ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός για το σερί του

ο-ολυμπιακός-για-το-σερί-του-314195

Παίζει σήμερα στην Ξάνθη, ενώ αύριο ξεχωρίζει το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική της Super League

Επιστροφή στο πρωτάθλημα σήμερα για τη Super League με τον Ολυμπιακό να παίζει στις 8.30 μ.μ. στην Ξάνθη, ενώ το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής θα γίνει αύριο (23/9 – 8.30 μ.μ.) στην Τούμπα.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός Π. σήμερα θέλει να συνεχίσει το σερί του και διατηρήσει το απόλυτο στα Πηγάδια κόντρα στην Skoda Ξάνθη που έχει κι αυτή στόχο να παραμείνει αήττητη, ενώ νωρίτερα ο Παναιτωλικός θα υποδεχθεί τη Βέροια Πλατανιάς τον Ηρακλή.

Το δεύτερο μέρος της 4ης αγωνιστικής θα γίνει αύριο Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται στο «Απόστολος Νικολαΐδης» το Λεβαδειακό και θα ακολουθήσουν τρεις αναμετρήσεις. Ο Αστέρας Τρίπολης θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο και με νέο προπονητή τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός θα υποδεχθεί την Καλλονή.

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται στην Τούμπα την ΑΕΚ θα αρχίσει στις 20.30. Σήμερα ο Χρήστος Μήτσιος θα σφυρίξει το παιχνίδι στα Πηγάδια ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ολυμπιακό, αύριο ο Τάσος Σιδηρόπουλος θα διευθύνει το σημαντικό παιχνίδι των δικεφάλων και στο ματς του Παναθηναϊκού με το Λεβαδειακό ορίστηκε ο Γιώργος Κομίνης.

Να αποφύγει την παγίδα

Στη διαπίστωση ότι η Ξάνθη θα δυσκολέψει αρκετά τον Ολυμπιακό έχει προχωρήσει ο Μάρκο Σίλβα γνωρίζοντας ότι οι Ακρίτες είναι μία πολύ καλή ομάδα και κατάφεραν να πάρουν αποτέλεσμα απέναντι στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ (και με τους δύο αναδείχθηκαν ισόπαλοι).

Η μετάθεση αλώστε της 4ης αγωνιστικής της Super Leagueέδωσε τη δυνατότητα στο Μάρκο Σίλβα να προετοιμάσει λίγο καλύτερα τον Ολυμπιακό, ύστερα από την ήττα με την Μπάγερν Μονάχου στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League.

Ο 37χρονος προπονητής ξέρει ότι το συγκεκριμένο ματς είναι μία «παγίδα» για τους Πειραιώτες, αφού η ομάδα του Λουτσέσκου παίζει κλειστά και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μέχρι στιγμής για τους «ερυθρόλευκους».

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Πορτογάλος έχει τέσσερις επιλογές για δύο θέσεις στα εξτρέμ. Πρόκειται για τους Ερνάνι, Πάρντο, Ντουρμάζ και Σεμπά που διεκδικούν μία θέση στο αρχικό σχήμα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ιντέγε και πίσω του ο Φορτούνης αντί του τραυματία Τσόρι.

Στις απουσίες προστέθηκε και ο Νταβίντ Φουστέρ αφού ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έμεινε εκτός αποστολής, όπως επίσης ο Τσόρι Ντομίνγκες, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, αλλά και ο ανέτοιμος Γιάννης Μανιάτης. Εξω έμεινε και ο Αλαν Πουλίδο, ενώ για πρώτη φορά μπήκε στη 19άδα ο Δημήτρης Κολοβός.

Στην αποστολή που επελέγη για το σημερινό ματς στην ακριτική πόλη συμπεριλήφθηκαν οι: Μποτία, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί, Φινμπόγκασον, Φορτούνης, Ερνάνι, Ιντέγε, Καπίνο, Κασάμι, Κολοβός, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σεμπά, Σιόβας.

Με τον Δήμο Μπαξεβανίδη να προορίζεται για το αρχικό σχήμα, καταστρώνει τα σχέδιά του ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Απέναντι στον Ολυμπιακό δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μανώλη Μπέρτο.

Ηρακλής χωρίς Περόνε

Με μοναδική σημαντική απουσία αυτή του Περόνε και με τους Λουκίνα και Βέλλιο να διεκδικούν μια θέση στην επίθεση, ο Ηρακλής στοχεύει σε νίκη απέναντι στον Πλατανιά στα Χανιά θέλοντας να ρεφάρει και τις δυο ήττες έδρας που υπέστη. Ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε 20 παίκτες για την αποστολή. Αυτοί είναι οι: Χουάντερσον, Περνίς, Μπουκουβάλας, Καρλίτος, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Στάμου, Ιντζόγλου, Μακρής, Λάζαρ, Πουρτουλίδης, Κυριακίδης, Πασάς, Μπουλούτ, Ρομάνο, Τσιλιανίδης, Χαντί, Βέλλιος, Λουκίνας.

Πάλι χωρίς Μπεχαράνο

Χωρίς τον Ντιέγκο Μπεχαράνο θα αγωνιστεί σε έναν ακόμη αγώνα ο Παναιτωλικός. Ο Λιονέλ Πόντες έκρινε τον Βολιβιανό μεσοαμυντικό ανέτοιμο και δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το σημερινό εντός έδρας αγώνα με τη Βέροια (18:15) για την τέταρτη αγωνιστική. Εκτός πλάνων των Αγρινιωτών είναι επίσης οι Κωνσταντινόπουλος, Καμαρά και Κόρσιενς, που συνεχίζουν ατομικό πρόγραμμα. Αναλυτικά η αποστολή: Κουτρομάνος, Κέβιν, Κούσας, Ρουσκουσέδα, Βιγιαφάνιες, Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόφσκι, Ντάνι Μπεχαράνο, Πάουλο, Ρομέρο, Στεφανάκος, Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος, Βασιλείου, Ουάρντα, Κυριακίδης.

ΑΕΚ χωρίς εκπλήξεις

Για το πρώτο μετά την επιστροφή της ντέρμπι η ΑΕΚ έχει ίδια αποστολή με εκείνη κόντρα στον ΠΑΣ. Μάλιστα δύο συστήματα, με μια διαφοροποίηση σε επίπεδο προσώπων, εξετάζει ο Τραϊανός Δέλλας για τον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα αύριο Τετάρτη (20:30). Ο «Κολοσσός» βρίσκεται σε δίλημμα μεταξύ του 4-2-3-1 και του 4-3-3. Στο 4-2-3-1 οι Γιόχανσον και Σιμόες ήταν τα κεντρικά χαφ, με τον Μπουονανότε σε ρόλο επιτελικού, τον Πλατέλλα και τον Βάργκας στις πτέρυγες και τον Αραβίδη σέντερ φορ. Στο 4-3-3, ο Γιόχανσον ήταν αμυντικό χαφ, με τους Ανάκογλου και Σιμόες σε ρόλο εσωτερικών μέσων και επιθετική τριάδα τους Μπουονανότε, Βάργκας και Αραβίδη. Σε κάθε περίπτωση σταθερή είναι η άμυνα, με τους Κολοβέτσιο, Τζανετόπουλο, Γκάλο και Σοϊλέδη, ενώ τερματοφύλακας παραμένει ο Μπαρόχα.

Ο Τραϊανός Δέλλας ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία συμπεριλαμβάνονται ακριβώς οι ίδιοι παίκτες που είχε επιλέξει και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκτός παραμένει ο Ράφικ Τζεμπούρ, που συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα, όπως επίσης οι Πεταυράκης, Φαγέ και Μπακάκης. Αναλυτικά η αποστολή: Μπαρόχα, Ανέστης, Σοϊλέδης, Αρθο, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Κορδέρο, Σιμόες, Βάργκας, Γιόχανσον, Μάνταλος, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Κρισάντους, Μπουονανότε.

Αναλυτικά η 4η αγωνιστική

Σήμερα, Τρίτη

18:15 Παναιτωλικός – Βέροια: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου)

18:15 Πλατανιάς – Ηρακλής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

20:30 Ξάνθη – Ολυμπιακός: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)

Αύριο, Τετάρτη

16:00 Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

18:15 Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

18:15 Πανθρακικός – Καλλονή: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)

18:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος: Δημήτριος Στυλιαρας (Αιτ/νιας)

20:30 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου