ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ικανοποίησε παρά την ήττα

ικανοποίησε-παρά-την-ήττα-366563

Μπορεί η Νίκη Βόλου να ηττήθηκε από την ΑΕΛ της Football League με 2-1 στο φιλικό του Σαββάτου, όμως οι κυανόλευκοι ικανοποίησαν με την απόδοσή τους, συνεχίζοντας έτσι τις καλές εμφανίσεις στα φιλικά παιχνίδια.

Ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Λεωνίδας Μπίλης, προχώρησε σε ακόμη έναν φιλικό αγώνα σε ανακατατάξεις στο βασικό σχήμα, αλλά και στο σχεδιασμό και την παράταξη, με τον Μέτσε να ξεχωρίζει με την απόδοσή του, παίζοντας μάλιστα σε νέο ρόλο, αυτό του δεξιού μέσου.

Η Νίκη είχε την υπεροχή στο α’ μέρος, αλλά όχι και την τελική προσπάθεια, με τους βυσσινί να προηγούνται με 1-0 με τον Χοτζάλι (27’) στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Η Νίκη κατάφερε να ισοφαρίσει στην επανάληψη με όμορφο τακουνάκι του Αζίζ (64’), αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει τελικά την ήττα, μιας και ο Μαρουκάκης νίκησε με προβολή τον Παπουρτζή, ο οποίος είχε πάρει τη θέση του Σταυράκη κάτω από τα δοκάρια.

Η γενική εικόνα που άφησαν οι κυανόλευκοι μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, μιας και μέρα με την ημέρα δείχνουν πως μόνο τυχαία δεν είναι η δουλειά που έχει ξεκινήσει από τα μέσα Ιουλίου.

Η Νίκη Βόλου παρατάχθηκε στον αγώνα με τον Σταυράκη κάτω από τα δοκάρια και τους Κεμάλλι, Παπαδόπουλο να τοποθετούνται στα άκρα της άμυνας, με τους Καρατάσιο και Ναουμίδη να είναι τα δύο στόπερ. Σε σχήμα ρόμβου στη μεσαία γραμμή ο Ιβανίδης τοποθετήθηκε ως αμυντικός μέσος, ο Μέτσε κινούνταν στα δεξιά, ο Ταουσιάνης στα αριστερά, ενώ οι Κανελλόπουλος και Κρεββατάς ήταν οι δύο επιθετικοί, θέλοντας να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους, με τον Μπαλαράμπε να έρχεται ως κρυφός επιθετικός από πίσω.

Ο Μέτσε ήταν εκείνος που απείλησε για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία και μάλιστα δύο φορές μέχρι το 13ο λεπτό, αλλά άστοχα, για να ακολουθήσει εκτέλεση φάουλ από τον Ναγιάρ και άστοχη κεφαλιά του Τσιμπάμπα.

Το σκορ άνοιξε στο 27’ ο Χοτζάλι με ωραίο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τον Κρεββατά στο 37’ να προσπαθεί να ισοφαρίσει με τακουνάκι ανεπιτυχώς.

Οι βυσσινί έφθασαν μια ανάσα από το 0-2 με την έναρξη της επανάληψης, αλλά ο Ουρτάδο είδε την μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι μετά από πλασέ. Τρεις προσπάθειες του Τσιμπάμπα στη συνέχεια σταμάτησαν πάνω στους Σταυράκη και Παπαδόπουλο, με τη Νίκη Βόλου να φρεσκάρει την ενδεκάδα της, αφού ο Μπίλης πραγματοποίησε οκτώ αλλαγές. Μάλιστα ο νεοεισελθών Αζίζ κατάφερε να ισοφαρίσει με υπέροχο τακουνάκι στο 64’, έπειτα από σέντρα του Πασκούλεφ από τα αριστερά.

Ο Αζίζ θέλησε να τροφοδοτήσει τον Κόλα στο 73’, αλλά την προσπάθεια των κυανόλευκων σταμάτησαν οι αντίπαλοι αμυντικοί, παραχωρώντας κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Κανταρτζής είδε την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Η Νίκη πίεζε για ένα δεύτερο τέρμα, με τον Πασκούλεφ να βλέπει τον τερματοφύλακα Καβουσάκη να μπλοκάρει θεαματικά σε εκτέλεση φάουλ του Βούλγαρου.

Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως η ΑΕΛ πέτυχε και το δεύτερό της τέρμα, όταν μετά από παράλληλη σέντρα από τα δεξιά ο Μαρουκάκης έκανε το 1-2 με προβολή, για να ακολουθήσει σωτήρια επέμβαση του Παπουρτζή σε δυνατό σουτ του Μπουντόπουλου.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Μπίλης) Σταυράκης (75’ Παπουρτζής), Κεμάλλι (62’ Βέργος), Παπαδόπουλος (62’ Πασκούλεφ), Καρατάσιος (62’ Αντζούρης), Ναουμίδης (62’ Κανταρτζής), Ιβανίδης (62’ Γεωργιάδης), Μέτσε (62’ Ευθυμίου), Μπαλαράμπε (55’ Αζίζ), Ταουσιάνης (62’ Κόλα), Κανελλόπουλος (58’ Αποστολίδης), Κρεββατάς (62’ Γκίκα-87’ Αναστασίου).

ΛΑΡΙΣΑ: (Ντόστανιτς) Ξενοδόχωφ (46’ Καβουσάκης), Βέρτζος (64’ Μανακούσιος), Γιοβάνοβιτς (71’ Σουλιώτης), Νικολακάκης (46’ Μασούρας), Κοντοχρήστος (46’ Μονιάκης), Αναστασόπουλος (62’ Λαμπρόπουλος), Μπανούσης (71’ Χάμος), Ναγιάρ, Τσιμπάμπα (62’ Μαρουκάκης), Χοτζάλι (46’ Ροβύθης), Ουρτάδο (54’ Μπουντόπουλος).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου