ΤΟΠΙΚΟ

Σε απόσταση αναπνοής πορεύονται ΑΕ Διμηνίου και Ηρακλής

σε-απόσταση-αναπνοής-πορεύονται-αε-δι-201168

Με νέες νίκες προχώρησαν ΑΕ Διμηνίου και Ηρακλής, μιας και στην 5η αγωνιστική επιβλήθηκαν με 1-0 του Πανιωνίου και με 5-0 του Πηλέα αντίστοιχα για το πρωτάθλημα του Α’ Ομίλου στην Α’ Κατηγορία ΕΠΣΘ. Στους 13 βαθμούς έφτασε η ΑΕΔ, στους 12 ο «γηραιός».

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Πηλέας – Ηρακλής 0-5

Σκόρερ: (21’ Τσελεπής, 49’, 53’, 92’ Αραμπατζής, 89’ Μοράλες)

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Ηρακλής την αναμέτρηση κόντρα στον Πηλέα, με τους κυανόλευκους να πετυχαίνουν ακόμη μία ευρεία νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα οι παίκτες του Γιάννη Φασουράκη έφθασαν στα 21 τέρματα μετά από πέντε αγωνιστικές, σημειώνοντας πέντε γκολ απέναντι στην ομάδα του Πηλέα, στο ντεμπούτο του Τάκη Μαρτίου στον πάγκο της. Οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ με κεφαλιά του Τσελεπή στο 21’, έπειτα από δυνατό σουτ του Θάνου, το οποίο βρήκε στην εσωτερική πλευρά του οριζόντιου δοκαριού. Ο Ηρακλής ήταν κυρίαρχος στη συνέχεια, με το νεαρό τερματοφύλακα Πύλο να διατηρεί το 0-1 μέχρι και τις αρχές της επανάληψης, όπου ανέλαβε δράση ο Αραμπατζής. Συγκεκριμένα ο αριστεροπόδαρος μέσος ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 0-3, σκοράροντας στο 49’, αλλά και στο 53’ με σουτ έπειτα από ασίστ των Νούσια και Κοντοβά. Στο 73’ ο Ηρακλής μπορεί να έμεινε με παίκτη λιγότερο, μιας και ο Θάνος αποχώρησε ως τραυματίας, με τις αλλαγές να έχουν ολοκληρωθεί, πέτυχε ωστόσο ακόμη δύο γκολ. Το 0-4 πέτυχε ο Μοράλες μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αραμπατζή στο 89’ για να ακολουθήσει και το 0-5, με τον Αραμπατζή να σημειώνει χατ τρικ με το κεφάλι σε σέντρα του Τσάγγαρη στο 92’.

ΠΗΛΕΑΣ: Πύλος, Τσακίρης (54’ Αλβανόπουλος), Δεδούσης, Σουλιώτης, Βαλσαμάς, Βαΐτσης, Θωμ. Θάνος (72’ Δ. Μπρισμπέος), Ταφίλης, Καμπέρης, Παλάσης, Ηλ. Ματθαίου (65’ Μαργαρίτης).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πολυμέρου, Ντούρο, Μοράλες, Τσαντόπουλος, Κοντοβάς, Φέζο, Δημητρίου (71’ Μαστροπαναγιώτης), Απ. Θάνος, Αραμπατζής, Τσελεπής (46’ λ.τ. Τσατσαρώνης), Νούσιας (65’ Τσάγγαρης).

Α.Ε. Διμηνίου – Πανιώνιος 1-0

Σκόρερ: (2’ Ζιώγας)

Πετυχαίνοντας το 5ο του τέρμα σε πέντε αναμετρήσεις, ο Δημήτρης Ζιώγας χάρισε την 4η νίκη στην ομάδα της ΑΕ Διμηνίου, που έστω και δύσκολα επιβλήθηκε με το φτωχό 1-0 του Πανιωνίου. Το χρυσό τέρμα των γηπεδούχων σημειώθηκε μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Χάνος πραγματοποίησε σέντρα από τα δεξιά με την μπάλα να καταλήγει στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου καιροφυλακτούσε ο Ζιώγας για να σπρώξει την μπάλα με το κεφάλι στα αντίπαλα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι παρά την ψυχρολουσία πάλεψαν στη συνέχεια για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά υστέρησαν στην τελική προσπάθεια. Μάλιστα οι κυανέρυθροι έμειναν και με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφού τραυματίστηκε ο Μαστακούλης, με τις αλλαγές του Σκουφογιάννη να έχουν ολοκληρωθεί.

ΑΕ ΔΙΜΗΝΙΟΥ: Κοντογιάννης, Ζάγκας, Στρούγγης, Τσιγιάννης, Μπαλτσάκης, Χάνος, Αποστολίδης, Μόσιος, Ανατολής (68’ Αξιώτης), Φουρκιώτης (59’ Σταματόπουλος), Ζιώγας (85’ Κωτούλας).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Καγιάννης, Μαστακούλης, Μπασδάνης Γ., Παπαδόπουλος (70’ Λυρίτσης), Κωστούλας, Αρβανίτης, Μοσχούδης, Μπασδάνης Κ., Αγγελής, Ανκόλι (68’ Μαρούφ), Λέτσος (68’ λ.τρ. Καραγιώργος).

ΑΕ 2002 – Αγία Παρασκευή 1-3

Σκόρερ: (58’ Πολυχρόνου – 2’, 63’ Μαρμαρινός, 68’ Φραγκογιάννης)

Στις νίκες επέστρεψε η ομάδα της Αγίας Παρασκευής, η οποία έφυγε με το διπλό από την έδρα της ΑΕ 2002, επικρατώντας με 3-1. Οι παίκτες του Στέλιου Μαλακασιώτη άνοιξαν το σκορ στο 2’ με τον Μαρμαρινό και διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το 58’, όταν και ισοφάρισε σε 1-1 ο Πολυχρόνου. Ο Μαρμαρινός έδωσε και πάλι τη λύση για τους φιλοξενούμενους με εξαιρετικό σουτ πέντε λεπτά αργότερα, κάνοντας το 1-2 για να ακολουθήσει και τρίτο τέρμα από τον Φραγκογιάννη στο 68’.

ΑΕ 2002: Μητράκος, Σφέτσος, Στόικος, Βέργος, Σταθόπουλος, Λάμπρου (23’ Φιλίππου), Στουμποβίκος, Κόρδα (68’ Ραφτόπουλος), Μπένκα (73’ Κουβαράς), Πολυχρόνου, Μεϊντής

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Μαλλιαρός, Ντάκος, Βαν ντε Γουίχε, Λούμπαρδος, Σιγάλας, Παντελόγλου, Μαλακασιώτης, Καψάλης, Χαρίσης (58’ Φραγκογιάννης), Μαρμαρινός (78’ Μπαλαμώτης), Κοπάνας (72’ Παπούτσης).

Θησέας – Μαγνησιακός 3-2

Σκόρερ: (42’ αυτ. Γκέρτσο, 62’ Λιάρος, 77’ Βαλωτής – 5’ Τσιάνος, 15’ Νιαώτης)

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα ο Μαγνησιακός προηγήθηκε με 2-0 μέχρι το 15’, αλλά ο Θησέας κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και να φθάσει στην ολική ανατροπή για να κερδίσει με 3-2 στο γήπεδο της Αγριάς. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν, σκοράροντας στο 5’ με τον Τσιάνο, ο οποίος νίκησε τον Μπουργάνη με σουτ εκτός περιοχής και δέκα λεπτά αργότερα ήρθε και το 0-2 από τον Νιαώτη. Παρά την ψυχρολουσία, οι πράσινοι μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι μετά από λάθος συνεννόηση του Βίτσου με τον Γκέρτσο, όπου ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 42’ για το 2-1. Οι δύο ομάδες έμειναν με παίκτη λιγότερο από το 44’ και μετά, μιας και οι Ακριβούσης και Νιαώτης δέχθηκαν την κόκκινη κάρτα μετά από αψιμαχία. Με την έναρξη του β’ μέρους η ομάδα της Αγριάς έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με τον Λιάρο να σκοράρει στο 62‘ για το 2-2 και στο 77’ ήρθε και το τελικό 3-2, που διαμόρφωσε με ωραία ατομική προσπάθεια ο Βαλωτής. Ο Θησέας είχε την ευκαιρία και για 4ο τέρμα, αλλά ο Κατσιώτης σημάδεψε το δοκάρι στο 85’ με σουτ, ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν και με 9 στο φινάλε, με τον Τζούμα να βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

ΘΗΣΕΑΣ: Μπουργάνης, Ακριβούσης, Μούτος (61‘ Ρενάτο), Τζούμας, Σούδης, Σαμαράς, Ισά (88‘ Αλαμάνης), Κόρμπας, Βαλωτής, Λιάρος (78‘ Μουράτης), Κατσιώτης.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Βίτσος, Τσιγλιφής (73‘ Τζίκας), Γκέρτσο (79‘ Μπάλλας), Βασιλείου, Γιαμαλής, Οι- κονόμου, Τσιουρέλης, Τσιάνος, Προβιάς, Νιαώτης, Αντωνόπουλος (73’ Καρακίτσιος).

Αρης – Δάφνη 5-0

Σκόρερ: (8’ Παπαγιαννόπουλος, 15’ Στραβέλας, 30’ Πετρόπουλος, 54’ Ακτσιαλής, 75’ Τσίρος) Χωρίς να δυσκολευτεί ο τυπικά γηπεδούχος Αρης Μελισσατίκων επικράτησε στο γήπεδο της Νεάπολης με 5-0 της Δάφνης, με τους κιτρινόμαυρους να προηγούνται από το 15’ με 2-0, παίζοντας και με παίκτη παραπάνω. Ο Παπαγιαννόπουλος άνοιξε το σκορ στο 8’ και το 2-0 σημείωσε ο Στραβέλας στο 15’. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο μιας και αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Χαλαστάρας, ο οποίος απέκρουσε εκτός περιοχής με τα χέρια στο 22’. Ο Πετρόπουλος δεν δυσκολεύθηκε με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού να κάνει το 3-0 με ατομική προσπάθεια για να ακολουθήσουν ακόμη δύο τέρματα στην επανάληψη από τους Ακτσιαλή στο 54’ και Τσίρο στο 75’. Δοκάρι είχε ο Πετρόπουλος πριν το φινάλε.

ΑΡΗΣ: Κουρίτας, Τσίρος, Μυλωνάς, Τσιαντής, Γεωργούλας (65’ Γκοτζόπουλος), Περιβολιώτης, Ιμπρα, Παπαγιαννόπουλος, Στραβέλας (60’ Ασημάκης), Ακτσιαλής (60’ Νινιζόπουλος), Πετρόπουλος.

ΔΑΦΝΗ: Χαλαστάρας, Παπανίκος (35’ Νικηφοράκης), Βλαχάβας (24‘ Μπαρτζώκας), Χιώτης, Τσάτσος, Αβλουγιάρης, Τσόντζορας, Παπαστεργίου, Γιούργας (46‘ Ευαγγελός), Σιαμέτης, Δεμίρης.

Σκιάθος – Σαρακηνός 0-1

Σκόρερ: (83’ Δημακόπουλος)

Με το διπλό σάλπαρε από το νησί της Σκιάθου ο Σαρακηνός, ο οποίος με γκολ του Δημακόπουλου στο 83‘ πήρε μια πολύτιμη νίκη απέναντι στους νησιώτες, οι οποίοι ωστόσο διαμαρτύρονται για ακυρωθέν τέρμα του Σκέμπι στο 30’, για οφσάιντ. Οι φιλοξενούμενοι, στον πάγκο των οποίων ντεμπούτο έκανε ο Βαγγέλης Βουρούκος, ευχαριστούν την ομάδα της Σκιάθου για την άψογη φιλοξενία και υπόσχονται να ανταποδώσουν στο β’ γύρο.

ΣΚΙΑΘΟΣ: Νικολαΐδης, Τουρναβίτης, Δ. Μιαρίτης, Δ. Γιαουράκης (85’ Φερετζέλης), Καμπουρέλης, Μπρέγκου (80’ Γ. Γιαουράκης), Μιστάκου, Βεργίνης, Σαρρής, Σκέμπι, Ν. Μιαρίτης (75’ Γαζέτης).

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Στούκας, Ρουκάς, Σουάρεζ-Τσιαμπαλής (84’ λ.τρ. Μαλετζάκος), Καλαμάτας, Τανάγιας, Τσορμπατζής (70’ Κωνσταντάκος), Δημακόπουλος, Καραπλιάγκος, Σατελιάν, Κατής, Στεργιόπουλος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου