ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με βασικές απουσίες, αλλά με πίστη κόντρα στον Παναιγιάλειο ο Ολυμπιακός

με-βασικές-απουσίες-αλλά-με-πίστη-κόντ-243259

Στο ΕΑΚ ο Ολυμπιακός του Σούλη Παπαδόπουλου μετά την ήττα στο θεσσαλικό ντέρμπι από την ΑΕΛ θα προσπαθήσει να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών, φιλοξενώντας τον υπολογίσιμο Παναιγιάλειο (18.00, ΟTESport3).

Ρεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΑΦΛΕΡΗΣ

Οι ερυθρόλευκοι έχοντας μείνει αρκετά πίσω στο κυνήγι της ανόδου θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν το αήττητο της έδρας τους, μειώνοντας παράλληλα τη διαφορά από την κορυφή στους επτά βαθμούς μετά την εντός έδρας ισοπαλία της πρωτοπόρου ΑΕΛ με τον Κισσαμικό.

Το έργο για το συγκρότημα του Σούλη Παπαδόπουλου δεν θα είναι εύκολο, καθώς αντιμετωπίζει μια σκληροτράχηλη ομάδα που έχει βάλει δύσκολα σε όλους τους αντιπάλους τους στις έξι πρώτες αγωνιστικές, ενώ υπάρχουν και οι απουσίες πέντε βασικών ποδοσφαιριστών που περιορίζουν τις επιλογές για τον σχηματισμό της βασικής ενδεκάδας που θα παραταχτεί σήμερα στο ΕΑΚ.

Παρόλα τα προβλήματα η νίκη και η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας του Ολυμπιακού κρίνεται επιτακτική. Με δεδομένο ότι στην επόμενη τετράδα αγώνων υπάρχουν τρία παιχνίδια εντός και μόλις μια επικίνδυνη έξοδος στο Παγκρήτιο κόντρα στον Εργοτέλη (8η, 15/11), οι ερυθρόλευκοι θα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά τους από την προνομιούχο δυάδα.

Με 19 η ερυθρόλευκη αποστολή

Με μια μεσημεριανή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το σημερινό παιχνίδι κόντρα στον Παναιγιάλειο. Δεκαεννιά ποδοσφαιριστές συμπεριλήφθησαν στην αποστολή. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Γκουγκούδης, Λεόν, Φερνάντεζ, Ντάσιος, ο Ντεπέτρις που έχει συμπληρώσει κάρτες όπως και οι νεαροί Χρυσοστομίδης, Κεσίδης και Παναγιώτου. Συγκεκριμένα η 19μελης αποστολή αποτελείται από τους: Μοράν, Γουόρντεν, Καραμανλής, Τσιάρας, Αρβανίτης, Ζέρης, Νικολιάς, Αλαμάνης, Σκοπελίτης, Μπουτζίκος, Διαμαντόπουλος, Χιντζίδης, Τσιλιγκίρης, Νικολόπουλος, Νάστος, Στρατηλάτης, Καρράς, Πολύζος και Δασκαλάκης.

Πλάνα χωρίς πέντε

Χωρίς πέντε βασικούς ποδοσφαιριστές θα παραταχτεί στο ΕΑΚ ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναιγιάλειο. Στο χθεσινό προπονητικό πρόγραμμα ο τεχνικός των ερυθρολεύκων Σούλης Παπαδόπουλος πραγματοποίησε τις τελευταίες δοκιμές για το βασικό σχήμα χωρίς τους τραυματίες Γκουγκούδη, Λεόν, Φερνάντεζ, Ντάσιο και τον τιμωρημένο Ντεπέτρις. Οι δύο πρώτοι διανύουν το τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας τους και αναμένεται να επανέλθουν στο εκτός έδρας παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο. Οι βασικές αυτές απουσίες πονοκεφαλιάζουν τον προπονητή του Ολυμπιακού, καθώς ελλείψει Λεόν, Φερνάντεζ και Ντεπέτρις περιορίζονται αισθητά οι λύσεις στο νευραλγικό χώρο του κέντρου. Και αυτό γιατί όπως φάνηκε στα περισσότερα παιχνίδια, οι ερυθρόλευκοι δύσκολα μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στον οργανωτικό τομέα. Πέρα από το χώρο του κέντρου διαφοροποιούνται τα δεδομένα όσον αφορά και τη διάταξη στην άμυνα, καθώς οι απουσίες των Ντάσιου και Γκουγκούδη υποχρεώνουν τον Σούλη Παπαδόπουλο να ενεργοποιήσει τις εναλλακτικές επιλογές που έχει για την κάλυψη των δύο άκρων στην άμυνα. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός θα παραταχτεί με άκρως επιθετικό προσανατολισμό και τους Γουόρντεν-Διαμαντόπουλο να συνθέτουν το δίδυμο που θα κληθεί να δώσει συνέχεια στο εντός έδρας αήττητο των ερυθρολεύκων.

Με Πέρεθ ο Παναιγιάλειος

Με τον Ισπανό Ιβάν Πέρεθ έφτασε στο Βόλο η αποστολή του Παναιγιάλειου για το σημερινό αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Μαραντάς που ντεμπούταρε με ισοπαλία στον πάγκο των μελανόλευκων κόντρα στον Απόλλωνα συμπεριέλαβε στην 20αδα τον Ιβαν Πέρεθ κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, καθώς ο Ισπανός μέσος είναι ακόμη ανέτοιμος. Για την ομάδα του Αιγίου που βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 5 βαθμούς εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Μπαλτιμάς, Κολόκας και οι Ζαχαρόπουλος, Μαυρόπουλος, Στίκας, Λινάρδος και Γκουτσίδης. Συγκεκριμένα η 20μελης αποστολή αποτελείται από τους: Πίτκα, Τσάπαλο, Σανδραβέλη, Ρέλλα, Πέρεθ, Σπίνουλα, Ομάρ, Γκοτσούλια, Σταμόγιαννο, Κρισμάρεβιτς, Φωτιά, Ιωάννου, Πέριτς, Μίλιτς, Ζουνίνιο, Μπούνα, Παπουτσή, Μπουρλάκη, Γκούφα και Σκαρτσίλα.

Ο Τζοβάρας σφυρίζει

Ο Γιώργος Τζοβάρας από την ΕΠΣ Φθιώτιδας θα είναι ο διαιτητής στη σημερινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Παναιγιάλειο στο ΕΑΚ. Βοηθοί του έχουν οριστεί οι Θανάσης Χαδήμογλου και Θοδωρής Αϊνάλης από την ΕΠΣ Μακεδονίας, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Νίκος Τεβεκέλης από τον ίδιο σύνδεσμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου