ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και Πέμπτη και Δευτέρα

και-πέμπτη-και-δευτέρα-189477

Φινάλε κυπέλλου με ΠΑΟΚ, επιστροφή στις επιτυχίες με Καλλιθέα για τον Ολυμπιακό

Και μεθαύριο Πέμπτη και την ερχομένη Δευτέρα έχει αγώνες ο Ολυμπιακός Βόλου αφού αρχικά είναι προγραμματισμένο το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ για την 3η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων με τη βολιώτικη ομάδα να έχει αποκλειστεί και τον αγώνα να αποτελεί τυπική διαδικασία, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στο πρωτάθλημα και την επιστροφή στις επιτυχίες που σημαίνει διπλό στην Καλλιθέα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός για μια ακόμη φορά θέλει να κερδίσει ό,τι έχασε και «βλέπει» περισσότερο από το κύπελλο και το μεγάλο αντίπαλο όπου απλά περιμένει κόσμο, την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το πρωτάθλημα που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, όταν οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στην Αθήνα την Καλλιθέα, στο τελευταίο παιχνίδι για το 2015.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται και πάλι σε θέση που πρέπει να καλύψει το χαμένο έδαφος καθώς Λάρισα και Τρίκαλα έφεραν ισοπαλία στην 12η αγωνιστική, το ίδιο όμως και ο Ολυμπιακός Βόλου που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα στραβοπατήματα των πρωτοπόρων ώστε να μειώσει περισσότερο τη διαφορά. Παράλληλα κερδισμένοι της αγωνιστικής ήταν ο Απόλλων και η Κέρκυρα με τους ερυθρόλευκους να παραμένουν στην 5η θέση, με την απόσταση όμως από την τέταρτη θέση να πηγαίνει στους έξι πόντους και να καλούνται τώρα να πετύχουν νίκες ως το τέλος του α’ γύρου και περιμένοντας στραβοπατήματα άλλων!

Θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι υπάρχουν μονομαχίες μεταξύ των ομάδων που είναι από πάνω του καθώς στην 13η αγωνιστική (20/12) παίζουν μεταξύ τους Λάρισα – Τρίκαλα, στην 14η αγωνιστική η Λάρισα παίζει στις Σέρρες, στην 15η ενώ η Κέρκυρα φιλοξενεί τον Ολυμπιακό ο Απόλλων παίζει στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα στην Κρήτη με τον Εργοτέλη. Στην 16η αγωνιστική (17/1) παίζουν Τρίκαλα – Απόλλων, Χανιά – ΑΕΛ, Κισσαμικός – Κέρκυρα, ενώ στην 17η αγωνιστική ο Ολυμπιακός Βόλου παίζει με τα Τρίκαλα.

Ετσι η μόνη επιλογή να βρεθεί ψηλά ο Ολυμπιακός είναι συνεχόμενες νίκες αφού παρότι είναι 3 συνεχόμενες αγωνιστικές αήττητος και δεν έχει χάσει σε δυο τελευταίες εξόδους χωρίς να δεχτεί και γκολ δεν έφτασε ψηλά «πληρώνοντας» κυρίως τους 5 χαμένους βαθμούς στο Βόλο.

Ετσι η ισοπαλία του Σαββάτου με τον Αγροτικό Αστέρα ήταν σαν να ακύρωσε το διπλό στην Κρήτη επί του Κισσαμικού και ύστερα από 12 αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει χάσει βαθμούς από πέντε ομάδες που βρίσκονται από τη 12η θέση της κατάταξης και παρακάτω αφού είχε ισοπαλία στην Κρήτη με τον Εργοτέλη, ήττα στις Σέρρες, ισοπαλία με τον Αγροτικό Αστέρα, ισοπαλία με τον Αχαρναϊκό και ήττα στη Ζάκυνθο.

Οσον αφορά τα προβλήματα, αυτά παραμένουν τα ίδια, καθώς τραυματίες είναι οι Δημήτρης Διαμαντόπουλος και Ορέστης Νικολόπουλος, οι οποίοι θα αργήσουν να επιστρέψουν, ενώ ο Δημήτρης Αρβανίτης εξέτισε την ποινή του και είναι ετοιμοπόλεμος.

Ακόμη αναζητείται λύση στο θέμα που έχει προκύψει με το Δημήτρη Καραμανλή που στο τελευταίο ματς ζήτησε να μην συμπεριληφθεί στην αποστολή.

Το κύπελλο

Ενώ επίσημα ορίστηκαν τα ματς παραμένει άγνωστο αν οι αγώνες του Κυπέλου θα διεξαχθούν κανονικά, από τη στιγμή που ο ΠΣΑΠ έχει κηρύξει απεργία και καλεί τα μέλη του, τους ποδοσφαιριστές να μην αγωνιστούν…

Πάντως πιστεύοντας ότι θα γίνει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανθρακικό, καθώς ο Σούλης Παπαδόπουλος θέλει η ομάδα του να παρουσιαστεί ξεκούραστη και έτοιμη να δώσει τη μάχη με την Καλλιθέα στο πρωτάθλημα.

Χθες ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον ΠΑΟΚ στο ΕΑΚ, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (17/12) στις 3.00 το μεσημέρι θα διευθύνει ο κ. Σπύρος Σταθόπουλος από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής με βοηθούς τους κ.κ. Ανέστη Δουδούμη από την ΕΠΣ Φθιώτιδας και Παναγιώτη Κασσαβέτη από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο κ. Γιώργος Μιχαηλίδης από την Ενωση Βοιωτίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου