ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εγραψε ιστορία μέσα στο Λονδίνο

εγραψε-ιστορία-μέσα-στο-λονδίνο-299758

Την πρώτη του νίκη επί Αγγλικού εδάφους πήρε χθες ο Ολυμπιακός Πειραιώς, γράφοντας ιστορία με το 3-2 κόντρα στην Αρσεναλ μέσα στο Λονδίνο για τη 2η αγωνιστική του ChampionsLeague. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν τρεις φορές μέσα στο Εμιρεϊτς και έφυγαν με ένα ιστορικό διπλό.

Μετά το χαμένο τετ-α-τετ του Τσάμπερλεϊν στο 10’, ο Ολυμπιακός έδειξε να στέκεται εξαιρετικά και αφού δεν δέχθηκε κάποιο τέρμα στα πρώτα λεπτά, άρχισε να αναθαρρεί και να επιτίθεται σταδιακά. Ετσι στο 33’ και μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Πάρντο με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 0-1 με την μπάλα να κοντράρει και στο πόδι του Τσάμπερλεϊν, ξεγελώντας τον Οσπίνα.

Η απάντηση των Λονδρέζων ωστόσο ήταν άμεση με τον Γουόλκοτ να κερδίζει τον Ρομπέρτο σε τετ-α-τετ στο 35’ για το 1-1.

Ομως οι Πειραιώτες έδειξαν να μην κάμπτονται από την άμεση ισοφάριση και με τη συμπλήρωση 40 λεπτών αγώνα πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Φορτούνη να εκτελεί φαλτσαριστά κόρνερ και τον Οσπίνα να μην μπορεί να μπλοκάρει, με την μπάλα να περνά τη γραμμή με ένα απίθανο τέρμα για το 1-2, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση με τον Ρομπέρτο να αποκρούει το σουτ του Μερτεσάκερ στο 60’ για να ακολουθήσει νέο σουτ του Καθόρλα με τον Ελαμπντελαουί να απομακρύνει με το κεφάλι. Το ίδιο όμως δεν έγινε και στο 65’, όταν ο Γουόλκοτ γέμισε για τον Αλέξις και αυτός με κεφαλιά πέτυχε το 2-2.

Το παιχνίδι όμως που ήταν εξ’ αρχής συγκλονιστικό συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό με τους πρωταθλητές Ελλάδας να πετυχαίνουν και το 2-3 ένα λεπτό αργότερα με πλασέ του Φινμπόγκασον από πάσα του Πάρντο και εξαιρετικό σκάψιμο της μπάλας από τον Καμπιάσο. Μέχρι το φινάλε οι ερυθρόλευκοι άντεξαν στην πίεση με τον Ρομπέρτο να κρατά όρθιο τον Ολυμπιακό, ο οποίος άλωσε την έδρα της Αρσεναλ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπεγερίν (86’ Κάμπελ), Κοσιελνί (57’ Μερτεσάκερ), Γκάμπριελ, Γκιμπς, Καθόρλα, Κοκλέν (60’ Ράμσεϊ), Τσάμπερλεϊν, Εζίλ, Αλέξις, Γουόλκοτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σιόβας, Μποτία, Σαλινο, Ελαμπντελαουί, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης, Πάρντο, Σεμπά (72’ Ερνάνι), Ιντέγε (46’ λ.τρ Φινμπόγκασον).

Η Βαθμολογία στον 6ο όμιλο

Μπάγερν 6

Ολυμπιακός 3

Ντιναμό 3

Αρσεναλ 0

Τα χθεσινά αποτελέσματα

5ος όμιλος

Μπαρτσελόνα – Λεβερκούζεν 2-1

ΜΠΑΤΕ Μπ. – Ρόμα 3-2

6ος όμιλος

Μπάγερν Μ. – Ντιναμό Ζ. 5-0

Αρσεναλ – Ολυμπιακός 2-3

7ος όμιλος

Μακάμπι Τ.Α. – Ντιναμό Κ. 0-2

Πόρτο – Τσέλσι 2-1

8ος όμιλος

Λιόν – Βαλένθια 0-1

Ζενίτ – Γάνδη 2-1

Το σημερινό πρόγραμμα (9:45 μ.μ.)

1ος όμιλος

Αστανά – Γαλατασαράι (7μ.μ.)

Ατλέτικο Μαδρ. – Μπενφίκα

2ος όμιλος

Μάλμε – Ρεάλ Μαδρίτης

Σαχτάρ Ντονέτσκ – Παρί

3ος όμιλος

Μάντσεστερ Γιουν. – Βόλφσμπουργκ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Αϊντχόφεν

4ος όμιλος

Γκλάντμπαχ – Μάν. Σίτι

Γιουβέντους – Σεβίλλη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου