ΤΟΠΙΚΟ

Ενας αγώνας υπέρ του Γηροκομείου Βόλου

ενας-αγώνας-υπέρ-του-γηροκομείου-βόλο-355542

Την ευκαιρία να αγωνιστούν σε φιλικό επίπεδο είχαν το περασμένο Σάββατο η ΑΕ Διμηνίου και η Νίκη Βόλου, με τους προπονητές να βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα, αλλά και τον κόσμο να ενισχύει οικονομικά το Γηροκομείο Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι δύο σύλλογοι συναντήθηκαν σε ένα παιχνίδι φιλικού χαρακτήρα, το οποίο έληξε ισόπαλο δίχως τέρματα, με τους προπονητές Κώστα Παπαστεργίου και Λεωνίδα Μπίλη να δίνουν χρόνο συμμετοχής σε όλους σχεδόν τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές.

Η Νίκη Βόλου είχε την υπεροχή, έχασε σωρεία ευκαιριών, αλλά γκολ δεν κατάφερε να σημειώσει, με τον προπονητή της ωστόσο να μένει απόλυτα ικανοποιημένος από την πρώτη παρουσία του νέου μεταγραφικού αποκτήματος, Αγγελου Κολημήτρα, ο οποίος είχε εξαιρετική παρουσία στα 90 λεπτά που αγωνίστηκε στη θέση του αμυντικού μέσου.

Θεωρητικά οι κυανόλευκοι παρατάχθηκαν με τις «ρεζέρβες» μιας και χθες ακολούθησε ένα πολύ πιο δυνατό τεστ απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας, ωστόσο, ο Μπίλης δεν σταμάτησε λεπτό να δίνει εντολές στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, θέλοντας ό,τι καλύτερο από εκείνους, ενώ αυτό που δεν τον χαροποίησε ήταν η αστοχία και το τελείωμα των φάσεων.

Στις σημαντικότερες χαμένες ευκαιρίες της Νίκης, συγκαταλέγεται το χαμένο τετ α τετ του Βουρδάκη στο 6’, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε σε θέση σέντερ φορ και νικήθηκε από τον τερματοφύλακα Ανατολή. Η μπάλα κατέληξε σε κόρνερ, με τον Κανταρτζή να στέλνει στη συνέχεια την μπάλα πάνω από τα δοκάρια με πλασέ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ματθαίου επιχείρησε νέο σουτ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Βουρδάκη στο 12’.

Με τη συμπλήρωση 35 λεπτών αγώνα ο Αναστασίου έκανε συρτή πάσα από τα αριστερά με τους Ματθαίου και Τάχο να μην καταφέρνουν να σκοράρουν, όπως και ο Αποστολίδης στο φινάλε του α’ μέρους με τον Ανατολή να φωνάζει παρών.

Για τους γηπεδούχους από την άλλη, μόνιμη απειλή αποτέλεσε ο Ανδρέας Τσεκούρας, όταν στο 16’ σούταρε από καλή θέση άουτ, για να ακολουθήσει νέα προσπάθεια στο 17’ με τον τερματοφύλακα Παπουρτζή, ωστόσο διάβασε τη φάση και μπλόκαρε. Τελευταία καλή ευκαιρία των γηπεδούχων ήταν στο 30’, με τον Τσεκούρα να αναγκάζει τον Παπουρτζή, έπειτα από μακρινό δυνατό σουτ, να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, η Νίκη έψαχνε απεγνωσμένα έστω ένα γκολ, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να δει δίχτυα, με τον Βουρδάκη αρχικά στο 50’ να στέλνει την μπάλα άουτ με το κεφάλι, για να ακολουθήσουν τρεις ευκαιρίες με τον Αποστολίδη από το 70’ έως και το 77’, αλλά στις δύο τελευταίες ο Κουτσιρίμπας, που είχε περάσει ως αλλαγή, σταμάτησε τις προσπάθειες με σουτ του νεαρού αριστεροπόδαρου μέσου.

Η στιγμή που καταχειροκροτήθηκε όμως η Νίκη ήταν στο 74’, όταν μετά από μία υποδειγματική ανάπτυξη των κυανόλευκων, ο Λάμπρου βρέθηκε απέναντι από τον Κουτσιρίμπα, αλλά και πάλι ο αντίπαλος πορτιέρο, ήταν αυτός που σταμάτησε τον κίνδυνο.

Α.Ε. ΔΙΜΗΝΙΟΥ: Θ. Ανατολής (46’ Κουτσιρίμπας) – Χονδρός (75’ Φουρκιώτης), Τσιγιάννης, Μπαλτσιάκης, Στρούγγης – Αποστολίδης, Μαυρίδης (70’ Χρ. Τσεκούρας)- Ζάγκας, Αν. Τσεκούρας (65’ Κοντός), Μόσιος (82’ Σταματόπουλος) – Ζιώγας (46’ Κ. Ανατολής).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Παπουρτζής (62’ Γρηγοριάδης) – Τάχος (52’ Λάμπρου), Ευθυμίου (52’ Βέργος), Κανταρτζής (62’ Αντζούρης), Πασκούλεφ (6’ λ.τ. Αναστασίου-86’ Δημουλάς) – Κολημήτρας, Αλεξανδρής – Ματθαίου, Γκίκας (62’ Γεωργιάδης), Αποστολίδης (82’ Τσιανάκας) – Βουρδάκης.

Μπίλης: «Σοβαρότητα στην τελική προσπάθεια»

Μεγαλύτερη σοβαρότητα στην τελική προσπάθεια ζήτησε από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Λεωνίδας Μπίλης, μιλώντας μετά τη λήξη του σαββατιάτικου αγώνα, με τον τεχνικό των κυανόλευκων να μιλά επίσης για την παρουσία του Κολημήτρα, όπως και για τις ομάδες της ΕΠΣΘ.

Αναλυτικά:

Για το φιλικό παιχνίδι: «Ηταν ένα πολύ καλό τεστ για εμάς και για τα νέα παιδιά που αγωνίστηκαν. Είμαι ευχαριστημένος. Δεν καταφέραμε να πετύχουμε κάποιο γκολ και αυτό είναι ένα μάθημα για τα νέα τα παιδιά που πρέπει να είναι πιο σοβαρά στην τελική προσπάθεια. Χρήζουν μεγάλης βελτίωσης εκεί».

Για τη χρησιμότητα των φιλικών: «Θα συνεχίσουμε τα φιλικά, γιατί είναι πολύ εποικοδομητικά για αυτά τα παιδιά. Τους χρειάζονται για να συμπληρώσουν τα απαραίτητα λεπτά συμμετοχής και για να μπορέσουν να έχουν επιδώσεις πέρα από τα τρεξίματα. Πήγαμε πολύ καλά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι».

Για την ΑΕ Διμηνίου και τις ομάδες της ΕΠΣΘ: «Εύχομαι το καλύτερο για την ΑΕ Διμηνίου και για όλες τις ομάδες. Να λυθεί το πρόβλημά τους και να παίξουν επίσημα παιχνίδια. Το εύχομαι για τα παιδιά, αλλά και για τις διοικήσεις που κάνουν προσπάθεια».

Για την παρουσία Κολημήτρα: «Ο Αγγελος προέρχεται από έναν χρόνο αποχής. Τον αφήσαμε να αγωνιστεί τόσο για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Είναι πολύ νωρίς γι’ αυτό το παιδί να καλύψει τον ένα χρόνο. Έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αν τον ηρεμήσουμε πρώτα απ’ όλα με την περιπέτεια που πέρασε και δουλέψουμε σε βάθος πάνω του, νομίζω ότι είναι ένα από τα παιδιά που στην πορεία του πρωταθλήματος θα βοηθήσουν την ομάδα».

Πάνος: «Ευχαριστούμε τη Νίκη»

Ο πρόεδρος της ΑΕ Διμηνίου, Παύλος Πάνος, μίλησε για την αναμέτρηση που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ευχαριστώντας όλους όσοι έδωσαν το παρών, ενώ ερωτήθηκε αναφορικά και με τα δρώμενα στην ΕΠΣΘ, λέγοντας:

Για το Γηροκομείο Βόλου: «Εντάξει η μπάλα, αλλά να μην ξεχνάμε και το Γηροκομείο. Εγινε ένας φιλικός αγώνας, μαζεύτηκαν γύρω στα 400 ευρώ, με τα οποία θα ενισχύσουμε το ίδρυμα».

Για την αναμέτρηση: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ και τη Νίκη που δέχτηκε την πρόταση. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς. Ηταν η πρώτη μας προσπάθεια. Δεν ήταν έτοιμη η ομάδα, εδώ και δέκα μέρες έχουν βρεθεί (σ.σ. οι παίκτες και ο προπονητής). Εύχομαι τα καλύτερα και στις δύο ομάδες».

Για το πρόβλημα της ΕΠΣΘ ανέφερε: «Το κυριότερο είναι να παίξει ο νομός μπάλα. Αυτό είναι το κυριότερο μέλημα όλων. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι όλοι σε αυτόν το στόχο, σίγουρα θα βρούμε τη λύση. Δεν ήταν αρνητικά τα αποτελέσματα κάτω (σ.σ. στην ΕΠΟ). Μπορεί να ήταν αρνητική η όλη εικόνα σαν εικόνα, αλλά έχει αφήσει ένα μεγάλο παράθυρο. Θεωρώ ότι πρέπει να παραιτηθούν (σ.σ. το νεοσύστατο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΘ) και να πάμε ξανά σε εκλογική διαδικασία, ώστε να αποδεχθεί η ΕΠΟ τη νέα διοίκηση. Καλώ όλους όσοι θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν, να είναι παρόντες και να ψηφίσουν ξανά. Να δώσουμε ένα άλλο πρόσωπο. Αξίζει το βολιώτικο ποδόσφαιρο να συμμετέχει».

Για το φιλικό αγώνα μίλησε και ο Υπ. Επικοινωνίας της ΑΕ Διμηνίου, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος λέγοντας: «Σαν ΑΕ Διμηνίου να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που βρέθηκε κοντά στην ομάδα γι’ αυτό το σκοπό, που δεν ήταν άλλος από το να βοηθήσουμε το Γηροκομείο Βόλου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε, επίσης τη Νίκη Βόλου που δέχθηκε να βοηθήσει το Γηροκομείο. Ήταν το πρώτο φιλικό για την ΑΕ Διμηνίου και ο κόσμος βοήθησε όσο μπορούσε για ένα μήνα, όπως ο Αύγουστος. Εύχομαι να έχουμε μία καλή χρονιά και καλή επιτυχία στην καινούρια προσπάθεια της Νίκης Βόλου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου