ΤΟΠΙΚΟ

Γίνεται το πρώτο βήμα

γίνεται-το-πρώτο-βήμα-317814

Με την αγωνία για το πότε θα πραγματοποιηθούν τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, αύριο θα γίνει το πρώτο βήμα, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΠΟ, ώστε να βγει η ΕΠΣΘ από το αδιέξοδο με την άρση της αναστολής της ιδιότητας μέλους που έχει επιβληθεί από τον περασμένο Ιούνιο.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αύριο συγκαλείται στα γραφεία της Ενωσης έκτακτη Γενική Συνέλευση (Δευτέρα και ώρα 18.00 και σε περίπτωση ελλείψεως απαρτίας την ίδια ημέρα, στον ίδιο τόπο και ώρα 19.00) για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεως στο αποκλειστικό θέμα της ημερησίας διάταξης, ήτοι τη διενέργεια εκλογών για την εκλογή νέας διοίκησης και της ρύθμισης κάθε σχετικού με το ως άνω θέμα συναφούς ζητήματος (προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων, ανακήρυξης υποψηφίων κ.λ.π).

Τα σωματεία της ΕΠΣΘ που είναι αυτά που συγκαλούν με γραπτό αίτημά τους τη Γ.Σ., έκαναν τα βήματά τους, όπως ακριβώς συμβούλευσε η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ, όμως η Ομοσπονδία ερμηνεύει με το δικό της τρόπο την απόφαση που πάρθηκε στη Γ.Σ. της 28ης Αυγούστου και ίσως έτσι χαλάσει το χρονοδιάγραμμα για έναρξη πρωταθλημάτων στη Μαγνησία τον Οκτώβρη!

Ετσι όλα δείχνουν ότι η επανεκκίνηση της ΕΠΣΘ θα γίνει μετά τη διενέργεια των εκλογών που θα αποφασίσουν αύριο τα σωματεία της.

Δηλαδή η αγωνία για πότε θα άρει την ποινή της ΕΠΣΘ η ΕΠΟ και το πότε θα γίνει επανεκκίνηση στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδόσφαιρου της Μαγνησίας θα συνεχίσει να υπάρχει στα σωματεία της ΕΠΣΘ.

Πολλοί περίμεναν πως στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας θα υπάρξει επανεκκίνηση μετά τη Γ.Σ. που θα προκηρύξει εκλογές (21/9), αλλά όλα δείχνουν ότι θα πάει ακόμη πιο πίσω το πρωτάθλημα αφού σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Ομοσπονδίας η ΕΠΟ θα αναγνωρίσει το νέο Δ.Σ. της Ενωσης αφού εκλεγεί, δηλαδή μετά το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

Ως γνωστόν η διοίκηση της ΕΠΟ δεν αρκείται στην προκήρυξη εκλογών για την άρση της αναστολής της ιδιότητας μέλους, αλλά ζήτησε τόσο την παραίτηση της παρούσας διοίκησης όσο και τη σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. από τα πρωτοβάθμια σωματεία – μέλη της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Σε τελευταία ανακοίνωσή της η ΕΠΟ τόνιζε: «Για την επίλυση του υφιστάμενου προβλήματος εντέλει τα πρωτοβάθμια σωματεία – μέλη της ΕΠΣ Θεσσαλίας να συγκαλέσουν, με δική τους πρωτοβουλία και σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού, έκτακτη Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την άμεση διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Ετσι 29 σωματεία της ΕΠΣΘ έκαναν την πρώτη κίνηση ελπίζοντας να καλυφτεί ο χρόνος καθυστέρησης των πρωταθλημάτων ποντάροντας και στην απόφαση της ΕΠΟ που πάρθηκε στη Γ.Σ. της 28ης Αυγούστου.

Τότε ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε: «Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία προκήρυξης των εκλογών με τη διαδικασία που αναφέραμε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο., η οποία θα εξουσιοδοτηθεί αρμοδίως από τη σημερινή Γενική Συνέλευση, θα άρει την ποινή της αναστολής ιδιότητας μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας και η Ενωση θα ενταχθεί και πάλι ενεργά στο οργανωμένο ποδόσφαιρο και θα καταστεί εκ νέου πλήρες μέλος της ΕΠΟ».

Τώρα στην ΕΠΟ λένε να εκλεγεί πρώτα η νέα διοίκηση στην ΕΠΣΘ και με αυτή θα μιλήσουμε για την άρση της αναστολής της ιδιότητας μέλους!

Η «κίνηση» αυτή από την ΕΠΟ ερμηνεύεται και ως προσπάθεια να μην δώσει «μπόνους» στην εύκολη επανεκλογή της διοίκησης Λασκαράκη που είχε σχεδιάσει το χρονοδιάγραμμα με όσα νόμιμα απαιτούνται και ζητούνται ώστε η επίσημη εκκίνηση της νέας αγωνιστικής χρονιάς να γίνει στις 24 του Οκτώβρη.

Αν η ΕΠΟ δεν επανεντάξει την ΕΠΣΘ ως μέλος της μόλις προκηρυχτούν εκλογές, ίσως υπάρξουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι που κατά καιρούς μιλούσαν για συγκέντρωση υπογραφών αλλά πότε λόγω αδυναμίας δεν το έκαναν πράξη. Στην ουσία όμως «χαμένα» θα είναι πάλι τα σωματεία, ενώ Νίκη, Ρήγας και Πύρασος εκτός του ότι δεν θα συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες θα αναγκαστούν να παίξουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με έδρα εκτός Μαγνησίας!

Πάντως είναι σίγουρο ότι η όποια νέα διοίκηση θα προκύψει από τις εκλογές, θα αναγνωρισθεί από την Ομοσπονδία και θα έχει τη δυνατότητα να κάνει επίσημα τα τοπικά πρωταθλήματα… με την ΕΠΟ να διαψεύδει ότι μπορεί να υποστηρίζει κάποιους!

Ετσι ενώ αύριο υπάρχει η Γ.Σ για να προκηρύξει εκλογές, θα υπάρξει νέα διοίκηση στις 10 Οκτώβρη, η ΕΠΟ τότε θα έχει άρει την ποινή, θα ανοίξουν οι κωδικοί, θα γίνουν κανονικά μεταγραφές, ενώ από την Ενωση θα προετοιμαστεί η νέα προκήρυξη για τα πρωταθλήματα 2015-16.

Μετά την επίσημη εκλογή της διοίκησης οι ομάδες θα έχουν σύντομα στα χέρια τους την προκήρυξη, θα γίνουν άμεσα οι δηλώσεις συμμετοχής από τις ομάδες ώστε να γίνει η κλήρωση και να προετοιμαστεί η σέντρα για τη νέα χρονιά αν όχι το Σαββατοκύριακο 24-25/10, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοέμβρη.

Ηδη στην ΕΠΣ Θεσσαλίας είναι γνωστό ότι το πρωτάθλημα θα γίνει με το περσινό σχέδιο (2 όμιλοι των 13 ομάδων στην Α’ και ενιαία Β’ Κατηγορία με όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή), αφού θα υπάρξουν περισσότερες ομάδες από πέρσι με την επανασύσταση της ΑΕ Λεχωνίων – Νηλέας, του Ορμινίου, του Εθνικού, την επανεκκίνηση των Νέων Αθλητών αλλά και της συμμετοχής της νεοσύστατης «Δύναμης» που ήδη αναγνωρίστηκε.

Ολα αυτά βέβαια είναι θεωρητικά καθώς δεν αποκλείεται στο «δρόμο» της επιστροφής των ομάδων στα γήπεδα να μπουν «εμπόδια» επί της διαδικασίας.

Πάντως ενώ αύριο τα σωματεία πρέπει να δώσουν το παρών στην κρίσιμη γι’ αυτά Γ.Σ., μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, θα φανεί η στάση της ΕΠΟ για το πότε θα προχωρήσει στην άρση της αναστολής ιδιότητας μέλους της ΕΠΣΘ, από το που θα ορίσει τα ματς των ομάδων της Γ’ Εθνικής και κατά συνέπεια θα φανεί και πότε θα έχουμε τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ, που έστω με καθυστέρηση υπολογίζονταν να ξεκινήσει στις 24/10 και πιθανώς τώρα θα πάει για Νοέμβριο!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου