ΜΠΑΣΚΕΤ

«Αποσύρθηκε» η Μεταμόρφωση!

αποσύρθηκε-η-μεταμόρφωση-266698

Από την Γ’ Εθνική που ήταν φέτος η μοναδική εκπρόσωπος του Μαγνησιώτικου Μπάσκετ η ομάδα της Μεταμόρφωσης του χρόνου θα αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα αφού με έγγραφό της στην ΕΟΚ γνωστοποίησε ότι δεν θα συνεχίσει στην εθνική κατηγορία! Ετσι η διάλυση είναι πλέον γεγονός για τη Μεταμόρφωση, ενώ και το βολιώτικο μπάσκετ δέχεται ένα ισχυρό χτύπημα καθώς μένει χωρίς ανδρική ομάδα στα Εθνικά πρωταθλήματα!

Επιμέλεια: Β. ΖΗΝΕΛΗΣ

Να σημειωθεί ότι η Μεταμόρφωση που κατά καιρούς ακούγονταν ότι θα συγχωνεύονταν με άλλη ομάδα ξεκίνησε στο φετινό πρωτάθλημα με νίκη (80-69) στο Βόλο επί του Μακεδονικού, στη 2η αγωνιστική την περασμένη Κυριακή έχασε στον Εύοσμο από τον Αίαντα, ενώ λίγο πριν την 3η αγωνιστική (είχε οριστεί ο αγώνας της για την Κυριακή με τους Διόσκουρους στο Βόλο) ήρθε η αποχώρησή της από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ!

Πλέον η Μεταμόρφωση θα συμμετάσχει στην Α2 ΕΣΚΑΘ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ενώ οι παίκτες της ομάδας αν και έχουν δικαίωμα συμμετοχής από εδώ και πέρα σε μεγαλύτερη ή μικρότερη κατηγορία της Γ’ Εθνικής μένουν «ξεκρέμαστοι»!

Μάλιστα ο Βασίλης Γιωτόπουλος, όταν έμαθε ότι η ομάδα του αποσύρεται από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών και διαλύεται με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο fb εγραψε : «Έχεις μία ομάδα που με μια στοιχειώδη αθλητική φροντίδα, με την ποιότητα που έχει μπορείς να την κάνεις να πρωταγωνιστήσει και αντί να την φροντίσεις τη διαλύεις…με τι λέξη μπορούν να σε χαρακτηρίσουν; Μάλλον αυτή είναι η αξία αυτής της πόλης σε θέματα μπάσκετ…»!

Η Ανακοίνωση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ (23/10) έχει ως εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι, το Σωματείο ΑΟ Μεταμόρφωση Βόλου, με έγγραφό του, αποχώρησε από το Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2015 – 2016, σύμφωνα με το άρθρο 7 της Ειδικής Προκήρυξης της κατηγορίας και το άρθρο 47 παρ. 2 των κανονισμών υποβιβάζεται δύο Κατηγορίες και υφίσταται μείωση ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος που θα συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο 2016 – 2017.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 της Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας ανδρών και λόγω του ότι η αποχώρηση του σωματείου ΑΟ Μεταμόρφωση Β. έγινε στην 3η αγωνιστική του Α’ γύρου τα αποτελέσματα της 1ης και 2ης αγωνιστικής δεν λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου. Το πρόγραμμα των αγώνων διαμορφώνεται έχοντας ρεπό το Σωματείο που είχε προγραμματιστεί να αγωνίζεται με την Μεταμόρφωση Βόλου».
Ετσι πλέον το αυριανό πρόγραμμα στον όμιλο της Γ’ Εθνικής της Μεταμόρφωσης έχει ως εξής:

ΔΑΚ Γρεβενών 17.00 Πρωτέας – Ιωάννινα
Μπακάλης, Κολοκυθάς (Μερτζάνης)

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα – Αριστοτέλης Φλ.
Σαρακενίδης, Χατζηχαρίσης (Τέγα)

ΔΑΚ Μελίκης 17.00 Μελίκη – Εύαθλος Μ. Πολ.
Δαμίγος, Γραικός (Καλότσης)

ΔΑΚ Πτολεμαΐδας 17.00 Πτολεμαΐδα – Μακεδονικός
Εκιζόγλου, Καλέσης (Μπαταούλα)

Αγιάς 17.00 Ερμής Αγιάς – Αίας Ευόσμου
Μελανίδης, Ντόγκας (Μπεκιάρης)

ΔΑΚ Κοζάνης 17.00 Ηρακλής Κοζ. – Σιάτιστα
Σταθόπουλος, Ζιώγας (Πλεξίδας)
Ρεπό: Διόσκουροι Κοζάνης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου