ΠΟΛΟ

Πόλεμος με φόντο την πισίνα

πόλεμος-με-φόντο-την-πισίνα-378414

Μία μέρα πριν την επίσημη έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών, που φιλοξενείται στα κολυμβητήρια της πόλης του Βόλου ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος απηύθυνε δριμύ κατηγορώ κατά της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ότι αγνοήθηκε σκοπίμως ο Δήμος Βόλου.

Αφορμή για τη δημόσια κριτική η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωρ. Κολυνδρίνη στο διοικητήριο μαζί με εκπροσώπους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής.

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει τον κ. Αγοραστό καθώς και τη Δωροθέα Κολυνδρίνη ότι «παρακάμπτουν το Δήμο Βόλου παίζοντας το παιχνίδι όσων αμφισβητούν το έργο και τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής και εμμέσως πλην σαφώς αφήνει αιχμές ότι «συμπορεύονται με όσους έχουν στόχο να υπονομευθεί η δημοτική αρχή «βάζοντας στο κάδρο» και μερίδα του δημοσιογραφικού κόσμου κάνοντας λόγο «για δημοσιογραφικά σκουπίδια που «ορφανά» πλέον από την απόσυρση των πολιτικών τους πατρώνων, αναζητούν τώρα νέο προστάτη, προφανώς στο πρόσωπο του κ. Αγοραστού».

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής «Μετά από τη διοργάνωση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ εφήβων, που αξιολογήθηκε από τους μετέχοντες και τους ειδήμονες, αλλά και από όλο τον απλό κόσμο, ως μια από τις αρτιότερες που έγιναν στην πόλη και τη χώρα μας, και την οποία επιχειρήθηκε να οικειοποιηθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, τώρα έχουμε νέο κρούσμα, με αφορμή τη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος πόλο νέων γυναικών, που θα γίνει στην πόλη μας.

Η συμπαθής, λοιπόν, αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, προφανώς εκπροσωπώντας τον κ. Αγοραστό, προς έκπληξη όλων δίνει συνέντευξη Τύπου, ως να ήταν η Περιφέρεια η διοργανώτρια του μεγάλου αυτού τουρνουά!

Ως να ήταν της Περιφέρειας τα κολυμβητήρια που θα γίνουν οι αγώνες, που αναβαθμίστηκαν και συντηρούνται με χρήματα του Δήμου Βόλου.

Ως να ήταν η Περιφέρεια εκείνη που διαπραγματεύθηκε με την Ομοσπονδία ή διέθεσε έστω και ένα ευρώ για τη διοργάνωση και όχι ο Δήμος Βόλου.

Αλλά εδώ έφθασαν οι βαλέδες της διαπλοκής, τα δημοσιογραφικά τσιράκια κάθε εξουσίας, να παραπληροφορούν τον κόσμο ότι δήθεν το τουρνουά του μπάσκετ καλύφθηκε οικονομικά με χρήματα της Περιφέρειας! Διαστρεβλώνοντας βάναυσα την αλήθεια που είναι ότι η Περιφέρεια μετείχε μόλις με 30.000 ευρώ για κάλυψη ενός μέρους του κόστους μετακίνησης των ομάδων. Μόνο αυτό…

Στο επίκεντρο ο Βόλος

Στο Βόλο θα χτυπά από αύριο Κυριακή η καρδιά του παγκόσμιου πόλο, με τις 16 καλύτερες ομάδες του πλανήτη να βρίσκονται στην πόλη μας, προκειμένου να αγωνιστούν ως τις 23 Αυγούστου με στόχο την ανάδειξη της κορυφαίας ομάδας σε επίπεδο Νέων Γυναικών.

Η επίσημη έναρξη του Πρωταθλήματος θα γίνει την Κυριακή 16 Αυγούστου, στις 8.15, στον φυσικό χώρο του αθλήματος, στο κολυμβητήριο «Ι. Ζηργάνος» του ΕΑΚ, με την παρέλαση και παρουσίαση των ομάδων, ενώ σε περίπτωση βροχής αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και το Κλειστό Κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας για επίσημους αγώνες.

Στόχος της Εθνικής Ελλάδος και του Γιώργου Μορφέση είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου με τους υπευθύνους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος να παραθέτουν χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου μαζί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Οι αγώνες ήταν προγραμματισμένο αρχικά να πραγματοποιηθούν στο Μεξικό, αλλά ακυρώθηκαν και την τελευταία στιγμή η Ελλάδα και ο Βόλος ανέλαβαν τη διοργάνωσή τους.

Αρχικά ο κ. Αγοραστός σχολίασε: «Για άλλη μία φορά η Θεσσαλία και ο Βόλος βρίσκονται στο επίκεντρο του Παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος. Οι παγκόσμιοι αγώνες υδατοσφαίρισης για νεανίδες θα διεξαχθούν στο Βόλο. Συμμετέχει η Ελληνική ομάδα, 16 ομάδες συνολικά, 250 περίπου αθλήτριες, προπονητές και συνοδοί, και περίπου 800-1.000 επισκέπτες που συνοδεύουν τις ομάδες τους. Ολα αυτά τα χρόνια με την βοήθεια του Δήμου Βόλου αλλά κυρίως με την βοήθεια της Ομοσπονδίας της κολύμβησης, διοργανώνουμε σε όλη τη Θεσσαλία μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Καταφέραμε η Θεσσαλία και ο Βόλος να είναι από εκείνες τις πόλεις οι οποίες έχουν κάνει πράξη τον αθλητικό τουρισμό. Αλλά ταυτόχρονα και από τις πόλεις που αναδεικνύουν τον εθελοντισμό.

Ευχαριστώ την ΚΟΕ, τον πρόεδρο κ. Διαθεσόπουλο για την εμπιστοσύνη που δείχνουνε στο Βόλο και τη Θεσσαλία και κάνουμε Παγκόσμιους αγώνες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομάδες που καταφθάνουν στο Βόλο μαζί με τους συνοδούς, το Δήμο Βόλου για την συνεργασία και όλους όσους θα κατακλύσουν τα κολυμβητήριά μας και θα δώσουν ώθηση στην ομάδα μας αλλά και σε όλες τις άλλες».

Ο γ.γ. της ΚΟΕ κ. Δημήτριος Σαρακατσάνης επεσήμανε: «Ευχαριστούμε το Δήμο Βόλου όπως και την περιφέρεια. Δεν σκεφτήκαμε να επιλέξουμε άλλη πόλη εκτός του Βόλου διότι μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια είναι η τέταρτη παγκόσμια διοργάνωση που κάνουμε. Αυτό είναι ένα παγκόσμιο ρεκόρ, δεν υπάρχει πόλη πουθενά στον κόσμο που να έχει κάνει αυτό το πράγμα και επιτυχώς. Πέρα από αυτό υπάρχει υποδομή στο Βόλο, υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό και η αμέριστη συμπαράσταση τόσο της περιφέρειας όσο και του Δήμου και επιπλέον ο κόσμος του Βόλου αγκάλιασε αυτές τις διοργανώσεις με αγάπη και συμπαραστάθηκε. Τους καλούμε και τους παρακαλούμε να συμπαρασταθούν και αυτή τη φορά γιατί η ομάδα μας διεκδικεί διάκριση».

Ο κ. Νίκος Σπηλιοτόπουλος, ειδικός συνεργάτης της κολυμβητικής ομοσπονδίας και συντονιστής των αγώνων ανέφερε: «Οι αγώνες θα γίνουν στο ανοιχτό κολυμβητήριο κατά κύριο λόγο, όμως είναι έτοιμο το κλειστό σε περίπτωση που θα βρέξει. Θα χρησιμοποιηθεί μία πισίνα, κυρίως πισίνα αγώνων και το μέσα κολυμβητήριο σαν προθερμαντήριο. Αν όμως χρειαστεί θα πάμε στο κλειστό κολυμβητήριο θα υπάρξει μία μικρή τροποποίηση στο πρόγραμμα και εκεί θα το επικοινωνήσουμε μέσω του Τύπου. Ζητάμε από τον κόσμο να αγκαλιάσει και αυτή τη διοργάνωση. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη».

Ο κ. Βασίλης Ηλιόπουλος μίλησε εκ μέρους των εθελοντών: «Ελπίζουμε και αυτήν την φορά να γίνουνε όλα ομαλά, να μην υπάρξουν προβλήματα και όποια προκύψουν θα προσπαθήσουμε να τα αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλουμε να πάνε όλα καλά και για τις ομάδες, για τους θεατές και για όλη την πόλη. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετέχουν και ελπίζουμε όπως όλες τις προηγούμενες χρονιές να τελειώσουν όλα ευνοϊκά. Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθουν στα γήπεδα ώστε να δώσουμε μία καλή εικόνα ως πόλη».

Τέλος, το λόγο έλαβε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κα. Κολυνδρίνη: «Η περιφέρεια Θεσσαλίας ό,τι αναλαμβάνει το φέρνει με επιτυχία εις πέρας και για το λόγο αυτό επιλέχθηκε για άλλη μία φορά ο Νομός, η περιφέρειά μας προκειμένου να ανταποκριθεί στη μεγάλη αναγκαιότητα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα σε μία δυσμενή οικονομική συγκυρία και σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Σχεδόν 15 ημέρες τώρα προετοιμαστήκαμε και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε σε δύο μέρες».

ΚΩΝ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Οι 16 εθνικές ομάδες και οι όμιλοι

Α’ Ομιλος

A1 Αγγλία

A2 Ιαπωνία

A3 Ελλάδα

A4 Ρωσία

Β’ Ομιλος

B1 Ουγγαρία

B2 Νέα Ζηλανδία

B3 Νότια Αφρική

B4 Βραζιλία

Γ’ Ομιλος

Γ1 Αυστραλία

Γ2 Ιταλία

Γ3 Καναδάς

Γ4 Ολλανδία

Δ’ Ομιλος

Δ1 Ουκρανία

Δ2 ΗΠΑ

Δ3 Ισπανία

Δ4 Μεξικό

Το πρόγραμμα

Δευτέρα 17 Αυγούστου

9π.μ. Ιαπωνία – Ρωσία

10.20π.μ. Ουγγαρία – Ν. Αφρική

11.40π.μ. Ν. Ζηλανδία – Βραζιλία

1μ.μ. Αυστραλία – Καναδάς

4μ.μ. Ιταλία – Ολλανδία

5.20μ.μ. Ουκρανία – Ισπανία

6.40μ.μ. Αμερική – Μεξικό

8μ.μ. Αγγλία – Ελλάδα

Τρίτη 18 Αυγούστου

9π.μ. Βραζιλία – Ν. Αφρική

10.20π.μ. Ουγγαρία – Ν. Ζηλανδία

11.40π.μ. Ολλανδία – Καναδάς

1μ.μ. Αυστραλία – Ιταλία

4μ.μ. Μεξικό – Ισπανία

5.20μ.μ. Ουκρανία – Αμερική

6.40μ.μ. Αγγλία – Ιαπωνία

8μ.μ. Ρωσία – Ελλάδα

Τετάρτη 19 Αυγούστου

9π.μ. Αυστραλία – Ολλανδία

10.20π.μ. Ιταλία – Καναδάς

11.40π.μ. Ουκρανία – Μεξικό

1μ.μ. Αμερική – Ισπανία

4μ.μ. Αγγλία – Ρωσία

5.20μ.μ. Ουγγαρία – Βραζιλία

6.40μ.μ. Ν. Ζηλανδία – Ν. Αφρική

8μ.μ. Ιαπωνία – Ελλάδα

Πέμπτη 20 Αυγούστου

25. 10.00π.μ 4Α-4Β

26. 11.20π.μ 4Γ-4Δ

27. 12.40π.μ 2Α-3Β

28. 5.20μ.μ. 3Α-2Β

29. 6.40μ.μ. 2Γ-3Δ

30. 8μ.μ. 3Γ-2Δ

Παρασκευή 21 Αυγούστου

31. 9π.μ ΗΤ.25- ΗΤ.26 (Θέσεις 15-16)

32. 10.20π.μ ΝΙΚ.25-ΝΙΚ.26 (Θέσεις 13-14)

33. 11.40π.μ. ΗΤ.27- ΗΤ.29

34. 1μ.μ. ΗΤ.28-ΗΤ.30

35. 4μ.μ. 1Α- ΝΙΚ.29

36. 5.20μ.μ. 1Β-ΝΙΚ.30

37. 6.40μ.μ. 1Γ-ΝΙΚ.27

38. 8μ.μ. 1Δ-ΝΙΚ.28

Σάββατο 22 Αυγούστου

39. 10π.μ ΗΤ.33-ΗΤ.34 (Θέσεις 11-12)

40. 11.20π.μ ΝΙΚ.33-ΝΙΚ.34 (Θέσεις 9-10)

41. 12.40π.μ ΗΤ.35-ΗΤ.36

42. 5.20μ.μ. ΗΤ.37-ΗΤ.38

43. 6.40μ.μ. ΝΙΚ.35-ΝΙΚ.36

44. 8μ.μ ΝΙΚ.37-ΝΙΚ.38

Κυριακή 23 Αυγούστου

11π.μ ΗΤ.41-ΗΤ.42 (Θέσεις 7-8)

12.20μ.μ ΝΙΚ.41-ΝΙΚ.4 (Θέσεις 5-6)

6.30μ.μ ΗΤ.43-ΗΤ.44 (Μικρός Τελικός)

8μ.μ. ΝΙΚ.43-ΝΙΚ.44 (Μεγάλος Τελικός)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου