ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δύο μετάλλια για τα ελληνικά πανιά στο Παγκόσμιο Tornado

δύο-μετάλλια-για-τα-ελληνικά-πανιά-στο-327854

Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η παρουσία των Ελλήνων ιστιοπλόων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κλάσης Tornado που έγινε στο Καρνάκ της βορειοδυτικής Γαλλίας, καθώς οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης πανηγύρισαν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με 9 βαθμούς ποινής, ενώ οι Νίκος Μαύρος-Αλέξης Ταγαρόπουλος πήραν το χάλκινο μετάλλιο με 23 βαθμούς ποινής.

Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος 30 σκάφη από οκτώ χώρες και οι Πασχαλίδης-Τριγκώνης είχαν σε 10 ιστιοδρομίες εννέα πρώτες και μια τέταρτη θέση, με αποτέλεσμα να κατακτήσουν το 5ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφού έχουν προηγηθεί τα μετάλλια το 2011 στην Ελβετία, το 2012 στην Ιταλία, το 2013 στην Ισπανία και το 2014 στην Αυστραλία.

Από την πλευρά τους, οι Μαύρος Ταγαρόπουλος είχαν στις 10 ιστιοδρομίες τέσσερις δεύτερες θέσεις, πέντε τρίτες και μια όγδοη θέση. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Γερμανοί Ρόλαντ και Ναχίντ Γκέμπλερ με 21 βαθμούς ποινής.

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο Ιορδάνης Πασχαλίδης δήλωσε: «Ο αγώνας ήταν δύσκολος και είμαστε ικανοποιημένοι που για μια ακόμα χρονιά κατακτήσαμε την 1η θέση.

Με τον Κώστα είμαστε συνέχεια στην θάλασσα, η ιστιοπλοΐα είναι η ζωή μας και μοναδικός μας στόχος είναι να διατηρηθούμε σε αυτό το υψηλό επίπεδο όσο γίνεται περισσότερο».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου