ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νωθρός ΠΑΟΚ «πληρώθηκε» με ισοφάριση στο 90+ από τον Ηρακλή

νωθρός-παοκ-πληρώθηκε-με-ισοφάριση-274413
Απίστευτη εξέλιξη είχε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ να αναδεικνύονται ισόπαλοι 3-3 στο Καυτανζόγλειο, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League. Ο «Γηραιός» προηγήθηκε δύο φορές με τους Μακρή (14΄) και Βέλλιο (43΄), αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» απάντησε με τους Πέλκα (35΄) και Μπερμπάτοφ (65΄), για να πάρει και προβάδισμα με απευθείας φάουλ του Τζαβέλλα στο 77΄.

Στο 90΄ οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν να «κλειδώσουν» τη νίκη, αλλά ο Μπερμπάτοφ έχασε πέναλτι (απέκρουσε ο Περνίς) και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπαρτολίνι χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στους «κυανόλευκους», αλλά ο διαιτητής Κουκουλάκης θα μπορούσε να είχε καταλογίσει επιθετικό φάουλ πάνω στον Όλσεν.

Το πάθος ήταν το χαρακτηριστικό στοιχείο και η «δίψα» για επικράτηση το γνώρισμα στο παιχνίδι των δύο ομάδων. Στο 5’ το πρώτο σουτ της αναμέτρησης χωρίς στόχο από τον Σάμπο. Στο 7’ ο Λέοβατς από πάσα του Μπερμπάτοφ κάνει πλάγιο παράλληλο σουτ που εξουδετερώνει ο Περνίς.

Ο Ηρακλής στην πρώτη επιθετική του πρωτοβουλία ανοίγει το σκορ. Μετά από κόρνερ του Κυριακίδη και παρέμβαση-κεφαλιά του Μπουλούτ, δίνει την ευκαιρία στον Μακρή να ανοίξει με πλασέ το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ δεν έπαψε να αντιδρά και στο 35΄ από σέντρα του Λέοβατς και κεφαλιά του Πέλκα ισοφαρίζει εκμεταλλευόμενος μια αδράνεια της άμυνας του Ηρακλή.

Ο Ηρακλής συνεχίζει να βγαίνει επιθετικά και στο 41’ χάνει καλή ευκαιρία για γκολ, όταν από σέντρα του Σαραμαντά, ο Κυριακίδης σε θέση βολής δεν βρίσκει στην προβολή του σωστά την μπάλα, που φεύγει άουτ.

Λίγο πριν λήξει, όμως, το ημίχρονο (43΄), από λάθος του Σάμπο, ο Απόστολος Βέλλιος βγαίνει σε θέση βολής απέναντι στην εστία του Ολσεν, τον οποίο «κεραυνοβολεί» και γράφει το 2-1.

Με το σκορ αυτό (2-1) ολοκληρώνεται το πρώτο ημίχρονο, που επιβεβαιώνει τις χτυπητές αμυντικές αδυναμίες του ΠΑΟΚ, την πλήρη αποτελεσματικότητα του Ηρακλή, που για πρώτη φορά φέτος σκοράρει δυο φορές σε ένα ημίχρονο, και το σχετικά καλό θέαμα, με τα τρία γκολ που σημειώθηκαν στο διάστημα αυτό.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ηρακλής πλησιάζει στο τρίτο γκολ με τον Κυριακίδη (48΄) το γυριστό σουτ του οποίου φεύγει μόλις άουτ. Στο 49’ σουτ του Τζιόλη φεύγει παρομοίως άουτ, ενώ στο 61’ δυνατό μακρινό σουτ του Σάμπο, μπλοκάρει ο Περνίς.

Ο Τούντορ αλλάζει τον σχηματισμό του, περνώντας στο κέντρο άμυνας τον Τζιόλη αντί του Κόστα με την προσθήκη του Αθανασιάδη και η επιθετικότητα του ΠΑΟΚ καρποφορεί στο 65’ με σκόρερ τον Βούλγαρο Μπερμπάτοφ, που από κοντά ισοφαρίζει με πλασέ, μετά από σουτ του Αθανασιάδη και προσωρινή απόκρουση των αμυντικών του Ηρακλή.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι επιθετικός και στο 77’ από απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Τζαβέλλας κάνει το 2-3 «παγώνοντας» το Καυτανζόγλειο. Στο 80’ ο Ροντρίγκες πλησιάζει απειλητικά στην εστία του Περνίς, που όμως διώχνει σε κόρνερ το σου του Αφρικανού. Στο 88’ κι ενώ ο Ηρακλής εντείνει τις προσπάθειές του για την ισοφάριση, κεφαλιά του Μακρή φεύγει άουτ από καλή θέση.

Στο 89’ ο Κάτσε ανατρέπεται από τον Μπαρτολίνι και κερδίζει το αδιαμφισβήτητο πέναλτι, που εκτελεί νωθρά ο Μπερμπάτοφ για να αποκρούσει ο Περνίς.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου όμως είναι αμείλικτος και στο 92’ ο Ηρακλής ισοφαρίζει σε 3-3 μετά από αδυναμία του Ολσεν να διώξει την μπάλα σε χτύπημα φάουλ και κεφαλιά του Μπαρτολίνι, που στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Στάμου, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς (82’ Ρομάνο), Ιντζόγλου (82’ Περόνε), Μακρής, Κυριακίδης, Πασάς, Μπουλούτ (63’ Πορτουλίδης), Βέλλιος

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσερ, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κόστα (62’ Αθανασιάδης), Ροντρίγκες, Σάμπο, Τζιόλης, Λέοβατς, Μακ (84’ Γκολάσα), Πέλκας (73’ Κάτσε), Μπερμπάτοφ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου