ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρόκριση στην 8αδα για Νίκη και Γ.Σ. Βόλου

πρόκριση-στην-8αδα-για-νίκη-και-γ-σ-βόλο-273953

Το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ πήραν ο Γ.Σ. Βόλου και η Νίκη, ενώ ο Ιωνας, μετά τη μεγάλη πρόκριση που πανηγύρισε στην πρώτη φάση του θεσμού, γνώρισε εντός έδρας ήττα και αποκλείστηκε. Συγκεκριμένα στο βολιώτικο ντέρμπι που διεξήχθη στο ΕΑΚ ο Γ.Σ. Βόλου με κορυφαίο τον Ζαρογιάννη που σημείωσε 17 πόντους, έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση της Ανάληψης με 51-42. Στη Λάρισα η Νίκη παρά το γεγονός ότι παρατάχτηκε λειψή καθώς απουσίασαν οι Καραγιώργος, Καρπέτης, Τσώλης και Χρηστομάνος συνάντησε δυσκολίες μόνο για ένα ημίχρονο απέναντι στον γηπεδούχο Μύτικα. Στην επανάληψη πάτησε γκάζι, επικρατώντας τελικά με 68-51. Τέλος την ήττα-αποκλεισμό γεύτηκε ο Ιωνας. Στο ΕΑΚ το συγκρότημα του Αγη Τζούμα υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Νίκαιας με 59-51.

Ρεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΑΦΛΕΡΗΣ

Ανάληψη – Γ.Σ.Βόλου 42-51

Στο ΕΑΚ ο Γ.Σ. Βόλου πιο ψύχραιμος και με καλύτερες επιθετικές επιλογές στο τελευταίο πεντάλεπτο ήταν ο μεγάλος νικητής στο τοπικό ντέρμπι για τη φάση των «16» του κυπέλλου ΕΣΚΑΘ, επικρατώντας της μαχητικής Ανάληψης με 51-42. Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, με πολλές δυνατές μονομαχίες κάτω από τις δύο ρακέτες, σκληρές άμυνες και πολλά άστοχα σουτ. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δύο ομάδες μαζί στο πρώτο ημίχρονο σημείωσαν 45 πόντους.

Ο αγώνας

Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης κύλησε με αρκετή νευρικότητα, λάθη εκατέρωθεν και πολλά άστοχα σουτ. Οι φιλοξενούμενοι με κυρίαρχο και κορυφαίο του παρκέ τον Ζαρογιάννη βρήκε περισσότερες λύσεις επιθετικά, κλείνοντας την περίοδο μπροστά στο σκορ (7-13). Στη δεύτερη περίοδο οι άμυνες των δύο ομάδων έγιναν πιο σκληρές, με αποτέλεσμα να σκοράρουν με το σταγονόμετρο. Το σκορ του ημιχρόνου (23-22) τα λέει όλα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ. Με τον Ντίκα να πετυχαίνει συνεχόμενα καλάθια η ομάδα της Ανάληψης πήρε προβάδισμα πέντε πόντων (29-24) στο 32’, με τους φιλοξενούμενους να αντιδρούν άμεσα, φέρνοντας το ντέρμπι σε απόλυτη ισορροπία στη λήξη της περιόδου (36-36).
Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα ειδικά στην άμυνα για την πρόκριση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου δεν σημειώθηκε κανένας πόντος. Τα πάντα κρίθηκαν ουσιαστικά στο τελευταίο τρίλεπτο. Ο Γυμναστικός με καθαρό μυαλό διάβασε σε αρκετές φάσεις σωστά την άμυνα των γηπεδούχων και με συνεχόμενα εύστοχα σουτ των Σαμαρά, Τσαπραϊλη και Ζαρογιάννη έφτασε στη νίκη – πρόκριση με 51-42.

Τα δεκάλεπτα: 7-13, 23-22, 36-36, 42-51

ΑΝΑΛΗΨΗ (Βλιώρας): Ίλτσογλου 1, Συλεόπουλος 11, Γαλανάκης 3(1), Κοντάκης, Ντίκας 13, Φωτιάδης 1, Παλάντζας 9, Τσακιρόπουλος 4.

Γ.Σ. ΒΟΛΟΥ (Κοσμάτος-Ντάκης): Καλογερόπουλος 9, Τσαπραϊλης 7(1), Σέρρης, Σουλιώτης 2, Σαμαράς 5(1), Παυλόπουλος 9, Παλάσκας 2, Τάσσος, Κουρουπάκης, Παπαδόπουλος, Ζαρογιάννης 17.

Μύτικας – Νίκη Βόλου 51-68

Στο ΕΑΚ της Λάρισας, η Νίκη παρά το γεγονός ότι παρατάχτηκε στο παρκέ χωρίς τους Τσώλη, Καραγιώργο. Καρπέτη και Χρηστομάνο πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του κυπέλλου ΕΣΚΑΘ, επικρατώντας του Μύτικα με 68-51.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι παρέμειναν ανταγωνιστικοί μόνο για ένα ημίχρονο απέναντι στους κυανόλευκους. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν νευρικές στις προσπάθειές τους, με τη Νίκη να κλείνει την πρώτη περίοδο με ισχνό προβάδισμα (8-11) χάριν στις εύστοχες επιλογές των Τζίνη και Τάσσου. Η αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων παρέμεινε αναλλοίωτη και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το συγκρότημα του Σπύρου Στρατίκη έβρισκε λύσεις επιθετικά, αλλά ο Μύτικας με τον Τοπαλούδη σε πολύ καλή μέρα είχε τον τρόπο να μην αφήνει τους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν στο σκορ. Ετσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Νίκη στο +3 (22-25).

Στην επανάληψη οι κυανόλευκοι μπήκαν πιο δυνατά και έδειξαν από τα πρώτα λεπτά διάθεση να ξεφύγουν στο σκορ και να κλειδώσουν την πρόκριση. Με προεξάρχοντες τους Καραμανλή και Τζίνη στην περιφέρεια και τον Τάσσο να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες, η Νίκη εκτόξευσε τη διαφορά στο +17 (29-46) στο 30’.
Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι δύο ομάδες έδειξαν χαλαρή διάθεση στην άμυνα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν κάποια εύκολα καλάθια εκατέρωθεν. Οι Τζίνης και Τάσσος συνέχισαν να φορτώνουν με πόντους το αντίπαλο καλάθι, με αποτέλεσμα οι κυανόλευκοι να φτάσουν σε μια άνετη επικράτηση με 68-51.

Δεκάλεπτα: 8-11, 22-25, 29-46, 51-68

ΜΥΤΙΚΑΣ (Γκόβαρης): Μπασδέκης 2, Τσοκάνας, Κουκούλης 9 (3), Φλώρος 2, Καραγιάννης 8, Τοπαλούδης 16, Παπαναστασίου, Σιαμέτης, Σκύφτας 7, Χατζαρίδης 7 (1), Λιακόπουλος.

ΝΙΚΗ (Στρατίκης-Τσιριγωτάκης): Τζίνης 16 (2), Καραμανλής 17 (1), Μουχάρεμ 6, Τσαβές, Μαυροφώτης 9 (1), Τάσσος 15, Κέτουλας, Τοκατλίδης 3.

Ιωνας – Νίκαια 51-59

Στο ΕΑΚ ο Ιωνας δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη μεγάλη πρόκριση που σημείωσε στην α’ φάση του θεσμού, γνωρίζοντας την ήττα-αποκλεισμό από τη σαφώς ανώτερη Νίκαια με 59-51. Το συγκρότημα του Αγη Τζούμα βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και το μόνο που κατάφερε στο τέλος ήταν να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό. Παρόλα αυτά η φετινή παρουσία της ομάδας του Ιωνα στο κύπελλο ΕΣΚΑΘ μόνο πετυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο αγώνας

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι οδηγήθηκαν σε κάποιες καλές επιθετικές επιλογές με τους Φωτιάδη και Τσαρούχα, μένοντας κοντά στο σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου (11-16). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Λαρισινοί άρχισαν να ανεβάζουν στροφές, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση σε όλα τα σημεία του παρκέ. Η πίεση για την ομάδα της Νίκαιας απέφερε καρπούς, καθώς οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι με συνεχόμενα εύστοχα σουτ από τα 6.75 των Καρπούζα και Πολύζο ξέφυγαν στο σκορ, κλείνοντας το ημίχρονο με διψήφια διαφορά πόντων (23-35).

Στην επανάληψη η ομάδα της Νίκαιας με κεκτημένη ταχύτητα από την απόδοση του δεύτερου δεκαλέπτου και τους Τουρναβίτη, Καρπούζα και Γούρναρη να πετυχαίνουν διαδοχικά τρίποντα, διεύρυναν ακόμη περισσότερο το προβάδισμά τους με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου +15 (33-48).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η χαλαρή διάθεση των Λαρισινών στο κομμάτι της άμυνας έδωσε τη δυνατότητα στον Ιωνα να βρει κάποιες εύστοχες επιλογές στην επίθεση με τους Τσαρούχα, Παλιόπουλο και Φωτιάδη και να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό με το τελικό 51-59 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Τα δεκάλεπτα: 11-16, 23-35, 33-48, 51-59

ΙΩΝΑΣ (Τζούμας) : Φαρμάκης Σ., Φωτιάδης 10(1), Κατρατζής, Τσαρούχας 8, Ροδολάκης 7(1), Τσιγκλιτσής, Τζικόπουλος, Παλιόπουλος 9, Ζέρζης 5, Φαρμάκης Θ. 4, Ευθυμίου 3, Βασδέκης 5.

Γ.Σ. ΝΙΚΑΙΑΣ (Παπαθεοδώρου): Μουστέλης 5, Νασίκας 2, Τουρναβίτης 6(2), Καρπούζας 16(1), Δημοβέλης 1, Μπλιάτσος 3, Γούρναρης 11(1), Κορκόβελος 7, Πολύζος 8(2), Μπόζαρλης, Τηγανής.

Τα αποτελέσματα της φάσης των «16» του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ

  • Ικαροι Τρ. – Γ.Σ. Σοφάδων 56-76
  • Α.Ο. Καλαμπάκα – Ολυμπιακός Κ. 75-69
  • Ανάληψη – Γ.Σ. Βόλoυ 42-51
  • Ιωνας – Γ.Σ. Νίκαιας 51-59
  • Αετός Διλόφου – Εθνικός Λ. 60-72
  • Μύτικας – Νίκη Β. 51-68
  • Κρόνoς Τρ. – Γ.Σ. Αμπελώνα 74-69

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου