ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το μυθικό συμβόλαιο του ΛεΜπρόν Τζέιμς…

το-μυθικό-συμβόλαιο-του-λεμπρόν-τζέιμ-198313

Συμφώνησε με τη ΝΙΚΕ εφ’ όρου ζωής να παίρνει πολλά εκατομμύρια δολάρια!

Ο «βασιλιάς του ΝΒΑ», όπως αποκαλείται ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, είναι… βασιλιάς και εκτός παρκέ. Ο 30χρονος μπασκετμπολίστας των Κλίβελαντ Καβαλίερς συνήψε εφ’ όρου ζωής συμφωνία με την εταιρεία αθλητικού ιματισμού και υπόδησης Nike η οποία, σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, αναμένεται να του αποφέρει συνολικά έσοδα τουλάχιστον 500 εκατ. δολαρίων!

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς συνεργάζεται με τη Nike την τελευταία 12ετία. Αρχικά, το 2003, υπέγραψε για επτά χρόνια αντί του ποσού των 93 εκατ. $, που ήταν ρεκόρ για τα δεδομένα της εποχής. Τον Μάρτιο του 2010 υπέγραψε νέο επταετές συμβόλαιο, με εκτιμώμενες συνολικές απολαβές στα 105 εκατ. $, ενώ τώρα ανακοινώθηκε η επέκταση του συμβολαίου του με τη Nike για το υπόλοιπο της ζωής του.

Μάλιστα, βάσει των στοιχείων του οικονομικού περιοδικού «Forbes», ο ΛεΜπρόν Τζέιμς κέρδισε μέσα στο 2015 περίπου 65 εκατ. δολάρια συνολικά, εκ των οποίων τα 20,8 εκατ. $ αφορούν στο συμβόλαιό του με τους Καβαλίερς, ενώ τα υπόλοιπα 44 εκατ. $ στην επιχειρηματική δραστηριότητά του. Σύμφωνα με το ίδιο περιοδικό είναι ο έκτος καλύτερα αμειβόμενος αθλητής του έτους, καθώς τον ξεπερνούν οι πυγμάχοι Φλόιντ Μέιγουεδερ (εκτιμάται ότι τα έσοδά του το 2015 θα φτάσουν τα 300 εκατ. $) και Μάνι Πακιάο (160 εκατ. $), οι ποδοσφαιριστές Κριστιάνο Ρονάλντο (79,6 εκατ. δολάρια) και Λιονέλ Μέσι (73,8 εκατ. δολάρια), καθώς και ο Ελβετός τενίστας Ρότζερ Φέντερερ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, αισθάνομαι ευλογημένος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ΛεΜπρόν Τζέιμς για τη συμφωνία με τη Nike, η οποία μόνο τη φετινή χρονιά έχει εισπράξει περίπου 400 εκατ. $ από τις πωλήσεις παπουτσιών που φέρουν την υπογραφή του ΛεΜπρόν, ενώ γενικότερα έχουν εισρεύσει στα ταμεία της 10.300 δολάρια!

Βέβαια, τα λεφτά που λαμβάνει ο «βασιλιάς» είναι πολύ λιγότερα από κείνα που εξακολουθεί να λαμβάνει ο Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος, δημιουργώντας τη δική του σειρά παπουτσιών, εισπράττει ετησίως περί τα 100 εκατ. $.

Α. ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου