ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ολυμπιακός για 3η σερί νίκη και η Νίκη με Ολύμπια

ο-ολυμπιακός-για-3η-σερί-νίκη-και-η-νίκη-202732

Για την 3η σερί νίκη και την πρώτη νίκη εκτός Μαγνησίας θα αγωνιστεί σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου που για την Α2 γυναικών παίζει στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης, ενώ η Νίκη θέλει την πρώτη νίκη έδρας υποδεχόμενη την Ολύμπια Λάρισας στο κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Για 3η σερί νίκη

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου θέλει τρίτη σερί νίκη κάτι που έχει πετύχει και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος (1η: Ολυμπιακός – Καλαμαριά 48-44, 2η: Νίκη -Ολυμπιακός Β. 28-53 και 3η: Ολυμπιακός – ΑΟ Σερρών 53-42), έχοντας ως τώρα έξι νίκες και δύο ήττες.

Πέρα από το γεγονός ότι έχει νίκη εκτός έδρας (επί της Νίκης) ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει εκτός Μαγνησίας καθώς στην 4η αγωνιστική γνώρισε ήττα από την Ολύμπια στη Λάρισα (62-55) και στην 6η έχασε στη Θεσσαλονίκη από τον Παναθλητικό (59-53). Τώρα ο Ολυμπιακός Βόλου φτιάχνει νέο σερί έχοντας δύο νίκες στο Βόλο (τους Τιτάνες Δράμας 63 – 52 και την ΑΕ Πυλαίας 60 – 50) και σήμερα στην 9η αγωνιστική έχει την ευκαιρία να κάνει το 3 στα 3 καθώς παίζει εκτός έδρας με την Αναγέννηση Ν. Ρυσίου που δεν έχει ακόμη νίκη.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μιχάλης Καπουρνιώτης δεν υπολογίζει κα πάλι στην τραυματία Ελένη Ζήτη και θα στηριχτεί στις: Νίκη Ζέρβα, Ραφαέλα Σουλτάνη, Εύη Κυριατζίδου, Λία Σαρακατσάνη, Λαμπρινή Αγαγιώτου, Νικολέτα Μπαλλά, Δανάη Αγκάνη, Ελλη Κατσιοπούλου, Ελευθερία Γούλα, Μαρία Πόπιντσουκ, Μαρία Στάμου, Αναστασία Γαλιατσάτου Ιωάννα Αρτεμισίου, Χαρά Ντελή, Σταματία Διαμαντοπούλου και Βάλια Χούτα.

Με Ολύμπια

Με στόχο την πρώτη νίκη έδρας η Νίκη Βόλου θα παίξει ένα ακόμη ματς στη Νέα Ιωνία συνεχίζοντας να αναζητά την πρώτη έκπληξη και τη νίκη.
Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Νίκης στη 1 το μεσημέρι υποδέχεται στο κλειστό γυμναστήριο Νέας Ιωνίας την Ολύμπια Λάρισας στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών.

Μετά από δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια η Νίκη Βόλου επιστρέφει στην έδρα της και έχει μπροστά της έναν δύσκολο αγώνα καθώς αντιμετωπίζει μία από τις ποιοτικότερες ομάδες της κατηγορίας. Παρά τη δυναμικότητα του αντιπάλου, το κίνητρο είναι μεγάλο για τις παίκτριες της Νίκης Βόλου που στοχεύουν σε μία καλή εμφάνιση και θέλουν να κερδίσουν ό,τι καλύτερο μπορούν από αυτή την αναμέτρηση.

Η Νίκη που την περασμένη Κυριακή έχασε 73-32 στις Σέρρες θα υποδεχθεί την Ολύμπια Λάρισας για δεύτερη φορά φέτος καθώς οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και για το κύπελλο γυναικών στο κλειστό της Ν. Ιωνίας. Στο ματς του κυπέλλου η Ολύμπια Λάρισας είχε κερδίσει με σκορ 78-52 σε ένα ματς όπου τη δύναμη της Λαρισινής ομάδας αποτέλεσαν οι Βολιώτισσες καλαθοσφαιρίστριες Ευτυχία Δεληγιάννη και Ασημίνα Κουτσουνούρη αφού και οι δύο τους σημείωσαν 38 από τους πόντους της ομάδας τους, ενώ 16 πέτυχε και η γνωστή στους Βολιώτες φιλάθλους από τη θητεία της στον Ολυμπιακό Βόλου Δήμητρα Χαβαλέ. Η Ολύμπια πάντως προέρχεται από δύο ήττες, μια στη Θεσσαλονίκη από τον Αρη και μια στη Λάρισα από την Καλαμαριά!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Στεργιόπουλος μπορεί να υπολογίζει στην επιστροφή της έμπειρης σέντερ Ελένης Σολωμού που θα ενισχύσει σημαντικά τις κυανόλευκες αλλά όχι στη συμμετοχή της Εύης Χαβαλέ λόγω τραυματισμού, Στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας θα είναι επίσης οι καλαθοσφαιρίστριες, Ελένη Παρασχάκη, Ελισσάβετ Ντέγκα, Νένα Παγκαλίδου, Ευαγγελία Μπράχου, Κατερίνα Στρίγκου, Ηλιάνα Καρύδη, Αγγελική Μάντζου, Αννα-Μαρία Κοπάνου,Μαρία Γεροκώστα, ενώ αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή των Ειρήνη Γκίνο, Βιργινία Χρήστου, Εβελίνα Αλεξίου και Κατερίνα Γιοβανάκη.

Σε ανακοίνωση του τμήματος μπάσκετ της Νίκης τονίζεται: «Με την ευκαιρία του αγωνιστικού ρεπό που έχει σήμερα Κυριακή η ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου μας, οι παίκτριες, ο προπονητής και η διοίκηση του Γ.Σ. Βόλου «Η Νίκη» προσκαλούν όλους τους φιλάθλους της Νίκης Βόλου να δώσουν δυναμικό παρών στο κλειστό γυμναστήριο Νέας Ιωνίας και να στηρίξουν την υπερπροσπάθεια που κάνει η ομάδα μας για καθιέρωση στις εθνικές κατηγορίες.

Σας περιμένουμε όλους για να χειροκροτήσουμε τις αθλήτριές μας»!

Η 9η αγωνιστική

Οι σημερινοί αγώνες της 9ης αγωνιστικής στην Α2 είναι:

Βόρειος Ομιλος
Αλεξάνδρειο 12.00 Αρης – Παναθλητικός Παπαδόπουλος Χαρ. – Κουκουλεκίδης (Μήτσιου)
ΔΑΚ Καλαμαριάς 12.00 Απόλλων Καλ. – Γιάννινα Ζαχαριάδης – Κολοκυθάς (Αχταρίδης)
Ν. Ιωνίας 13.00 Νίκη Βόλου – Ολύμπια Λάρισας Μαλτέσιος – Βασιλόπουλος (Γκουντέλιας)
Ν. Ρύσιου 14.00 Αναγέννηση Ν.Ρ. – Ολυμπιακός Β. Παναγιωτίδης – Λάλλα (Βαφείδης)
ΔΑΚ Πυλαίας 13.30 Πυλαία – Σέρρες Σαρακενίδης – Χατζημπαλίδης (Κασαπίδης)
Ιβανώφειο 14.00 Ηρακλής – Τιτάνες Δράμας Λαδάς – Παπανικολάου (Καυχίτσας)

Η βαθμολογία ……………………………………….Β. ……Ν.-Η.
1. Αρης ……………………………………………… 16 ………8-0
2. Παναθλητικός ……………………………………15……… 7-1
3. Ολυμπιακός Β. ………………………………….. 14……… 6-2
4. Σέρρες ……………………………………………13……… 5-3
5. Απόλλων Καλαμαριάς………………………….. 12……… 4-4
6. Πυλαία……………………………………………. 12……… 4-4
7. Ολύμπια Λάρισας ………………………………..11……… 4-3
8. Τιτάνες Δράμας …………………………………. 11……… 3-5
9. Ηρακλής …………………………………………… 9……… 2-5
10. ΠΑΣ Γιάννινα…………………………………….. 9 ………1-7
11. Νίκη Βόλου ………………………………………9……… 1-7
12. Αναγέννηση Ν.Ρ. ………………………………… 6 ………0-7
*Η Αναγέννηση Νέου Ρυσίου έχει έναν μηδενισμό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου