ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρώτα κύπελλο… μετά Λάρισα

πρώτα-κύπελλο-μετά-λάρισα-263859

Πρώτα το κύπελλο και μετά η Λάρισα είναι το σύνθημα με τον ίδιο στόχο -τις νίκες-στον Ολυμπιακό Βόλου, που την Πέμπτη υποδέχεται για δεύτερη φορά φέτος τα Χανιά και την ερχόμενη Κυριακή έχει να παίξει το θεσσαλικό ντέρμπι με την ΑΕΛ.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μεθαύριο στις 3 το μεσημέρι για την 1η αγωνιστική του κυπέλλου Ελλάδος, οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν στο ΕΑΚ του Βόλου με τα Χανιά, τα οποία έχουν κερδίσει και στο πρωτάθλημα και την Πέμπτη τα κίνητρα είναι να δοθεί συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα, να μπουν οι βάσεις πρόκρισης αλλά και η διατήρηση της ψυχολογίας ψηλά εν όψει της συνέχειας γενικότερα αλλά και εν όψει της εξόδου στη Λάρισα την Κυριακή για το πρωτάθλημα.

Εκτος από τα κίνητρα της ομάδας υπάρχει κι αυτό του προπονητή, που μέσα σε 10 μέρες αντιμετωπίζει τρεις πρώην ομάδες του. Ο Αναστάσιος (Σουλης) Παπαδόπουλος που την Κυριακή παρακολούθησε προπονητικό – αναθεωρητικό σεμινάριο στην Αθήνα, το περασμένο Σάββατο κέρδισε τη Λαμία που ξεκίνησε τη φετινή χρονιά, ενώ στα Χανιά και τη Λάρισα είχε εργαστεί πέρσι.
Ο Ολυμπιακός έχει βέβαια προτεραιότητα το πρωτάθλημα, όπου θέλει να βρεθεί ψηλότερα έχοντας το σλόγκαν «ή τώρα ή ποτέ» για την άνοδο, αλλά προς το παρόν βλέπει κύπελλο, όπου θα παίξει δύο παιχνίδια στην έδρα του και ένα εκτός. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη για την 1η αγωνιστική θα υποδεχθεί τον ΑΟ Χανιά, τη 2η θα παίξει στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό (1-3 Δεκεμβρίου) και το τρίτο παιχνίδι θα είναι με τον ΠΑΟΚ στο Βόλο (15-17 Δεκεμβρίου) που ίσως γίνει στο Πανθεσσαλικό.

Το κύπελλο λοιπόν είναι ένα επιπλέον κίνητρο για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, αφού θα δώσει δύο ματς στο Βόλο, εκ των οποίων ένα πολύ εμπορικό και αγωνιστικά όλα μπορεί να έρθουν καλά, αφού ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική τον ΠΑΟΚ και τότε ίσως ο «Δικέφαλος του Βορρά» να μην «καίγεται» για τη νίκη, στην περίπτωση που νωρίτερα κερδίσει Πανθρακικό και Χανιά και να υπάρχει βολιώτικη πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης (προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου).

Ο Ολυμπιακός εφόσον πάρει τέσσερις βαθμούς στα δύο πρώτα παιχνίδια, με Χανιά εντός και Πανθρακικό εκτός, θα έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση στον επόμενο γύρο, πριν υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στο Βόλο.
Οσον αφορά τον ΑΟ Χανιά, είχε βρεθεί και πέρσι αντίπαλος του Ολυμπιακού σε όμιλο στο κύπελλο (28/10/14: Χανιά – Ολυμπιακός 0-0) και την περίοδο 13-14 έπαιξαν 4 φορές αντίπαλοι στο πρωτάθλημα, 2 φορές ήρθαν 0-0 στα πλέι οφ και είχαν από μια νίκη (2-1) στην κανονική διάρκεια, ενώ φέτος στην πρώτη νίκη της σεζόν κέρδισε 1-0 με γκολ του Τσιάρα.

Η νίκη πάντως την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου θα είναι και νίκη ψυχολογίας, αφού την Κυριακή 1/11 ο Ολυμπιακός θα παίξει με την πρωτοπόρο και αήττητη Λάρισα στο ΑΕL FC Arena, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.
Οσον αφορά το ματς της Πέμπτης, ο Ροντρίγκο Ντεπέτρις που αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι με τη Λαμία, ο τραυματισμός του δεν εμπνέει ανησυχία. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν αποκλείεται πάντως να πάρει ανάσες και να μην χρησιμοποιηθεί στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΑΟ Χανιά στο Βόλο, προκειμένου να είναι ξεκούραστος και δυνατός στο ντέρμπι με την ΑΕΛ.

Οσον αφορά τις γνωστές απουσίες, ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος ανεβάζει καθημερινά ρυθμούς, δεν αισθάνεται ενοχλήσεις και μέσα στην εβδομάδα θα φανεί αν θα είναι σε θέση να συμπεριληφθεί στην αποστολή του αγώνα με την ΑΕΛ. Αντίθετα, δεν αναμένεται να είναι έτοιμοι οι Ντιέγκο Λεόν και Σπύρος Γκουγκούδης, οι οποίοι αν όλα πάνε καλά θα τεθούν στη διάθεση του Σούλη Παπαδόπουλου στο παιχνίδι έδρας της 7ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Παναιγιάλειο.
Για το πρωτάθλημα πάντως και προσεχώς θα υπάρχουν απουσίες, αφού δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου έχουν συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες και συγκεκριμένα οι Ροντρίγκο Ντεπέτρις και Αντώνης Τσιάρας. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είδε την 4η κίτρινη στο ματς με τον Αχαρναϊκό στο Μενίδι και ο Τσιάρας στην αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου με τη Λαμία. Όπως αποφάσισε η τεχνική ηγεσία, ο Ντεπέτρις θα απουσιάσει από το παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής με τον Παναιγιάλειο στο Βόλο, ενώ ο Τσιάρας θα χάσει το ματς με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο (8η αγωνιστική).

Πάντως αυτό που όλοι θέλουν είναι να ξεκινήσουν τη διοργάνωση του κυπέλλου με το δεξί, ίσως με κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, αφού ήδη ο Ολυμπιακός έδωσε πέντε αγώνες σε 22 ημέρες τον Οκτώβριο.

Τον αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τα Χανιά στο ΕΑΚ, στις 3μ.μ. θα διευθύνει ο Αλέξανδρος Τσαμούρης από την ΕΠΣ Πειραιά με βοηθούς τους Δημήτρη Τζιλίρη από την ΕΠΣ Πιερίας και Γιώργο Γιαννίκο από την ίδια ΕΠΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου