ΤΟΠΙΚΟ

Ανέβηκε 4ος ο Πύρασος

ανέβηκε-4ος-ο-πύρασος-249126

Κέρδισε και τη Φαρκαδόνα με 1-0 στη Νέα Αγχίαλο

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην έδρα του πέτυχε ο Πύρασος. Η ομάδα της Αγχιάλου κέρδισε χάρη σε ένα τέρμα του Αναστασίου, επιβλήθηκε με 1-0 επί της Φαρκαδόνας, στο πλαίσιο της 8ης στροφής της Γ’ Εθνικής και αναρριχήθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας του 2ου ομίλου.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη και μάλιστα στην έδρα του πέτυχε ο Πύρασος, επί της Φαρκαδόνας. Οι κυανόλευκοι παρότι αγωνίσθηκαν και την περασμένη Κυριακή 1/11, χθες απέδειξαν πως μπορούν να είναι μία από τις ομάδες που μπορούν ακόμη και να πρωταγωνιστήσουν, αφού πλέον φιγουράρουν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς.

Πώς παρατάχθηκε

Ο Στέφανος Ξηροφώτος ξεκίνησε τον αγώνα με τον Χαλάτση κάτω από τα δοκάρια, τον Χατζητρακόσια στα δεξιά της άμυνας, τον Καψιώτη στα αριστερά και στόπερ τους Στεφανή και Καραγιώργο. Στον άξονα έπαιξαν οι Βαγγελάκος και Κοντζαθανάσης. Τσιουρέλης και Μαλακασιώτης αγωνίστηκαν στις πτέρυγες και ο Αναστασίου πίσω από τον Κοντοβά.

Γκολ με το καλημέρα

Με την έναρξη του παιχνιδιού η ομάδα της Αγχιάλου βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Συγκεκριμένα στο 11ο λεπτό ο Αναστασίου έκλεψε την μπάλα εκτός της μεγάλης περιοχής και εξαπολύοντας κεραυνό την έστειλε στα δίχτυα, με τον αντίπαλο γκολκίπερ ανήμπορο να αντιδράσει.

Ενα λεπτό πριν σουτ του Νικούλη, για τους φιλοξενούμενους, εντός περιοχής είχε περάσει άουτ.
Στο 25ο λεπτό ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν εκ νέου. Δυνατό φάουλ από το ημικύκλιο του Αναστασίου, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πατσιαλής.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Κοντοβάς σέντραρε, ο Τσιουρέλης από καλή θέση σούταρε αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων, απέκρουσε με το σώμα. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, συγκεκριμένα στο 40ο λεπτό, ο Χαλάτσης κράτησε το σκορ με φοβερή απόκρουση σε φάουλ του Νικούλη.

Κράτησε το αποτέλεσμα

Οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος πίεσαν για να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά οι παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου δείχνοντας χαρακτήρα κράτησαν το νικηφόρο αποτέλεσμα. Στο 56’ προβολή από καλή θέση του Μπασιάκα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι των κυανόλευκων και στο 80’ κεφαλιά του Ετόφ πέρασε στα πλάγια.

Οσο για τους γηπεδούχους, στο 70’ έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία. Από παράλληλη σέντρα του Τσιουρέλη, ο Κοντοβάς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, όμως ο τερματοφύλακας έδιωξε και στη συνέχεια, ο αμαρκάριστος Καρακώστας που πήρε το ριμπάουντ, σούταρε από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Πατσιαλή. Στο 88ο λεπτό ο Δημήτρης Στεφανής αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, λανθασμένα κατά τη γνώμη των γηπεδούχων.

ΠΥΡΑΣΟΣ – ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ

1-0

Γ’ Εθνική – 8η αγωνιστική

Σκόρερ: 11΄Αναστασίου

Διαιτητής: Κουφογιάννης (Φωκίδα)

Βοηθοί: Καραγιάννης, Καλύβας (Φθιώτιδας)

Κόκκινες: 88’ Στεφανής

ΠΥΡΑΣΟΣ (Ξηροφώτος): Χαλάτσης, Καψιώτης (57’ λ.τρ. Δημητριάδης), Χατζητρακόσιας, Καραγιώργος, Κοτζαθανάσης, Στεφανής, Μαλακασιώτης (60’ λ.τρ. Καρακώστας), Βαγγελάκος, Τσιουρέλης, Κοντοβάς (83’ Πλασταράς), Αναστασίου.

ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ (Προβίδας): Πατσιαλής, Νάκου, Γκαντιάς, Φορτούνης, Κουμπούρας, Αετόπουλος (30’ Μπασιάκας), Μηνάς (74’ Γκουντρουμπής), Διβανές (65’ Ζαφειρίου), Νικούλης, Ιακωβάκης.

Ξηροφώτος: «Είμαστε ευχαριστημένοι»

Ο προπονητής του Πυράσου, Στέφανος Ξηροφώτος, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη χθεσινή νίκη της ομάδας του: «Κερδίσαμε και το δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι, δεν ήταν καθόλου εύκολο το συγκεκριμένο ματς, αλλά ήμασταν σοβαροί σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και καταφέραμε να κρατήσουμε το υπέρ μας σκορ. Επίσης, είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι από όλα τα παιδιά που προέρχονται από τον πάγκο και κάθε βδομάδα καλύπτουν τα κενά αποδεικνύοντας πως είναι εξίσου έτοιμοι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου