ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σημαντική θεατρική σύμπραξη

σημαντική-θεατρική-σύμπραξη-851206

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σημαντική θεατρική σύμπραξη

Επιμέλεια: Γλυκερία Υδραίου

22/1/2010

 

Καρπός καλλιτεχνικής συνεργασίας είναι το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, που ανοίγει σήμερα αυλαία στις 9 μ.μ. στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής. Ο δίαυλος συνεργασίας που αναπτύχθηκε μεταξύ του «Κ.Ο.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δ.Β.- Κ.Ε.» και του Θεάτρου «Όψεις» του Π. Βησσαρίου που εδρεύει στην πόλη της Καρδίτσας, έχει ως αποτέλεσμα το ανέβασμα της συγκεκριμένης παραγωγής, τριάντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. και την Κυριακή στις 8 μ.μ. Η δεύτερη παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του Δη.Πε.Θε Βόλου, που σηματοδοτεί, ουσιαστικά, τον θεατρικό κύκλο της νέας χρονιάς, ήταν το θέμα της χθεσινής συνέντευξης Τύπου όπου αναπτύχθηκαν τα επιμέρους δεδομένα. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Φοινικόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι πολύ σημαντικές για την πολιτιστική εξέλιξη της περιοχής, οι συνεργασίες με αξιόλογα θεατρικά σχήματα όπως το «Θέατρο Οψεις», για να προσθέσει «μπαίνουμε με «Δάφνες και πικροδάφνες» στην νέα δεκαετία κι ένα έργο που θίγει ζητήματα τα οποία αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσο περνάει ο καιρός».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου κ. Μαβίδης ανέφερε ότι «το συγκεκριμένο έργο είναι η απαρχή μιας νέας συνεργασίας με το «Θέατρο Οψεις» της Καρδίτσας», υπογραμμίζοντας ότι «θα υπάρξει συνέχει στην συνεργασία που αναπτύχθηκε». Ο δημιουργός του Θεάτρου «Οψεις» κ. Βησσαρίου υπογράμμισε ότι «είναι τιμή για μας το γεγονός ότι συνεργαζόμαστε με το ιστορικό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου», με συνδετικό κρίκο «ένα έργο πάντα επίκαιρο με πολλαπλά μηνύματα για τον θεατή». Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός κ. Ορφανός αναφέρθηκε στην σημασία της επαφής με το κοινό μέσω του θεάτρου, με φόντο ένα έργο αριστουργηματικό το οποίο συγκαταλέγεται στα δύο κορυφαία του νεοελληνικού θεάτρου, λέγοντας χαρακτηριστικά «δίνουμε την δικιά μας φρέσκια ματιά στο έργο που ανέβηκε 30 χρόνια πριν από το Θέατρο Τέχνης». Ο ηθοποιός κ. Ευγενικός, έκανε λόγο για ένα «βαθύτατα πολιτικό και επίκαιρο έργο» το οποίο κατά ευτυχή συγκυρία «ενώνει δύο φορείς πολιτισμού από τον Θεσσαλικό χώρο», ενώ η σκηνογράφος κ. Κοκκίνου, επεσήμανε ότι προσπάθησε να αναβιώσει μια εποχή που ανάγεται στο παρελθόν, προκειμένου να αποδοθεί το κλίμα της παράστασης.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια Νίκου Ορφανού, σκηνικά Ευαγγελίας Κοκκίνου, κοστούμια Πηνελόπης Μπάμπου και τους χαρακτήρες ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί: Παύλος Βησσαρίου, Νίκος Σκουλάς, Γιώργος Ευγενικός και Νίκος Ορφανός. Το έργο τοποθετείται στην Τρίπολη αρχές της δεκαετίας του ’70 και ξετυλίγει τις σχέσεις μιας παράδοξης αντρικής παρέας. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής δραματουργίας, και φυσικά μια απίστευτη κωμωδία. Η τιμή εισιτηρίου είναι 15 ευρώ και 12 ευρώ το φοιτητικό – μαθητικό εισιτήριο. Κάθε Παρασκευή θα πραγματοποιείται βραδινή λαϊκή παράσταση με γενική είσοδο 12 ευρώ. Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται από Τετάρτη έως και Κυριακή, 11.00 έως 13.00 και 18.00 έως 21.00 από το ταμείο του Αχίλλειου (τηλ. 24210 34991 και 24210 32818), ενώ κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή (ημέρες παραστάσεων), μόνο το απόγευμα, η προπώληση πραγματοποιείται από το Ταμείο του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 24210 78164.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου