ΜΠΑΣΚΕΤ

Τζάμπολ στα πρωταθλήματα ΕΣΚΑΘ

τζάμπολ-στα-πρωταθλήματα-εσκαθ-266640

Ξεκινούν σήμερα τα πρωταθλήματα μπάσκετ της ΕΣΚΑΘ με 5 ομάδες από την Μαγνησία στην Α1.Στην πρεμιέρα της Α1 κατηγορίας υπάρχει το τοπικό ντέρμπι όπου ο Γ.Σ. Βόλου κοντράρεται με τους Νέους Αθλητές, ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα στο ΕΑΚ με το Δίλοφο, η Νίκη παίζει επίσης εντός έδρας με τη Νίκαια 2012, στην έδρα του ξεκινά και ο Αλμυρός με Εθνικό Λάρισας, ενώ εκτός έδρας με τον Γ.Σ. Νίκαιας παίζει η Ανάληψη.

Οι ομάδες της Μαγνησίας στο νέο πρωτάθλημα επιδιώκουν το καλύτερο. Μάλιστα η Νίκη Βόλου μετά από μία δεκαετία, σε μεγαλύτερες κατηγορίες επιστρέφει στο τοπικό μπάσκετ με στόχο την ανασυγκρότηση αλλά με ρόλο πρωταγωνιστικό και προπονητή τον Σπύρο Στρατίκη. Οι Τσώλης, Τάσσος, Τζίνης, Μαυροφώτης, Κέτουλας, Τσαβές, Χρηστομάνος,Τοκατλίδης, Καραμανλής, Καρπέτης, Καραγιώργος και Μουχάρεμ αποτελούν το ρόστερ του νέου ξεκινήματος.

Ο Ολυμπιακός με προπονητή τον Φώνη Μαυρομιχάλη επιθυμεί να συνδυάσει εμπειρία και ταλέντο που στο παρκέ θέλει να μεταφραστεί σε καλή πορεία και να υπάρξουν ευκαιρίες και σε παιδιά, που προέρχονται από τις Ακαδημίες της ομάδας. Οι Καραθάνος, Θ. Καραγιώργος, Βλήτσιος, Σερμέτης, Παραλίκης, Καραρήγας, Αλεξίου, Καφάσης, Αχριάνης, Χριστοδούλου, Κολιός, Αναστασόπουλος, Βασιλείου είναι οι παίκτες που θα βασιστεί ο Μαυρομιχάλης, ενώ ο Γ.Σ. Βόλου, κράτησε τον περσινό βασικό κορμό του ρόστερ και με προπονητή για μια ακόμη χρονιά τον Γιώργο Κοσμάτο θα παρουσιαστεί αρκετά δυνατός.

Η προσθήκη του Α. Σαμαρά και των Καλογερόπουλου, Παυλόπουλου, η συνέχεια από τον Ζαρογιάννη και η παρουσία των Κουρουπάκη, Κωστούλα, Τσαπραΐλη, Σέρρη, Σουλιώτη, Χατζόπουλου, Παλάσκα, Τσίρου και Παπαδόπουλος εγγυώνται την καλή πορεία.

Η Ανάληψη με προπονητή τον Γιώργο Βλιώρα είναι ενισχυμένη με την προσθήκη του πολύ έμπειρου Ντίκα, οι Νέοι Αθλητές είναι νεοφώτιστοι και νεανικοί, ενώ ο αποδυναμωμένος σε σχέση με πέρσι ο Γ.Σ. Αλμυρού θα παλέψει για παραμονή.

Αναλυτικά οι αγώνες οι διαιτητές και οι γραμματείες των αγώνων μπάσκετ για την πρεμιέρα της Α1 και της Α2 ΕΣΚΑΘ, που θα γίνουν σήμερα και αύριο:

Α1 ΕΣΚΑΘ

Σήμερα, Σάββατο

Κλ. Ν. Ιωνίας, ώρα 17.00, Νίκη- Νίκαια 2012, διαιτητές: Τσουμαχίδης, Καλούτσας, γραμματεία: Θωμά, Πεγιούκα, Σακελλαροπούλου.

«Β. Παρασκευόπουλος», ώρα 17.00, Γ.Σ. Βόλου – Ν. Αθλητές Νίκης, διαιτητές: Παριανόπουλος, Μπάρδας, γραμματεία: Μαρούσος, Ανδριοπούλου, Τσιργούλα.

Κλ. «Ι. Πατάκης», ώρα 17.30, Γ.Σ. Νίκαιας – Ανάληψη, διαιτητές: Παγώνης, Ζαχαρής, γραμματεία: Οικονομίδης, Γκαρλόφη, Παγουλάτος, γυμνασίαρχος Ζέικος.

Κλ. Αλμυρού, ώρα 18.00, Γ.Σ. Αλμυρού – Εθνικός Λαρ., διαιτητές: Κέτουλας, Καντερές, γραμματεία: Μαριτσούδη, Μαυρομιχάλης, Πολύζος.

ΕΑΚ Βόλου, ώρα 20.00, Ολυμπιακός Β. – Αετός Διλόφου, διαιτητές: Παριανόπουλος, Μαριτσούδης, γραμματεία: Μαρούσος, Καμένου, Καροτσάκης, γυμνασίαρχος Φαρμάκης.

Α2 ΕΣΚΑΘ

Σήμερα, Σάββατο

ΕΑΚ Βόλου, ώρα 16.00, Ιωνας – Α.Ο. Σουφλαρίων, διαιτητές: Δόλγυρας, Μπαλκίζας, γραμματεία: Βελέτζας, Καροτσάκης, Πολύζου, γραμματεία Φραγκούλη.

ΕΑΚ Λάρισας, ώρα 19.30, Φοίβος – Ικαρος, διαιτητές: Κοντογιάννης, Λελούδας, γραμματεία: Γιαννή, Νταχμίρης, Τζιμούρτος.

Κλ. Ν. Ιωνίας, ώρα 19.00, ΑΕΒ Διμηνίου – BC Volos, διαιτητές: Καλούτσας, Μακρής, γραμματεία: Σακελλαροπούλου, Θωμά, Πεγιούκα.

Κλ. Αγ. Θωμά, ώρα 19.30, Κεραυνός – Μύτικας, διαιτητές: Πιτσίλκας, Γερακίνης, γραμματεία: Νανούλη, Ξιφτός, Φαραμκιώτη, γυμνασίαρχος Γεωργόπουλος.

Αύριο, Κυριακή

Κλ. Νεάπολης, ώρα 12.30, Ολύμπια – Γ.Σ. Σκιάθου, διαιτητές: Κοντογιάννης, Πανταζής, γραμματεία: Καραγιάννη, Ιωάννου, Τσιοτινός

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου