ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ανεβαίνει επίπεδο…

ανεβαίνει-επίπεδο-348392

Ακόμη πιο δυνατή η Νίκη με Χολέβα και Κυπτίου που έκαναν το ντεμπούτο τους στο φιλικό με Τύρναβο (2-0)

Το ένατο κατά σειρά φιλικό παιχνίδι έδωσε χθες η Νίκη Βόλου φιλοξενώντας την ομάδα του Τυρνάβου στο Παντελής Μαγουλάς, με το Λεωνίδα Μπίλη να δίνει χρόνο συμμετοχής στα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα, τους Χρήστο Χολέβα και Κώστα Κυπτίου στο παιχνίδι που οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν με 2-0 χάρις σε γκολ του Κρεββατά με πέναλτι και Μητσογιάννη με αυτογκόλ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μπορεί ο Κώστας Κυπτίου να μην είχε προλάβει να κάνει ούτε μία προπόνηση με τους κυανόλευκους, μιας και ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο ο αριστεροπόδαρος μέσος συμμετείχε στο χθεσινό φιλικό, όπως και ο Χρήστος Χολέβας. Μπορεί οι δυο τους να μην έπαιξαν και στα 90 λεπτά, έδειξαν ωστόσο με το καλησπέρα πως είναι έτοιμοι να προσφέρουν και πάλι στο σύνολο των κυανόλευκων, όπως έκαναν την περίοδο 2011-12 και η Νίκη Βόλου ανέβηκε από τη Γ’ Εθνική στη Β’. Ο Χολέβας χρησιμοποιήθηκε στη φυσική του θέση ως στόπερ, ενώ ο Κυπτίου έπαιξε στον άξονα ως δεύτερος αμυντικός μέσος.

Πώς παρατάχθηκε

Ο Λεωνίδας Μπίλης, χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα κατά τα 10/11 σε σχέση με το περασμένο παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας, με μοναδική αλλαγή αυτή του Κρεββατά αντί του Κανελλόπουλου. Συγκεκριμένα σε σχήμα 4-5-1, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σταυράκης και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Κεμάλλι, Καρατάσιος, Ναουμίδης και Παπαδόπουλος. Στη μεσαία γραμμή Ιβανίδης και Μέτσε είχαν ρόλο αμυντικών μέσων, ενώ ο Ταουσιάνης με το Νάκα κάλυπταν από δεξιά και αριστερά με τον Κόλα να κινείται στην πλάτη του μοναδικού προωθημένου Κρεββατά.

Το α’ μέρος

Με ένα σουτ από κάθε ομάδα ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Τύρναβο να απειλεί πρώτος με το Λίταινα στο 1’ και το Σταυράκη να δείχνει σε ετοιμότητα απομακρύνοντας σε κόρνερ, για να ακολουθήσει ένα ακόμη σουτ από τον Κόλα, όμως η μπάλα είχε λιγότερες πιθανότητες να απειλήσει, καταλήγοντας ψηλά πάνω από την εστία.

Από προσπάθεια του Κόκορα και μετά από σέντρα του Λίταινα ο παίκτης του Τυρνάβου βγήκε απέναντι από το Σταυράκη, όμως το σουτ εξουδετέρωσε με ευκολία ο τερματοφύλακας της Νίκης, μπλοκάροντας την μπάλα στο 20’. Μετά από ατομική προσπάθεια ο Νάκας μπήκε από τα αριστερά στο 28’, έφερε την μπάλα στο δεξί για να καταλήξει το σουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαγιάννη.

Στην αμέσως επόμενη φάση και μετά από εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Παπαδόπουλου από τα αριστερά ο Κρεββατάς πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από τη συμβολή των δοκών. Στη συνέχεια ο Παπαγιάννης είδε την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό του δοκάρι μετά από κεφαλιά – ψαράκι του Ταουσιάνη στο 33’, όταν η Νίκη άγγιξε και πάλι το γκολ δίχως όμως να τα καταφέρει.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με τη σειρά τους να απειλήσουν με κεφαλιά όταν ο Κρίτσας βρέθηκε αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι αλλά τον Σταυράκη να μπλοκάρει εκ νέου. Νέο σουτ αυτή την φορά από τον Ιβανίδη στο 37’ δεν βρήκε στόχο, για να ακολουθήσει μία από τις σημαντικότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Αυτή χάθηκε στο 44’ από τον Κρεββατά, όταν κέρδισε την μπάλα από το Μητσογιάννη και από διαγώνια θέση στα δεξιά την έστειλε δίπλα από τη ρίζα της δεξιάς δοκού του Παπαγιάννη.

Τελικά το σκορ έμελλε να ανοίξει στις καθυστερήσεις του α’ μέρους με τον Νάκα να χορεύει στους ρυθμούς του, την αντίπαλη άμυνα για να κερδίσει το πέναλτι από τον Καρλιάμπα. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Κρεββατάς, για να ξαπλώσει ο Παπαγιάννης στα αριστερά και την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα από τα δεξιά του.

Το β’ μέρος

Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη σημειώθηκε στο 50’ με τον Παπαδόπουλο να παίζει το 1-2 από τα αριστερά με τον Κρεββατά με τον πρώτο να σουτάρει στη συνέχεια στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα. Με τις αλλαγές να είναι συνεχόμενες το παιχνίδι έχασε κάπως το ρυθμό του αλλά η Νίκη κατάφερε να φθάσει στην επίτευξη ακόμη ενός τέρματος, έστω κι αν χρειάστηκε η συμβολή του Μητσογιάννη. Συγκεκριμένα ήταν το 67ο λεπτό όταν ο Κόλα πάτησε την μπάλα με τακουνάκι για τον Μπαλαράμπε και αυτός έψαξε μέσα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, αλλά στην προσπάθειά του να απομακρύνει ο αμυντικός του Τυρνάβου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας για το 2-0. Ο Τύρναβος έψαξε το γκολ που θα μείωνε με τον Σβερκούλη να πλασάρει έξοχα με το δεξί στο 76’, αλλά ο Παπουρτζής, που είχε πάρει τη θέση του Σταυράκη κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν, πέφτοντας στην κάτω αριστερή γωνία του.

Νίκη Βόλου – Τύρναβος

2 – 0

«Παντελής Μαγουλάς»

Σκόρερ: 45’+ πεν. Κρεββατάς, 67’ αυτ. Μητσογιάννης

Διαιτητής: Γκόλιας

Βοηθοί: Μωραΐτης, Παναγιωτόπουλος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Μπίλης): Σταυράκης (68’ Παπουρτζής), Κεμάλι (46’ Αλεξανδρής), Παπαδόπουλος (71’ Τάχος), Καρατάσιος (32’ Χολέβας, 86’ Ευθυμίου), Ναουμίδης (86’ Κανταρτζής), Ιβανίδης (61’ Κυπτίου), Μέτσε (61’ Βέργος), Ταουσιάνης (89’ Ματθαίου), Νάκας (89’ Βουρδάκης), Κόλα (71’ Κολημήτρας), Κρεββατάς (61’ Μπαλαράμπε)

ΤΥΡΝΑΒΟΣ: (Ζιάκας) Παπαγιάννης (66’ Κούτσικος), Αιβάζης (65’ Παπαχρήστος), Μπαρούτας (65’ Γελάγης), Μητσογιάννης, Καρλιάμπας, Μπαξεβάνος, Λίταινας (47’ Σβερκούλης), Κρίτσας (58’ Λούγκος), Τσιρλίδης (46’ Παπαιωάννου), Κόκορας (39΄Μούσιος), Τασιούλης (73’ Τσιάγκος).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου