ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα φώτα στην Τούμπα

τα-φώτα-στην-τούμπα-312386

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ΑΕΚ στις 8.30 μ.μ. για την 4η αγωνιστική της Super League

Το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής συγκεντρώνει τα φώτα της 4ης αγωνιστικής με τη σέντρα να δίνεται στο γήπεδο της Τούμπας στις 8.30 μ.μ. για τη μάχη των… Δικεφάλων.

Απο εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» το Λεβαδειακό και θα ακολουθήσουν τρεις αναμετρήσεις, αφού ο Αστέρας Τρίπολης θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο και με νέο προπονητή τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός θα υποδεχθεί την Καλλονή.

Ντέρμπι δικεφάλων στην Τούμπα

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, αυτό στην Τούμπα, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (23/09,20:30). Οι δύο δικέφαλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι σε ένα παιχνίδι που εκτός των 3 βαθμών θα τεστάρει και τις δυνατότητές τους για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, με την Ενωση να έχει πραγματοποιήσει ένα καλό ξεκίνημα (7 βαθμοί) και τον ΠΑΟΚ να προέρχεται από την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα (κόντρα στη Βέροια) ξεπερνώντας τις απώλειες των δύο πρώτων αγωνιστικών.

Αφεντικό ο ΠΑΟΚ με 5 συνεχόμενες νίκες

Οι δύο δικέφαλοι έχουν να αναμετρηθούν από τη σεζόν 2012-13, λόγω του υποβιβασμού της ΑΕΚ, με την προϊστορία στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις τους στην Τούμπα (μαζί με τα playoffs) να είναι συντριπτικά υπέρ του «δικεφάλου του Βορρά», ο οποίος μετράει 5 συνεχόμενες νίκες με τέρματα 9-2.

Αλλάζει «συνταγή» η ΑΕΚ

Με σχέδιο… ειδικής αποστολής επιβεβαιώνεται ότι θα πάει η ΑΕΚ στην Τούμπα. Οπως είχε δείξει στις προηγούμενες προπονήσεις, ο Τραϊανός Δέλλας σκόπευε ν’ αλλάξει τη διάταξη της «Ενωσης» ειδικά για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Κι όπως επιβεβαίωσε στην τελευταία απ’ αυτές χθες, θ’ αποχωριστεί το αγαπημένο του 4-2-3-1. Στις δοκιμές που έκανε λοιπόν χθες Τρίτη στις εγκαταστάσεις των Σπάτων ο «Κολοσσός» διατήρησε το 4-3-3, αλλά και τα πρόσωπα που το αποτελούν. Δηλαδή τους Σοϊλέδη, Τζανετόπουλο, Κολοβέτσιο και Γκάλο -από αριστερά προς τα δεξιά- στην άμυνα, τον Γιόχανσον σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ, τους Σιμόες – Ανάκογλου ως εσωτερικούς μέσους και τους Μπουονανότε – Βάργκας – Αραβίδη τριάδα στην επίθεση. Αυτή θα είναι λοιπόν κατά πάσα πιθανότητα η «συνταγή» με την οποία η ΑΕΚ θα ψάξει την πρώτη μεγάλη νίκη της στο πρωτάθλημα. Μια νίκη την οποία ξεκάθαρα έχει θέσει ως στόχο ο Δέλλας και η οποία εξήγησε στους παίκτες τους ότι θα έρθει μόνο αν δεν παρασυρθούν από την ατμόσφαιρα της Τούμπας και μείνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι ως το τέλος.

Στην αποστολή της Ενωσης βρίσκονται οι: Μπαρόχα, Ανέστης, Σοϊλέδης, Αρθο, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Κορδέρο, Σιμόες, Βάργκας, Γιόχανσον, Μάνταλος, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Κρισάντους, Μπουονανότε.

Σίγουρος για την ετοιμότητά της ομάδας του παρουσιάστηκε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Τραϊανός Δέλλας, ενόψει του σημερινού ντέρμπι: «Θα είναι ένα ντέρμπι που έχει λείψει πολύ και από εμάς και από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα, παίζουμε στην έδρα του. Ξέρουμε όλοι ότι η Τούμπα είναι μια πολύ δύσκολη έδρα με την ατμόσφαιρα που επικρατεί εκεί, αλλά αυτό δεν αλλάζει το σκεπτικό μας, ότι δηλαδή πρέπει να πάμε και να πάρουμε τρεις βαθμούς.

Θεωρώ ότι στο ψυχολογικό κομμάτι της προετοιμασίας αυτά είναι τα πιο εύκολα ματς για έναν προπονητή. Δεν πρέπει να πει πολλά. Οι παίκτες καταλαβαίνουν πως πρέπει να προετοιμαστούν όταν έχουν μπροστά τους ένα ντέρμπι. Εμείς πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι και σωματικά και ψυχολογικά για να ανταποκριθούμε σ’ αυτό το παιχνίδι».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής έχει αλλάξει προπονητή, αλλά έχει και αρκετούς παίκτες από πέρυσι. Ακόμα όμως προσπαθεί να βρει τα πατήματά του. Είναι μια ιδιαίτερη ομάδα επειδή παίζει ένα διαφορετικό σύστημα απ’ αυτό που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Εμείς προετοιμαστήκαμε όλο αυτό τον καιρό και θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις».

Από την άλλη ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ιγκόρ Τούντορ βλέπει το ντέρμπι με την ΑΕΚ ως τελικό, θέλει μόνο τη νίκη και παράλληλα η ομάδα του να ανταποδώσει με το πάθος της τη στήριξη που παίρνει από τον κόσμο.

Αναλυτικά: «Για τον προπονητή η δουλειά είναι γνωστή και δεδομένη, κάθε φορά προετοιμάζει την ομάδα σαν πρόκειται για έναν τελικό. Η διαφορά σε ένα ντέρμπι είναι στους ποδοσφαιριστές. Εκείνοι είναι που το αισθάνονται διαφορετικά. Ο προπονητής είναι καλός όσο είναι το τελευταίο του αποτέλεσμα. Κανείς δεν θυμάται τι έκανες πιο πριν, για αυτό και προετοιμάζεσαι για κάθε παιχνίδι σαν να είναι τελικός. Θέλω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, θέλω να κυριαρχήσουμε, αυτό που κάνουμε σε όλα μας τα παιχνίδια. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα είδα αρκετά παιχνίδια τους, την αναλύσαμε αρκετά, αλλά παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να κερδίσουμε».

Για την παρουσία του κόσμου: «Είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες μας να παίζουν με την συμπαράσταση του κόσμου. Και θέλουμε με τα τρεξίματά μας με το πάθος και την τακτική μας να τους ανταποδώσουμε αυτή την ενέργεια που μας δίνουν».

Το σημερινό πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

16:00 Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός

Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

18:15 Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος

Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

18:15 Πανθρακικός – Καλλονή

Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)

18:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος

Δημήτριος Στυλιαρας (Αιτ/νιας)

20:30 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου