ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αντίο στο κύπελλο με ισοπαλία

αντίο-στο-κύπελλο-με-ισοπαλία-184365

Με αλλαγές ο Ολυμπιακός Βόλου ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον ελλιπή ΠΑΟΚ

Με μια ισοπαλία (1-1) κόντρα στον ΠΑΟΚ που είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και παρατάχθηκε με τη μισή ομάδα Νέων στο Βόλο αποχαιρέτισε το θεσμό για φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου που επίσης είχε αλλαγές και έχοντας αποκλειστεί από καιρό, ρίχνει το βάρος πλέον στο πρωτάθλημα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στο φινάλε των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού στο κύπελλο η βολιώτικη ομάδα πήρε τον πρώτο βαθμό και μάλιστα απέναντι έστω και στον ελλιπή ΠΑΟΚ και ο «δικέφαλος» πέρασε ως πρώτος από τον 3ο όμιλο, ενώ τον ακολούθησαν τα Χανιά μετά το 2-2 με τον Πανθρακικό, δύο ομάδες από τις οποίες είχαν χάσει οι ερυθρόλευκοι.

Στο χθεσινό τελευταίο ματς του ομίλου το σκορ άνοιξε για τον ΠΑΟΚ ο Δημητριάδης στο 16’ για να ισοφαρίσει στο 32’ ο νεαρός Αλαμάνης για τον Ολυμπιακό που μπορούσε και τη νίκη γοήτρου αν ο διαιτητής δεν ευνοούσε σε κάποιες καθοριστικές φάσεις τους Θεσσαλονικείς.

Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός

Με διαφορετικό στυλ και διάταξη απ’ ό,τι παίζει στο πρωτάθλημα ήταν χθες ο ΠΑΟΚ. Ομως με πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα παρατάχθηκε και ο Ολυμπιακός. Ετσι κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Δασκαλάκης, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Καρράς και αριστερά ο Χιντζίδης. Οι Ντάσιος και Αρβανίτης ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί και σαν αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Νάστος και Κυζιρίδης. Ως επιθετικά χαφ ο Νικολιάς έπαιξε στη δεξιά πτέρυγα, ο Τσιλιγκίρης στην αριστερή, με τον Σκοπελίτη να έχει πιο ελεύθερο ρόλο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Αλαμάνης ήταν ο προωθημένος.

Στην επανάληψη ο Νάστος έπαιξε στο κέντρο της άμυνας και ο Χιντζίδης πιο προωθημένος όταν πέρασε αρι- στερό μπακ ο Παναγιώτου.

Γκολ στο 45λεπτο

Ο Ολυμπιακός ήταν πιο απειλητικός στο ξεκίνημα με κορυφαία του ευκαιρία στο 9’, όταν η κεφαλιά του Σκοπελίτη έφυγε άουτ, ενώ στο 14’ σουτ του Τσιλιγγίρη έφυγε επίσης άουτ. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο έφτασε στο 1-0 στο 16‘ και στην πρώτη του τελική προσπάθεια όταν μετά από ωραία σέντρα στου Κάκκο, ο Δημητριάδης έπιασε το σουτ στην κίνηση.

Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν στο 32’. Μετά από σέντρα του Καρρά και αδράνεια στην άμυνα του «δικεφάλου», η μπάλα η μπάλα έφτασε στον Τσιλιγκίρη και στη συνέχεια στρώθηκε στον Αλαμάνη ο οποίος με πλασέ έγραψε το 1-1.

Εμεινε το 1-1

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς είχε φάσεις αλλά όχι γκολ και στο 52’ οι παίκτες του Ολυμπιακού ζήτησαν πέναλτι για χέρι αμυντικού του ΠΑΟΚ μέσα στην περιοχή.

Πιο πριν ο ΠΑΟΚ έφτασε δύο φορές με αξιώσεις απέναντι από την εστία του Δασκαλάκη. Στο 47’ ο Κούστα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη, ενώ ο ίδιος παίκτης μέσα στη μικρή περιοχή του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να πιάσει το γυριστό σουτ με τον Δασκαλάκη να μπλοκάρει τη μπάλα.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μια πολύ καλή στιγμή στο 78’, με τον Γκουγκούδη να σουτάρει διαγώνια μέσα από την περιοχή και την μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Μελίσσα, ενώ στο 90’ ο Νικολιάς από τα δεξιά επιχείρησε τη σέντρα, με τον Κεσίδη να πιάνει την κεφαλιά και τον Μελίσσα να μπλοκάρει την μπάλα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ήρθε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Μετά από σέντρα του Κτιστόπουλου, ο Κοροβέσης κατέβασε την μπάλα και από το ύψος της μικρής περιοχής την έστειλε δίπλα από την εστία. Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους με τον ΠΑΟΚ να προκρίνεται ως πρώτος του τρίτου ομίλου με 7 βαθμούς και τον Ολυμπιακό Βόλου να αποχαιρετά τη διοργάνωση.

«Θέλαμε να κερδίσουμε»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Σούλης Παπαδόπουλος στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε πως ήθελε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποιους ποδοσφαιριστές του, ενώ τόνισε ότι το ερχόμενο παιχνίδι της Δευτέρας για το πρωτάθλημα είναι αυτό που πραγματικά τον ενδιαφέρει.

«Ο ΠΑΟΚ είχε προκριθεί, εμείς είχαμε αποκλειστεί και θέλαμε να δώσουμε χρόνο σε κάποιους ποδοσφαιριστές. Παίζαμε με 8-9 παίκτες που δεν είχαν ξεκινήσει την Κυριακή. Θέλω να έχουμε ρυθμό στο παιχνίδι μας και συνοχή σαν ομάδα. Θέλαμε να κερδίσουμε μια ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ» ειπε ο προπονητής του Ολυμπιακού τονίζοντας πως πιστεύει στους νέους αλλα «άλλο είναι το παιχνίδι της Κ20, άλλο η προπόνηση και άλλο το παιχνίδι που θα καίει η μπάλα. Στο 93΄ που ήταν και η μοναδική φάση του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε δεχθεί το γκολ. Αυτά πρέπει να τα διορθώσουμε, ακόμα και τις λεπτομέρειες. Για να είσαι επαγγελματίας στον Ολυμπιακό Βόλου πρέπει να το δείχνεις και να ξεχωρίζεις» ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι μπορεί και κάποιος άλλος παίκτης εκτός του Καραμανλή να έχει πρόβλημα…

Ο Ανούσος στο Καλλιθέα – Ολυμπιακός Β.

Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ οι διαιτητές της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. Τον αγώνα ανάμεσα στην Καλλιθέα και τον Ολυμπιακό Βόλου στο δημοτικό γήπεδο Καλλιθέας, που είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα 21/12 στις 3.00 το μεσημέρι θα διευθύνει ο κ. Νικόλαος Ανούσος από την ΕΠΣ Λακωνίας με βοηθούς τους κ.κ. Γιώργο Παλαμίδα από την ΕΠΣ Λακωνίας και Χαρίλαο Νενεκούμη από την ΕΠΣ Αργολίδας.Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο κ. Αλέξανδρος Τσαμούρης από την Ενωση Πειραιά και παρατηρητής ο κ. Κωνσταντίνος Ζαννετίδης από την ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου