ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βραδιά αστέρων στο Καραϊσκάκη

βραδιά-αστέρων-στο-καραϊσκάκη-324363

Ο Ολυμπιακός Πειραιώς φιλοξενεί τη μεγάλη Μπάγερν Μονάχου στην πρεμιέρα του ChampionsLeague

Οι ξεχωριστές βραδιές του Champions League ξεκινούν από σήμερα για τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ο οποίος στις 9.45 μ.μ. (ΕΡΤ 1 – ΟΤΕ SPORT 2) θα τεθεί αντιμέτωπος της πρωταθλήτριας Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου, έχοντας ως στόχο να ξεκινήσει ιδανικά το φετινό ταξίδι στα αστέρια με τη βοήθεια του κόσμου του.

Στην πρεμιέρα του Champions League ο Γιάννης Μανιάτης φωνάζει «παρών». Ο αρχηγός του Ολυμπιακού συμπεριελήφθη στην αποστολή για την αναμέτρηση με τους Βαυαρούς για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης καθώς συμμετείχε και χθες σε φουλ ρυθμούς.

Η παρουσία του Μανιάτη μείωσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στη μεσαία γραμμή. Αντίθετα ο Μπουχαλάκης δεν μπόρεσε να γυμναστεί με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αποστολής για το πολύ σημαντικό ματς.

Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην αποστολή: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Καμπιάσο, Κασάμι ή Μανιάτης, Ντομίνγκεζ, Ερνάνι, Πάρντο, Ιντέγε (πιθανή ενδεκάδα), Μποτία, Φινμπόγκασον, Φορτούνης, Καπίνο, Σαλίνο, Σεμπά.

Σίλβα: «Δεν θα είναι ντιμπέιτ προπονητών»

Την υποχρέωση του Ολυμπιακού να τα δώσει όλα απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου ώστε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του Champions League τόνισε ο Μάρκο Σίλβα.

«Δεν θα δείτε ένα τέτοιο ντιμπέιτ ανάμεσα στον Σίλβα και τον Γκουαρντιόλα. Δεν θα δείτε μια δική μας μονομαχία. Αύριο θα δείτε έναν αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό και την Μπάγερν. Οι παίκτες είναι αυτοί που θα μονομαχήσουν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πορτογάλος τεχνικός.

Για το που εστίασε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού: «Εχουμε κάνει την ανάλυσή μας και έχουμε παρακολουθήσει πολύ καλά τον αντίπαλό μας. Εχουμε ασχοληθεί με τα πλεονεκτήματα της Μπάγερν. Αν ο αντίπαλος έχει μειονεκτήματα τα κρατάμε για τον εαυτό μας. Καμία ομάδα δεν αισθάνεται άνετα όταν έρχεται να παίξει εδώ. Είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα στο αυριανό παιχνίδι».

Για τις απουσίες των Βαυαρών: «Δεν θα σταθούμε στις απουσίες. Ολες οι ομάδες έχουν απουσίες όμως έχουν και εναλλακτικές να παρουσιάσουν. Και στην Μπάγερν δεν είναι λίγες οι εναλλακτικές».

Για το αν θα παρακολουθήσει ο κόσμος ένα ποδοσφαιρικό… ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο προπονητές: «Δεν θα δείτε ένα τέτοιο ντιμπέιτ ανάμεσα στον Σίλβα και τον Γκουαρντιόλα. Δεν θα δείτε μια δική μας μονομαχία. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα δείτε έναν αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό και την Μπάγερν. Οι παίκτες είναι αυτοί που θα μονομαχήσουν».

Για την υποχρέωση της ομάδας προς τον κόσμο: «Το μήνυμα έχει σταλεί πρώτα από τον κόσμο που είναι πάντα στο πλευρό μας. Είναι φανταστικοί φίλαθλοι. Θέλουμε να το απολαύσουν και να μας βοηθήσουν. Εμείς έχουν την ευθύνη να τα δώσουμε όλα. Υπάρχουν τρία πιθανά αποτελέσματα. Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα τα δώσουμε όλα».

Ρομπέρτο: «Κανείς δεν αισθάνεται… άνετα»

Εχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, κάθε αντίπαλος μπορεί να… γονατίσει στο «Γ. Καραϊσκάκης». Κι αυτό αποτελεί το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού ενόψει του αυριανού αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου, όπως τόνισε ο Ρομπέρτο. Ο Ισπανός τερματοφύλακας έδειξε αισιόδοξος πως αν η περσινή ομαδική δουλειά «βγει» και φέτος στον αγωνιστικό χώρο, τότε οι Πειραιώτες έχουν όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν στο Champions League, ενώ αποθέωσε τον Μάνουελ Νόιερ.

«Κατ αρχήν πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας. Γνωρίζουμε ποιον αντίπαλο έχουμε, γνωρίζουμε σε τι διοργάνωση παίζουμε, αλλά και ότι καμία ομάδα δεν αισθάνεται άνετα στο Καραϊσκάκη. Ισως έχω δίκιο, ίσως όχι, θα το ξέρουμε αύριο βράδυ».

«Πάντα είσαι εσύ αυτός που βάζεις όριά σου. Κάθε ομάδα που κάνει νίκες κόντρα στους καλύτερους, πιστεύει ότι μπορεί να κάνει το ίδιο ξανά. Κάθε παιχνίδι όμως είναι διαφορετικό, εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για τη διοργάνωση και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και κόντρα στη Μπάγερν».

Για τη δική του περσινή απόδοση κι αν μπορεί να την επαναλάβει: «Τα περσινά αποτελέσματα οφείλονται σε όλη ομάδα, στην προσπάθεια όλων των παικτών, όχι ενός παίκτη. Είναι αδύνατο να παίζει καλά μόνο ένας και να έρχονται αυτά τα αποτελέσματα. Πέρσι είχαμε πολύ καλή απόδοση, όλη η ομάδα έπαιξε καλά και ιδιαίτερα μέσα στο γήπεδό μας ήμασταν ιδιαίτερα δυνατοί και είμαστε ικανοί να κάνουμε κάθε αντίπαλο να νιώθει άβολα στο Καραϊσκάκη. Μακάρι και αύριο να κάνουμε ένα τέτοιο παιχνίδι».

Για τους Νόιερ και Μπουφόν: «Ο Νόιερ είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, είναι ότι το καλύτερο να παίζεις κόντρα στους καλύτερους, στο ίδιο γήπεδο με τους καλύτερους. Μακάρι να τελειώσει και το αυριανό παιχνίδι όπως και αυτό κόντρα στη Γιουβέντους».

Σφυρίζει ο Ισπανός Καρμπάγιο

Ο Ισπανός Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο θα είναι ο διαιτητής στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου. Ο 44χρονος, μηχανικός στο επάγγελμα Ιβηρας, έχει σφυρίξει σε 68 διεθνείς συναντήσεις, ενώ θα βρεθεί για δεύτερη φορά στο δρόμο του πρωταθλητή Ελλάδας. Η πρώτη ήταν το 2011, όταν είχε σφυρίξει τους ερυθρόλευκους στην αναμέτρηση του Εμιρέιτς με την Αρσεναλ για τη 2η αγωνιστική, με τον Ολυμπιακό να χάνει τότε από την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ 1-2. Το 2010 ο Καρμπάγιο είχε βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ, στη συνάντηση που ο Δικέφαλος είχε αναδειχθεί ισόπαλος 3-3 του Αγιαξ για το γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου