ΜΠΑΣΚΕΤ

Ξεκίνημα της Α1 ΕΣΚΑΘ στις 24 Οκτωβρίου

ξεκίνημα-της-α1-εσκαθ-στις-24-οκτωβρίου-386448

Με έξι ομάδες από τη Μαγνησία, ο ένας όμιλος της Α1 ΕΣΚΑΘ την περίοδο 2015-16.

Εως τις 21 Αυγούστου θα γίνονται δεκτές οι δηλώσεις συμμετοχής, ενώ η κλήρωση των αγώνων του νέου πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί ένα μήνα μετά, στις 20 του Σεπτέμβρη και το πρώτο τζάμπολ της ΕΣΚΑΘ θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου.

Με αυτό το ημερολογιακό χρονοδιάγραμμα ετοιμάζονται οι ομάδες μπάσκετ της ΕΣΚΑΘ, με τη διοργανώτρια να έχει έτοιμη και την ειδική προκήρυξη για το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της προκήρυξης, το πρωτάθλημα θα γίνει σε 2 ομίλους και στον έναν οι 6 από τις 10 ομάδες θα είναι από τη Μαγνησία (ΝΙΚΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ν.ΑΘΛ.ΝΙΚΗΣ – Γ.Σ.ΑΛΜΥΡΟΥ – Γ.Σ.ΒΟΛΟΥ ΒΟΛΟΥ – ΑΝΑΛΗΨΗ), ενώ λόγω γεωγραφικών κριτηρίων πραγματοποιήθηκε και μία αλλαγή σε ό,τι αφορά την κατανομή των ομάδων και έτσι στον άλλο όμιλο που συμμετέχουν οι ομάδες του νομού Καρδίτσας θα συμμετάσχει τη νέα χρονιά ο Σπάρτακος Λάρισας, με τον Εθνικό Λάρισας να μεταφέρεται στον Ανατολικό όμιλο (Α’ όμιλο).

Στο πρωτάθλημα Α-1 κατηγορίας ΕΣΚΑΘ δικαιούνται να πάρουν μέρος τα παρακάτω σωματεία:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

1.Γ.Σ.ΒΟΛΟΥ
2. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
3 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
4 ΑΝΑΛΗΨΗ ΒΟΛΟΥ
5.Γ.Σ.ΑΛΜΥΡΟΥ
6.Γ.Σ.ΝΙΚΑΙΑΣ
7.Γ.Σ.ΔΙΛΟΦΟΥ
8.Ν.ΑΘΛ.ΝΙΚΗΣ
9.ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
10.ΝΙΚΑΙΑ 2012

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

1.Α.Ο.ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
2.Γ.Σ.ΦΑΡΣΑΛΩΝ
3.ΙΚΑΡΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
4.Γ.Σ.ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
5.Γ.Σ.ΣΟΦΑΔΕΣ
6.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
7.ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
8.Γ.Σ.ΑΜΠΕΛΩΝΑ
9.ΚΡΟΝΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
10.ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν στο γραφείο Επιτροπής Πρωταθλήματος της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. (ΑΘΛ.ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΓΑ ΒΑΣΔΕΚΗ Μυτιλήνης Χαλκηδόνος τ.κ38446 ΒΟΛΟΣ) το αργότερο μέχρι 21-08-2015 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ (άρθρο 29).

Κάθε σωματείο μαζί με την δήλωση συμμετοχής θα υποβάλει στην Ε.Σ.ΚΑ.Θ. και το έγγραφο με το οποίο του παραχωρήθηκε το κλειστό γήπεδο που προτείνει.

Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται στις 24-10-15. Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20-09-2015 στη Λάρισα σε αίθουσα του ΕΒΕΛ και ώρα 11.00 π.μ. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Μετά το τέλος της Α’ Φάσης θα ακολουθήσει η Β’ Φάση. Στη Β’ Φάση θα συμμετάσχουν τα δύο (2) πρώτα σωματεία εκάστου ομίλου και θα αποτελέσουν έναν όμιλο τεσσάρων (4) ομάδων. Θα ακολουθήσει πρωτάθλημα δύο (2) γύρων των τεσσάρων ομάδων και ο πρώτος της βαθμολογίας θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής και θα ανέλθει στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.

Κάποια άλλα σημεία της προκήρυξης αναφέρουν:

Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι 12 αθλητές.
Τα σωματεία δεν έχουν δικαίωμα να περιλαμβάνουν στην 12αδα περισσότερους από πέντε (5) παίκτες τριάντα ενός (31) έτους και άνω (γεννηθέντες το 1984 και μεγαλύτεροι). Επίσης στην 12άδα είναι υποχρεωτική η δήλωση δύο (2) αθλητών κάτω των 20 ετών (γεννηθέντες 1995 και μικρότεροι) χωρίς να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους στον αγώνα. Διευκρινίζεται ότι εφ’ όσον δηλώνονται μέχρι 10 αθλητές δεν ισχύει η υποχρεωτική δήλωση αθλητών κάτω των 20 ετών.

*Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ,3 της υπ’αριθμ.41556/92 Υ.Α και του Άρθρου 135 παρ.13 του Αθλητικού Νόμου η παρουσία επίσημου προπονητή είναι υποχρεωτική.

Σε περίπτωση που σωματείο δεν έχει επίσημο αναγνωρισμένο προπονητή τότε στο Φύλλο Αγώνα δεν αναγράφεται κανένας με (ευθύνη των διαιτητών) και η ομάδα δεν θα καθοδηγείται από κανέναν.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας:

α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2), τότε λαμβάνεται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες – ήττες – μηδενισμοί). Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων στους μεταξύ τους αγώνες.

β)Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

γ)Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο(2), τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση τον πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.

δ)Αν όμως από τον πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισόβαθμου, λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων στους μεταξύ τους αγώνες.

ε)Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία τότε λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

στ)Στην περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί σε δύο σωματεία, ακολουθείται η διαδικασία των παραγράφων α) και β). Αν η ισοβαθμία αφορά περισσότερες των δύο ομάδων τότε επαναλαμβάνεται, η διαδικασία της παραγράφου γ.

Η διαφορά πόντων υπολογίζεται με διαίρεση των πόντων που πέτυχε η ομάδα με τους πόντους που δέχθηκε.

*Αν από την Γ’ Εθνική δεν υποβιβαστεί κανένα σωματείο της Θεσσαλίας, τότε θα υποβιβαστούν τρία (3) σωματεία στην Α2… Αν από την Γ’ Εθνική υποβιβαστεί ένα (1) σωματείο της Θεσσαλίας, τότε θα υποβιβαστούν τέσσερα (4) σωματεία, ήτοι τα δύο (2) τελευταία των δύο ομίλων της τελικής κατάταξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου