ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η τύχη του γύρισε την πλάτη και έχασε το ντέρμπι στη Λάρισα

η-τύχη-του-γύρισε-την-πλάτη-και-έχασε-το-254750

Στο AEL FC Arena ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στο θεσσαλικό ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΛ, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 48’ με κοντινό πλασέ του Γιοβάνοβιτς μετά από αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Ρεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΑΦΛΕΡΗΣ

Οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν σε ένα ακόμη παιχνίδι να βρουν λύσεις, με το κύριο πρόβλημα να εντοπίζεται στη δημιουργία των φάσεων. Είναι ενδεικτικό ότι η μοναδική αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε στο 40’ με το σουτ του Διαμαντόπουλου από πλάγια θέση να καταλήγει πολλά μέτρα έξω από την εστία του Καβουσάκη.

Πλέον το συγκρότημα του Σούλη Παπαδόπουλου έχασε ακόμη περισσότερο έδαφος στη μάχη της ανόδου, καθώς απέχει 9 βαθμούς από την πρωτοπόρο ΑΕΛ.

Πώς παρατάχθηκε

Ο Σούλης Παπαδόπουλος ξεκίνησε τον αγώνα με τον Στρατηλάτη κάτω από τα δοκάρια, τον Μπουτζικό στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Ντάσιο στα δεξιά και στόπερ τους Αρβανίτη και Καραμανλή. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Τσιάρας και Νάστος ως αμυντικά χαφ. Τις δύο πτέρυγες στην επίθεση κάλυψαν ο Τσιλιγκίρης στα αριστερά και ο Νικολιάς στα δεξιά με τον Ντε Πέτρις να κινείται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Διαμαντόπουλο.

Φτωχό θέαμα με πολλά νεύρα

Στο α’ μέρος ελάχιστες ήταν οι καλές στιγμές που σημειώθηκαν μπροστά στις δύο εστίες. Οι δύο προπονητές φρόντισαν να καλύψουν τα νώτα τους, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσουν τα νεύρα και οι δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Σε μια από αυτές και συγκεκριμένα στο 34’ μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Γιοβάνοβιτς σημειώθηκε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Στο χρονικό αυτό σημείο μια ρίψη κροτίδας στον πάγκο του Ολυμπιακού οδήγησε τη διαιτητική τετράδα στην απόφαση να διακόψει για λίγα λεπτά την αναμέτρηση ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Στο καθαρά αγωνιστικό τομέα έπρεπε να περάσουν 33 λεπτά για να καταγραφεί η πρώτη καλή στιγμή στο θεσσαλικό ντέρμπι. Σε ξαφνική αντεπίθεση της ΑΕΛ ο Πάτο με ατομική ενέργεια που ξεκίνησε πίσω από το κέντρο προσπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Βέρτζο. Ο ακραίος αμυντικός των γηπεδούχων αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα πολλά μέτρα έξω από τα δοκάρια του Στρατηλάτη. Στο 37’ και μετά την επανέναρξη του ντέρμπι από την τρίλεπτη διακοπή, ο Μαρουκάκης σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 40’ ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο πρώτο ημίχρονο. Μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ντεπέτρις και πάσα στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ, ο Διαμαντόπουλος σούταρε εντελώς άστοχα. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ερυθρόλευκοι υποχρεώθηκαν πολύ γρήγορα στην πρώτη τους αλλαγή. Ο Ντάσιος αντιμετώπισε πρόβλημα στον προσαγωγό μόλις στο 17’ με τον Νικολόπουλο να τον αντικαθιστά και να παίρνει θέση στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Αρβανίτη και τον Καραμανλή να καλύπτει το δεξί άκρο.

Γρήγορο γκολ από καραμπόλα

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός δέχτηκε πολύ γρήγορα την ψυχρολουσία. Στο 47’ μετά από κόρνερ του Μπουντόπουλου, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Καραμανλή και στρώθηκε στον Γιοβάνοβιτς στο κέντρο της άμυνας που βρέθηκε αφύλακτος. Ο Σέρβος αμυντικός της ΑΕΛ επωφελήθηκε της αδράνειας των αμυντικών και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του. Στο 53’ ο Ντεπέτρις που ήταν ο κορυφαίος των ερυθρολεύκων με ατομική ενέργεια σούταρε συρτά και δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε έξω από τα δοκάρια του Καβουσάκη.

Δείτε το γκολ του αγώνα

Στο 65’ λίγο έλλειψε ο Ολυμπιακός να ισοφαρίσει, καθώς μετά από λάθος του Καβουσάκη, η μπάλα χτύπησε στον Τσιάρα και έφυγε άουτ. Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης ο χρόνος κυλούσε, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να αναπτυχθεί ορθολογικά και να επισκεφτεί με αξιώσεις τα καρέ της ΑΕΛ. Αντίθετα οι βυσσινί έφτασαν μια ανάσα από το 2-0 στο 68’ με τον Στρατηλάτη, με την συνδρομή του οριζόντιου δοκαριού να λέει «όχι» στο δυνατό ευθύβολο σουτ που επιχείρησε ο Μπόγιοβιτς. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν ένα ακόμη τρίποντο και τους παίκτες του Ολυμπιακού να αποχωρούν φανερά προβληματισμένοι.

Παπαδόπουλος: «Δεν αντιδράσαμε σωστά»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης και στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου, ο προπονητής του Ολυμπιακού Σούλης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Στο πρώτο ημίχρονο πήγε το παιχνίδι όπως θα θέλαμε, κρατήσαμε μακριά τους παίκτες της ΑΕΛ από την περιοχή μας, πιέσαμε ψηλά και ξέραμε πως θα βρίσκαμε χώρους, όπου με μια καλή πάσα θα γίνουμε επικίνδυνοι. Δεν κινδυνεύσαμε καθόλου εκτός από ένα κόρνερ, που βγήκε στην κόντρα ο Βέρτζος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ είπαμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, δεχθήκαμε γκολ όταν είχαμε την μπάλα και την βγάλαμε χωρίς πίεση κόρνερ. Δεν μου άρεσε που δεν αντιδράσαμε. Η ΑΕΛ δεν είχε φάσεις εκτός από το δοκάρι, εμείς δεν αντιδράσαμε, έπρεπε να πιέσουμε περισσότερο για την ισοφάριση».

Σχετικά άρθρα:

Η ένταση στο ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου