί-τ-173479

Ενας από τους πλέον κατάλληλους να μιλήσει για την κατάσταση του βολιώτικου ποδοσφαίρου και όχι μόνο, είναι ο 60χρονος σήμερα προπονητής Βαγγέλης Βουρούκος, ο οποίος ως προπονητής του Σαρακηνού αντιμετώπισε την περασμένη εβδομάδα τη Νίκη Βόλου, σε φιλική αναμέτρηση, με τους κυανόλευκους να επικρατούν δύσκολα με 1-0.

Ο τεχνικός των ροσονέρι μίλησε για την κατάσταση της Νίκης, τη νέα του ομάδα το Σαρακηνό και όχι μόνο, τονίζοντας αρχικά για το φιλικό της περασμένης εβδομάδας:

«Ηταν σίγουρα ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι και για εμάς μια πολύτιμη εμπειρία, να παίξουμε απέναντι σ’ ένα δυνατό αντίπαλο. Το ματς διεξήχθη σε αθλητικά πλαίσια και από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να σκοράρουμε. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα θετικό τεστ για μας, όπως και για τη Νίκη και τον προπονητή της που ήθελε να δει κάποιους νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως κι εμείς».

Για την προσπάθεια της Νίκης φέτος: «Η φετινή Νίκη μού θυμίζει την προσπάθεια που είχε κάνει με εμένα προπονητή το 2001. Δίνει βάρος στα παιδιά της περιοχής και πραγματοποιεί μια νέα αρχή. Προσωπικά θεωρώ τη Νίκη ως την καλύτερη ομάδα στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανένα.

Διαθέτει έναν πολύ καλό προπονητή τον κ. Βελιτζέλο και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Εύχομαι να πάρει πίσω της βαθμούς που της αφαίρεσαν. Αν συμβεί αυτό, αλλάζουν τα δεδομένα και θα αποτελεί το πρώτο φαβορί για να κατακτήσει την άνοδο. Γιατί παίρνοντας τους βαθμούς θα γίνει ακόμη καλύτερη και η ψυχολογία στις τάξεις των ποδοσφαιριστών.

Ακόμη κι όμως αν δεν της επιστραφούν όλοι, δεν χάλασε ο κόσμος. Δουλεύοντας με μεθοδικότητα και αισιοδοξία και πάντα πάνω στο ίδιο σκεπτικό, με παιδιά από τη Μαγνησία, μπορεί να δημιουργήσει έναν κορμό, στον οποίο με μια ενίσχυση τεσσάρων-πέντε έμπειρων παικτών που θα κάνουν τη διαφορά, μπορεί να βασιστεί στο άμεσο μέλλον για να επιστρέψει στη Football League».

Για την προσπάθεια που επιχειρεί με το Σαρακηνό:«Βρίσκομαι στο Σαρακηνό περίπου 20 ημέρες και έχω δει ήδη σημάδια βελτίωσης. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια που καταβάλλουν και έχουν αρχίσει να αφομοιώνουν αυτά που τους ζητώ μέσα στο γήπεδο. Κόντρα στη Νίκη χρησιμοποίησα δύο 14χρονα παιδιά. Σίγουρα μ’ αρέσει σε όσες ομάδες δουλεύω να κάνουμε πρωταθλητισμό. Με εμπνέει αυτή η ατμόσφαιρα του πρωταθλητισμού.

Ωστόσο, δεν θα αμελήσουμε τη νέα γενιά. Παίζοντας στο ερασιτεχνικό, δουλειά μας είναι να βγάζουμε καινούργια ταλέντα και να τους δίνουμε τα εφόδια για το μέλλον, πράγμα που προσπαθώ να κάνω και στο Σαρακηνό».

Στο φινάλε ο κ. Βουρούκος μοίρασε τις ευχές του:«Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία σε όλο τον κόσμο. Ελπίζω η Νίκη και όλες οι ομάδες της Μαγνησίας γενικότερα να βρουν το δρόμο τους, γιατί το έχει ανάγκη το τοπικό ποδόσφαιρο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου