ΤΟΠΙΚΟ

Τίμησαν τη μνήμη του Γιώργου Πασχαλίδη

τίμησαν-τη-μνήμη-του-γιώργου-πασχαλίδ-217916

Τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουν τους παλαίμαχους του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης είχαν χθες Δευτέρα οι παλαίμαχοι του Θησέα Αγριάς, δίνοντας ένα ξεχωριστό φιλικό αγώνα στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της Αγίας Αννας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι δύο σύλλογοι ένωσαν τις δυνάμεις τους, τιμώντας τη μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Θησέα Αγριάς και του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και επίτιμου προέδρου των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Θησέα, Γιώργου Πασχαλίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα, ενώ παράλληλα συγκέντρωσαν και χρήματα για τις ανάγκες της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, δείχνοντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να αποτελέσει μέρος της κοινωνίας, συμβάλλοντας ο καθένας με το υστέρημά του για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, κα. Πέπη Παπανδρέου, αφού ευχαρίστησε τα μέλη των δύο συλλόγων έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα στη φιλική αναμέτρηση.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 3 μ.μ. με τις δύο ομάδες να ετοιμάζονται από νωρίς με το καθιερωμένο ζέσταμα αλλά και τα σχόλια μεταξύ των παλαιμάχων να δίνουν και να παίρνουν αναφορικά με το καλύτερο δυνατό στήσιμο των 11άδων, μιας και μπορεί ο αγώνας να είχε το δικό του χρώμα, όμως όλοι θέλησαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να παίξουν για τη νίκη, αλλά και το θέαμα το οποίο απόλαυσαν σε μεγάλες δόσεις, τόσο οι θεατές όσο και οι δύο πάγκοι που δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν τις ενέργειες των ομάδων τους αλλά και των αντιπάλων τους.

Το σκορ βέβαια παίζει μικρό ρόλο αλλά τα γκολ έπεφταν βροχή σε συνδυασμό με το ψιλόβροχο το οποίο πάντως δεν πτόησε καθόλου κανέναν συμμετέχοντα. Για την ιστορία οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά επικράτησαν με 7-6 με γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης, η οποία είχε διάρκεια 80 λεπτών.

Οι σκόρερ της αναμέτρησης:

6’ Τζοβάρας 1-0
15’ Αλεξανδρίδης 1-1
20’ Μαλακασιώτης 2-1
34’ Στ. Μπορμπόκης 2-2
38’ Στ. Μπορμπόκης 2-3
45’ Ιορδανίδης 2-4
47’ Στ. Μπορμπόκης 2-5
50’ Τόλιας 3-5
52’ Ιορδανίδης 3-6
55’ Αλιάτης 4-6
74’ Μάνος 5-6
79’ Αλιάτης 6-6
80’ Αλεξανδρίδης 6-7

Με την ομάδα του Θησέα Αγριάς αγωνίστηκαν οι: Θεοδωρίδης, Μυλωνάς, Κουρσοβίτης, Δουλάς, Φέκας, Σαραφίδης, Μαλακασιώτης, Χρ. Οικονόμου, Παπαδήμας, Τζοβάρας, Στάμος, Καρδιτσιώτης, Μάνος, Φλάμος, Αλιάτης, Φιλίππου, Κουλαξής, Κοκκινίδης, Καραγιώργος, Παρίσης, Μαλανδρίνος, Αραβανόπουλος, Κορομηλάς, Τόλιας και Κοντογεωργίου.

Για τον ΠΑΟΚ έπαιξαν οι: Κουρτσελίδης, Παπαχρηστίδης, Καλιφούλης, Μαλιούφας, Ντονόπουλος, Αναστασάκης, Ζαβαντίας, Καπετανόπουλος, Αλεξανδρίδης, Στ. Μπορμπόκης, Ιορδανίδης, Στιψιανός, Κουκίδης, Γιόκας, Μπόλκας, Κωνσταντινίδης, Δοδοντσάκης, Θεοχάρης.

Μπέλλης: «Χαρούμενος κάθε φορά που βρίσκομαι στο Βόλο»
Από τη μεριά των παλαιμάχων του ΠΑΟΚ ο προπονητής και δόξα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο κ. Μιχάλης Μπέλλης, ο οποίος αγωνίστηκε επίσης σε Ηρακλή και Παναθηναϊκό, έχοντας και λαμπρή πορεία και με την Εθνική Ελλάδος, σχολίασε για τη χθεσινή αναμέτρηση:

«Η ομάδα των παλαιμάχων του ΠΑΟΚ έχει ως κύριο στόχο να αγωνίζεται για ιερούς σκοπούς. Δίνουμε αγώνες για να εξυπηρετήσουμε ανάγκες κοινωνικών ομάδων και ποδοσφαιριστών, που χρειάζονται βοήθεια.

Η προσπάθεια δεν σταματάει και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε όσο στεκόμαστε όρθιοι και έχουμε τη δύναμη να ανταποκριθούμε.

Στο Βόλο έχω έρθει πολλές φορές και σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής πολλών ομάδων και πάντα οι ομάδες του Βόλου ήταν δύσκολες να τις αντιμετωπίσεις. Είχα παίκτη
τον Καραμίχαλο στο Μακεδονικό. Θυμάμαι συμπαίκτες και αντιπάλους όπως οι Νίκος Τζίνης και Χρήστος Ζαντέρογλου, από τη συνύπαρξή μας και στην Εθνική και είμαι χαρούμενος κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ».

Τουρνουά «Γιώργου Πασχαλίδη»

Για την ομάδα του Θησέα, ο Τάκης Αλιάτης αποκάλυψε πως στόχος του συλλόγου είναι να καθιερωθεί ένα διήμερο τουρνουά στη μνήμη του Γιώργου Πασχαλίδη με πιθανή έναρξη το Πάσχα του 2016. «Στόχος του συλλόγου μας είναι να βοηθάμε και σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και συγκεκριμένα σήμερα (σ.σ. χθες) για την ΕΛΕΠΑΠ. Αυτή τη στιγμή το νεότερο μέλος του Θησέα Αγριάς είναι ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, ο Θέμης Κλειτσογιάννης. Θέλουμε να βρισκόμαστε τόσο κοντά στον αθλητισμό όσο και να προσφέρουμε στη επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.

Ευχαριστούμε τον ΠΑΟΚ για τη μεγάλη τιμή που μας έκανε, δηλαδή να παίξουμε απέναντι σε ποδοσφαιριστές που αποτέλεσα κόσμημα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Αφιέρωσα το γκολ σε έναν άνθρωπο που ανδρώθηκε στην Αγριά και το Θησέα, έπαιξε ποδόσφαιρο για 15 χρόνια και στον Ολυμπιακό Βόλου και για μένα ο Γιώργος Πασχαλίδης δεν ήταν μόνο ένας ποδοσφαιριστής. Ηταν ο άνθρωπος που ήταν κοντά μας όλα αυτά τα χρόνια και εύχομαι ο θεός να τον αναπαύσει και όλοι μας να πάρουμε πρωτίστως κάτι από αυτόν τον μεγάλο άνθρωπο και μεγάλο ποδοσφαιριστή.
Πήραμε μια απόφαση να διοργανώσουμε ένα μεγάλο διήμερο τουρνουά, πιθανότατα το Πάσχα, με τη συμμετοχή πολλών συλλόγων και παλαιμάχων, όπου θα υπάρχουν παράλληλα και άλλες δραστηριότητες, με το τουρνουά να είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Πασχαλίδη και να φέρει το όνομά του».

Την αναμέτρηση διεύθυνε επίσης ο παλαίμαχος διαιτητής, κ. Μπάμπης Ζάχος, έχοντας ως βοηθούς τους κ.κ. Τρυφωνίδη και Δημητράκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου