ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Να κλέψουμε το χειροκρότημα»

να-κλέψουμε-το-χειροκρότημα-383710

Τον Απόλλωνα του Αλέκου Βοσνιάδη αλλά και των Χρήστου Τζιώρα, Μανώλη Αποστολίδη και Δημήτρη Ταΐρη θα φιλοξενήσει μεθαύριο Πέμπτη (6μ.μ.) η Νίκη Βόλου στο Παντελής Μαγουλάς.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο τεχνικός των κυανόλευκων, Λεωνίδας Μπίλης, μίλησε για το νέο φιλικό τεστ της ομάδας του, απέναντι σε ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία με την κατάκτηση της ανόδου του καλοκαίρι του 2014, τονίζοντας πως με την παρουσία των παικτών του επιθυμεί να κλέψει το χειροκρότημα από το σύνολο του Αλέκου Βοσνιάδη. Παράλληλα αναφέρθηκε στα τρέχοντα ζητήματα του συλλόγου. Αναλυτικά:

Για την εβδομάδα που ξεκίνησε: «Θα είναι μία δύσκολη εβδομάδα. Θα έχουμε δύο κορυφώσεις. Ηδη δώσαμε ένα φιλικό το Σάββατο και μας περιμένουν δύο ακόμη, με Απόλλωνα Σμύρνης (Πέμπτη) και Πύρασο (Παρασκευή). Κατά τα άλλα είναι μια φυσιολογική εβδομάδα προετοιμασίας».

Για το φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας το περασμένο Σαββάτου: «Η παρουσία των ποδοσφαιριστών μου ήταν ικανοποιητική για τη δεδομένη χρονική περίοδο. Περισσότερο θα έλεγα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά βέβαια είχαν τη δυνατότητα να παίξουν σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες, γιατί στο πρώτο ημίχρονο έκανε πάρα πολλή ζέστη. Πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες, τόσο η δική μας όσο και του Απόλλωνα Λάρισας, επηρεάστηκαν από τις κλιματολογικές συνθήκες. Είχαμε τρεξίματα, αλλά δεν είχαμε την ταχύτητα που θέλουμε αυτή την εποχή. Φυσικά τα πόδια είναι βαριά και οι παίκτες και των δύο ομάδων δεν μπορούσαν να βγάλουν όσα θα ήθελαν στο γήπεδο. Πάντως από το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος φάνηκε ότι έμεινε ικανοποιημένος. Το ίδιο ικανοποιημένοι μείναμε κι εμείς. Ηταν ένα καλό τεστ και προχωράμε στο επόμενο».

Για την παρουσία του κόσμου: «Είναι άκρως ενθαρρυντική η παρουσία του κόσμου. Είμαι 100% σίγουρος ότι έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, που καταβάλλει η διοίκηση της ομάδας, μετά τα γνωστά προβλήματα του προηγούμενου έτους. Πιστεύω ότι και την Πέμπτη ο κόσμος θα ανταποκριθεί και θα είναι πολύ περισσότερος. Οι ποδοσφαιριστές μας χρειάζονται τη συμπαράσταση και την αρωγή του. Αυτή η ομάδα κάνει βήματα μπροστά και μπορεί να πάει εκεί όπου οι φίλαθλοι και η διοίκηση το επιθυμούν».

Για το αν θέλει να «κλέψει» το χειροκρότημα από τους παίκτες του Απόλλωνα και τον Αλέκο Βοσνιάδη: «Σαφώς και το θέλουμε. Χαρά μας θα είναι να πετύχουμε κι εμείς αυτά τα πράγματα. Γι’ αυτό προσπαθούμε αλλά δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν μπορούμε να πηδήξουμε τις κατηγορίες. Η ομάδα ξεκίνησε από το «μηδέν». Πρέπει να πάει ορθολογικά, να βάλει βάσεις και να μην ξαναγίνει αυτό που έγινε. Δεν υπάρχει μόνο η θετική πλευρά, αλλά και η αρνητική κι αυτήν πρέπει να αποφύγουμε. Η Νίκη πρέπει να χτιστεί σε στέρεες βάσεις, ώστε το οικοδόμημα να μην είναι σαθρό. Αν έχει γερές βάσεις και υποστυλώματα νομίζω ότι αυτό θα αρέσει και πιο πολύ στον κόσμο. Γιατί οι φίλαθλοι δεν είναι για μία μέρα, για μία άνοδο, για μία νίκη, είναι για πάντα. Η συνέχεια είναι ιδιαίτερα σημαντική. Πέρα από το γεγονός ότι πρέπει να κάνουμε πρωταθλητισμό, πρέπει να κάνουμε κι αυτό: Δηλαδή να δημιουργήσουμε μια ομάδα με στέρεες βάσεις».

Για την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση: «Μετά το φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας δήλωσα ότι ίσως έρθουν στη Νίκη δύο ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι σε άμεση συνάρτηση και με το πρόβλημα που έχουμε με τα δελτία των ποδοσφαιριστών που έχουν αποκτηθεί από τις ερασιτεχνικές ομάδες της Μαγνησίας. Γι’ αυτό είπα ότι υπάρχει περίπτωση να αποκτηθούν. Είναι θέματα που θα μας απασχολήσουν μετά τα φιλικά παιχνίδια με τους δυνατούς αντιπάλους που έχουμε μπροστά μας. Επίσης έχουμε να παίξουμε με τον Α.Ο. Τρίκαλα στις 22/8 και την Αναγέννηση Καρδίτσας στις 30 του μήνα στο «Παντελής Μαγουλάς». Οπως είναι γνωστό, η ΕΠΟ έχει παρατείνει τη μεταγραφική περίοδο, υπάρχει χρόνος δηλαδή να αποκτήσουμε παίκτες, δεν είναι κάτι που μας βιάζει και μας δημιουργεί άγχος. Ισα – ίσα έχουμε δημιουργήσει τη βάση και αν χρειαστεί κάτι μετά από αυτά τα παιχνίδια με δυνατούς αντιπάλους, τότε θα αποκτήσουμε κάποιους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι όμως πρέπει να είναι έτοιμοι και να έχουν κάνει προετοιμασία. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Τα παιδιά τα δικά μας έχουν ήδη κάνει μεγάλα βήματα όσον αφορά τον τομέα της προετοιμασίας και αν αποκτηθεί κάποιος παίκτης θα πρέπει να είναι κοντά σ’ αυτούς. Θα εξετάσουμε την κάθε περίπτωση με ιδιαίτερο τρόπο».

Για τις εξελίξεις αναφορικά με την ΕΠΣΘ – ΕΠΟ και το αν επηρεάζει αγωνιστικά τους παίκτες: «Δεν είναι θέμα για το οποίο πρέπει να μιλάει ένας προπονητής. Υπάρχουν άτομα στη διοίκηση, τα οποία ενδελεχώς ασχολούνται με αυτά τα θέματα, τα προγραμματίζουν, τα προβλέπουν και πιστεύω ότι θα τα λύσουν. Είμαι 1000% σίγουρος γι’ αυτό. Η δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στο αγωνιστικό αλλά κυρίως στο διοικητικό, από το οποίο εξαρτάται και η δική μας δουλειά είναι σοβαρή. Οταν υπάρχει ισχυρή διοίκηση, υπάρχει και ισχυρό αγωνιστικό τμήμα. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή η διοίκηση της Νίκης είναι ισχυρή, κινείται σε όλα τα επίπεδα, έχει λύσει όλα τα προβλήματα, οι άνθρωποί της δουλεύουν πυρετωδώς και εκτιμώ ότι δε θα αφήσουν σε καμία περίπτωση εκτεθειμένη την ομάδα».

Για την πορεία της προετοιμασίας: «Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Επειτα θα ακολουθήσουν αιματολογικές εξετάσεις και τα τεστ ταχύτητας, τα οποία θα κάνουμε. Θα δούμε ακριβώς σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές. Είθισται να λένε όλοι ότι η εκάστοτε προετοιμασία ήταν ιδανική, μετά το τέλος της. Θα πω το ίδιο, αλλά με αποδείξεις. Υπάρχουν αριθμοί, όπου είναι καταγεγραμμένα τα πάντα, εκτιμώ ότι η δουλειά που κάναμε και ήδη φαίνεται, θα έχει αντίκρισμα μέσα στο χρόνο. Είμαι ικανοποιημένος από τα παιδιά, από την προσπάθειά τους, από τη θέλησή τους, από τον τρόπο που διαμορφώνονται οι χαρακτήρες τους. Είμαι σίγουρος ότι το επόμενο διάστημα, κάθε παιδί που θα φορά τη φανέλα της Νίκης θα ξεχωρίζει για την αγωγή του, για την προσωπικότητά του, για τον τρόπο που κινείται μέσα και έξω από το γήπεδο. Αυτός είναι ο στόχος μας, πέρα από πολύ καλούς αθλητές, να διαμορφώσουμε ισχυρές προσωπικότητες. Η Νίκη είναι μια ομάδα, η οποία έχει ιστορία που θέλουμε σε κάθε λεπτό που περνάει να αναδεικνύεται. Οι ποδοσφαιριστές είναι οι άνθρωποι που γράφουν την ιστορία της Νίκης, γι αυτό δουλεύουμε πάρα πολύ, εκτός από τα αγωνιστικά στην αγωγή τους, στον τρόπο που κινούνται και δραστηριοποιούνται μέσα και έξω από το γήπεδο».

Για την περίπτωση του Στέλιου Αλεξανδρή που εντυπωσίασε στο φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας: «Ο Στέλιος είναι ένα παιδί που βγήκε από τη Νίκη. Για κάποιους λόγους πέρυσι δεν ήταν στην ομάδα μας, έπαιζε σε μία άλλη ομάδα (Ολυμπιακό Βόλου). Αυτό δεν έχει καμία σημασία. Το πρώτο πράγμα που του ζητήσαμε είναι να μας πει αν έχει βγάλει από την καρδιά του αυτή την ομάδα. Ο Στέλιος έχει δεθεί με τη Νίκη, αυτό είναι φανερό από τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει στην προπόνηση, τον τρόπο που αγωνίστηκε και στο φιλικό. Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τα δελτία των παιδιών της Μαγνησίας και να τον έχουμε στην ομάδα μας, γιατί θεωρώ ότι είναι ένα παιδί εξελίξιμο, το οποίο έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα στοιχεία της συμπεριφοράς που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία και τη φανέλα της Νίκης. Είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά του, μακάρι να πάνε όλα καλά».

Για το αν η Νίκη του Λεωνίδα Μπίλη θέλει να «παράγει» και άλλους ποδοσφαιριστές: «Είναι ένα κομμάτι το οποίο, σε πρώτη φάση, έχουμε δουλέψει με την παρουσία ποδοσφαιριστών της ομάδας κάτω των 15 ετών. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό, με σκοπό από το Δεκέμβριο και μετά να τους δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε φιλικά παιχνίδια, τα οποία θα γίνουν γι’ αυτά τα παιδιά. Το αμέσως επόμενο στάδιο είναι να μπορέσουμε να ενσωματώσουμε 1-2 παιδιά σε επίσημα παιχνίδια από φέτος, όσα έχουν τη μεγαλύτερη εξέλιξη και όσα από πλευράς δύναμης μπορούν να ανταπεξέλθουν, καθώς η ηλικία τους είναι πολύ μικρή (γεννημένα το ’99 και το ’00). Ο πρώτος στόχος είναι να μη χαθούν αυτά τα παιδιά από την Κ15, ο δεύτερος στόχος με την έναρξη των ακαδημιών από το Σεπτέμβρη είναι να μπορέσουμε να χτίσουμε ένα πρόγραμμα για τις ακαδημίες της Νίκης, έτσι ώστε το κάθε τμήμα να δουλεύει με συγκεκριμένους στόχους και πλάνο. Θέλουμε να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες της Νίκης, έτοιμους για την ηλικιακή μεγάλη ομάδα, σε όποιο πρωτάθλημα και αν αυτή αγωνίζονται. Οι αθλητές πρέπει να είναι έτοιμοι να πλαισιώσουν την ομάδα, σε οποιαδήποτε κατηγορία».

Η συνέντευξη του προπονητή της Νίκης Βόλου παραχωρήθηκε στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας και την εκπομπή των Γιάννη Ζάττα και Κώστα Ανέστη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου