ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στα… ψηλά τα βλέμματα

στα-ψηλά-τα-βλέμματα-256661

Στα… ψηλά ανεβάζει το ενδιαφέρον η 9η αγωνιστική στη Super League με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει αρκετές δοκιμασίες για τις ομάδες που είτε αποτελούν αυτή τη στιγμή την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας είτε βρίσκονται κοντά και στοχεύουν στην παρουσία τους σε αυτή. Δύσκολο έργο στην 9η αγωνιστική έχουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αντιμετωπίζοντας την ΑΕΚ εντός και τον Αστέρα Τρίπολης εκτός, αντίστοιχα.

Φυσικά, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της αγωνιστικής εστιάζεται στο ντέρμπι στο «Απ. Νικολαΐδης», με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί την ΑΕΚ σε ένα ιδιαιτέρως σημαντικό και κομβικό παιχνίδι και για τους δυο αντιπάλους. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον αγώνα της Τρίπολης μεταξύ Αστέρα και ΠΑΟΚ

Κομβική… μονομαχία

Δίνοντας πρωτίστως τη δική τους μάχη για το δεύτερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας και μετέπειτα την αντίστοιχη στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ βλέπουν το σημερινό ντέρμπι …να κρίνει πολλά για τη συνέχεια. Οι «πράσινοι» μετά την ήττα στην Τούμπα έχασαν πολύτιμο έδαφος στο κυνήγι του Ολυμπιακού και πλέον περιθώρια για νέο στραβοπάτημα δεν υπάρχουν. Στα αγωνιστικά, ο Γιάννης Αναστασίου είδε τον Σάντσεθ να μπαίνει στην αποστολή, όχι όμως και τον Κλωναρίδη, που τραυματίστηκε στον αγώνα Κυπέλλου.

Απ’ την άλλη η ΑΕΚ που μετράει ήδη δύο συνεχόμενες επιτυχίες κόντρα σε Ηρακλή (για το πρωτάθλημα) και Ξάνθη (για το Κύπελλο) μπήκε για τα καλά στην… επόμενη μέρα με την έλευση του νέου τεχνικού, του Ουρουγουανού Γκας Πογέτ.

Οι δύο αντίπαλοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια και 7 μήνες στο πρωτάθλημα, αφού ήταν 3 Μαρτίου του 2013, όταν οι δύο αντίπαλοι αναμετρήθηκαν στο ΟΑΚΑ. Οι δύο αντίπαλοι δεν έχουν παίξει στη Λεωφόρο, από τα πλέι-οφ της περιόδου 2007-08, όταν ο Παναθηναϊκός είχε συντρίψει την «Ενωση» με σκορ 4-1, στις 30 Απριλίου του 2008.

Το αξεπέραστο ρεκόρ

Τα ματς ΠΑΟ – ΑΕΚ πάντα ήταν ξεχωριστά αλλά… το ντέρμπι της σεζόν 1985-86 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ δεν έμεινε στην ιστορία για το αποτέλεσμα, αλλά για την προσέλευση του κόσμου. Εκείνο το ματς που έγινε στις 5 Ιανουαρίου 1986 στο Ολυμπιακό στάδιο, παρακολούθησαν 74.473 θεατές, αριθμός που αποτελεί μέχρι και σήμερα ρεκόρ όλων των εποχών σε αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος.

Για την …ιστορία, οι «πράσινοι» κέρδισαν σε εκείνο το παιχνίδι 2-1 τους «κιτρινόμαυρους» (3’ Σαραβάκος, 56’Αντωνίου – 33’ Μπαλλής), ενώ στο τέλος της σεζόν το τριφύλλι του Πάκερτ κατέκτησε το νταμπλ.

Για πεντάδα και τριάδα

Ακρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση για το σκηνικό που θα επικρατήσει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας είναι και αυτή στην Τρίπολη μεταξύ Αστέρα και ΠΑΟΚ. Οι Αρκάδες μετά το «διπλό» στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ την προηγούμενη αγωνιστική κάλυψαν κατά πολύ το χαμένο έδαφος των πρώτων αγωνιστικών και βρίσκονται μια ανάσα από την είσοδό τους στην πρώτη πεντάδα. Με νέα επιτυχία σήμερα ανεβαίνουν στα ψηλά σκαλοπάτια και βλέπουν αλλιώς το μέλλον. Απ’ την άλλη ο ΠΑΟΚ που προέρχεται απ’ την επιτυχία κόντρα στον Παναθηναϊκό θέλει να συνεχίσει νικηφόρα και να εκμεταλλευτεί το όποιο αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Λεωφόρου προκειμένου να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στην πρώτη τριάδα.

Το σημερινό πρόγραμμα: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ (15.00 NS2), Ξάνθη – Παναιτωλικός (17.15 NS4), ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός (17.15 NS2), Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (19.30 NS1).

Αύριο, Δευτέρα: Ηρακλής – Ατρόμητος (19.30 NS1).

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου