ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το μυαλό στην Ντόρτμουντ

το-μυαλό-στην-ντόρτμουντ-299553

Για την ομάδα του ΠΑΟΚ ενόψει της αυριανής αναμέτρησης

Το ματς με τον Ατρόμητο πέρασε στο παρελθόν για τον ΠΑΟΚ και στο «Δικέφαλο» ασχολούνται πλέον με τη μεγάλη αναμέτρηση κόντρα στην Ντόρτμουντ αύριο Πέμπτη (10:05μ.μ. – ΟΤΕ Sport 2) για τη δεύτερη αγωνιστική του Europa League.

Το εμπόδιο είναι υψηλό, αλλά ο Ροντρίγκες το πιστεύει. «Μπορούμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας», σχολίασε ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ για το ματς με τη γερμανική ομάδα.

Με ανεβασμένη ψυχολογία, όπως είναι λογικό, εμφανίστηκε ο Γκάρι Ροντρίγκες κατά την παραλαβή του βραβείου του MVP της 4ης αγωνιστικής της Super League. «Αισθάνομαι όλο και πιο δυνατός και καλύτερος», ανέφερε ο παίκτης του ΠΑΟΚ που ξεχώρισε με την απόδοσή του στο ματς με την ΑΕΚ (2-1), στο οποίο σημείωσε το πρώτο τέρμα του «Δικεφάλου του Βορρά». Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αυριανή αναμέτρηση κόντρα στην Ντόρτμουντ για τη δεύτερη αγωνιστική του Europa League.

Αναλυτικά:

«Αισθάνομαι όλο και πιο δυνατός και καλύτερος. Το σημαντικό είναι όλοι να βοηθήσουμε την ομάδα. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι καλά και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση και πρόσθεσε επί προσωπικού:

«Μου αρέσει να παίζω αριστερά, έπαιζα σε αυτή τη θέση και στις άλλες ομάδες που ήμουν. Μπορώ να αγωνιστώ και δεξιά, έχω την δυνατότητα να παίξω και στα δύο άκρα. Η αλήθεια είναι ότι θα βοηθήσω όπου με χρειάζεται ο προπονητής».

Επιπλέον, του ζητήθηκε να μιλήσει για το προσεχές ευρωπαϊκό παιχνίδι και σχολίασε: «Εμείς πρέπει να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας, το παιχνίδι είναι στην έδρα μας. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, δεν μετράνε τα μπάτζετ. Γνωρίζουμε ότι η Ντόρτμουντ είναι πολύ καλή ομάδα αλλά θα μπούμε στον αγωνιστικό χώρο για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας και θεωρώ ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό».

Η Ντόρτμουντ «θυμίζει» την κακή παράδοση

«Ο ΠΑΟΚ περιμένει μια νίκη απέναντι σε γερμανική ομάδα πάνω από 34 χρόνια», αναφέρει η ιστοσελίδα της Ντόρτμουντ σε αφιέρωμά της στην προϊστορία ενόψει της αναμέτρησης των δύο ομάδων στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ και Ντόρτμουντ δεν είχε τύχει να συναντηθούν ποτέ και η αυριανή αναμέτρηση στην Τούμπα θα είναι η… πρώτη τους φορά.

Στην ιστοσελίδα των Βεστφαλών φιλοξενείται αφιέρωμα σε ιστορικά στοιχεία του ζευγαριού και γίνεται λόγος για την κακή παράδοση του «Δικεφάλου του Βορρά» απέναντι σε Γερμανούς.

«Ο ΠΑΟΚ περιμένει μια νίκη απέναντι σε γερμανική ομάδα πάνω από 34 χρόνια», αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει επτά φορές ομάδες από τη Γερμανία και δεν έχει καλό ρεκόρ: μια νίκη, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες είναι ο απολογισμός του, ενώ στη Θεσσαλονίκη μετρά μια νίκη, μια ισοπαλία και δύο ήττες. Η μοναδική του επιτυχία ήταν το 2-0 επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στον πρώτο γύρο του Κυπελλούχων το 1981. Πλέον μετρά πέντε ματς χωρίς νίκη απέναντι σε γερμανικές ομάδες, με απολογισμό τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Η Ντόρτμουντ έχει αντιμετωπίσει ελληνική ομάδα μόνο μια φορά, στους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2011/12, όταν είχε χάσει 3-1 στην Αθήνα από τον Ολυμπιακό και επικράτησε 1-0 στη Γερμανία».

Παράλληλα το αφιέρωμα κάνει λόγο στην παρουσία ενός Ελληνα, του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, στο ρόστερ της Μπορούσια, ενώ γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι Γκουντογκάν και Μακ υπήρξαν συμπαίκτες στη Νυρεμβέργη (2009-2011), όπως και οι Μπερμπάτοφ και Κάστρο στη Λεβερκούζεν (2004-2006).

Με διαβατήριο στη «θύρα 8»

Οι 1.400 Γερμανοί θα τοποθετηθούν στη «θύρα 8» του γηπέδου της Τούμπας, ενώ η είσοδός τους θα γίνεται αποκλειστικά με την επίδειξη του διαβατηρίου τους. Στη συγκεκριμένη θύρα δε, έχει επανατοποθετηθεί και προστατευτικό δίχτυ. Οσον αφορά τους εν Ελλάδι, φίλους των «Βεστφαλών», αυτοί θα πάρουν θέση στη «θύρα 2», κοντά στα επίσημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου