ΤΟΠΙΚΟ

Ισοφαρίστηκε στο 99΄ ο Πύρασος μετά από επεισοδιακό αγώνα

ισοφαρίστηκε-στο-99΄-ο-πύρασος-μετά-από-273974

Σε ένα επεισοδιακό ματς η ομάδα της Νέας Αγχιάλου ήρθε ισόπαλη με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας 1-1, με τον Πύρασο να ολοκληρώνει το παιχνίδι με εννέα παίκτες και ο Αχιλλέας με δέκα. Οι κυανόλευκοι ισοφαρίστηκαν στο 99΄, ενώ η Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αναμένεται να ρίξει βαριά καμπάνα στη γηπεδούχο ομάδα, λόγω της οκτάλεπτης διακοπής του αγώνα από το διαιτητή.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πίεσαν στο πρώτο μέρος…

Οι ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Στο πρώτο 15λεπτο οι παίκτες έδωσαν δυνατές μάχες στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου και η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκε στον Πύρασο. Συγκεκριμένα, στο 15ο λεπτό ο Αναστασίου εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο τείχος των αμυντικών του Αχιλλέα και ο Καψιώτης από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ.

Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν, όμως ο πορτιέρο των κυανόλευκων, Βαν ντε Γούιχε, απέκρουσε με γροθιές φάουλ του Νάκα και ο Κοτσιαρίδης που πήρε το ριμπάουντ, σούταρε άουτ από το ύψος της περιοχής.

Ωστόσο, οι παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να πιέζουν. Στο 21ο λεπτό, σουτ του Κοτζαθανάση έξω από την περιοχή πέρασε άουτ, στο επόμενο λεπτό, κεφαλιά του Αναστασίου κατέληξε στην αγκαλιά του Τζίμα, στο 25΄ σουτ του Κοντοβά και στο 30΄ σουτ του Αναστασίου πέρασαν άουτ. Για τους φιλοξενούμενους, σουτ του Νάκα απέκρουσε ο ετοιμοπόλεμος πορτιέρο των κυανόλευκων σε κόρνερ.

Γκολ και οκτάλεπτη διακοπή

Στο δεύτερο μέρος, ο Πύρασος, στο 48ο λεπτό, παραχώρησε πέναλτι στους φιλοξενούμενους. Ο Στεφανής ανέτρεψε τον Ποτουρίδη μέσα στην περιοχή, ενώ ο παίκτης των φιλοξενούμενων ήταν σε θέση να σκοράρει. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Λάμπρου, υπέδειξε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Νάκας που έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ενα λεπτό αργότερα, κι ενώ ο Στεφανής ετοιμάζονταν να εκτελέσει πλάγιο, ο Κατσιαμήτας του Αχιλλέα, τον χτύπησε από πίσω στο κεφάλι. Ο παίκτης του Αχιλλέα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, η «μπάλα» όμως πήρε και τον Δημητριάδη, που και αυτός πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια, αφού έσπρωξε τον Κατσιαμήτα. Ετσι, οι δύο ομάδες, αγωνίζονταν με δέκα παίκτες.

Στο 55΄ο Πύρασος έκανε το 1-0. Ο Αναστασίου με ωραία ατομική ενέργεια και διαγώνιο σουτ βρήκε δίχτυα. Ο ίδιος παίκτης λίγο αργότερα είχε γκολ με κεφαλιά, που ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ.

Στο 67’ ο Πύρασος έχασε νέα ευκαιρία. Ο Κοντοβάς πέρασε τον αντίπαλό αμυντικό, έβγαλε παράλληλη πάσα και ο Λαζαρίδης έδιωξε σε πλάγιο την μπάλα, πριν ο Αναστασίου τη σπρώξει στα δίχτυα.

Στο 75ο λεπτό ήρθε η διακοπή του αγώνα. Ο Σκούρτι χτύπησε εκτός φάσης τον Τσιουρέλη στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου, με τον διαιτητή να του δείχνει την κίτρινη κάρτα, αντί για κόκκινη. Τότε, ένας φίλαθλος του Πυράσου πέταξε ένα ποτήρι με καφέ στο διαιτητή, που για 8 λεπτά διέκοψε το ματς πηγαίνοντας στα αποδυτήρια. Οταν, ξεκίνησε εκ νέου το παιχνίδι, έδειξε πως η αναμέτρηση θα έχει δέκα επιπλέον λεπτά. Στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κοτζαθανάσης πήρε 2η κίτρινη αφήνοντας την ομάδα του με εννέα παίκτες. Ο νεαρός φορ, στην προσπάθειά του να πετύχει το δεύτερο τέρμα της ομάδας του, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας μπροστά στα καρέ του Αχιλλέα, όμως αντί για το κεφάλι, βρήκε την μπάλα με το χέρι.

Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, στο 99ο λεπτό, ο Λαζαρίδης με κεφαλιά πάνω στη γραμμή του τέρματος έκανε το 1-1, αφού λίγο πριν η μπάλα σε ανάποδο ψαλιδάκι του Δερμίση, είχε χτυπήσει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βαν ντε Γούϊχε.

Πρώτος αγώνας χωρίς τον Ξηροφώτο

Χωρίς τον Στέφανο Ξηροφώτο στον πάγκο του αγωνίσθηκε ο Πύρασος, χθες. Ο προπονητής της ομάδας, τιμωρήθηκε με 15 μέρες εκτός γηπέδων, λόγω του αγώνα με τη Νίκη Βόλου, από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Ετσι, ο τεχνικός της ομάδας έδινε εντολές στους παίκτες του από τις κερκίδες του γηπέδου, ενώ ο Στέλιος Αρσένος πήρε τη θέση του, προσωρινά. Ο Ξηροφώτος δεν θα μπορέσει να καθοδηγήσει την ομάδα του, ούτε στον αγώνα με την Πύδνα Κίτρους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου