ΜΠΑΣΚΕΤ

Προεδρικές τιμές στους Εφήβους

προεδρικές-τιμές-στους-εφήβους-388726

Συγγνώμη για δύο λόγους ζήτησε από τους διεθνείς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Τα μέλη της πρωταθλήτριας Ευρώπης ομάδας των Εφήβων υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για να τιμήσει τους πρωταγωνιστές της επιτυχίας στο Βόλου, μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Στον πρώτο πολίτη της χώρας δόθηκε ως δώρο μια μπάλα και μια φανέλα με τις υπογραφές των παικτών, ενώ οι τελευταίοι πήραν από ένα αναμνηστικό μετάλλιο. Ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Σταύρος Κοντονής εξήραν την προσπάθεια των παιδιών και μίλησαν για το παράδειγμα που αποτελούν για όλη την Ελλάδα, αλλά και το μήνυμα αισιοδοξίας που έστειλαν σε δύσκολους καιρούς.

«Σας ζητώ συγγνώμη για δύο λόγους»

Δύο μεγάλα «συγγνώμη» στους παίκτες και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής εφήβων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ενα μεγάλο «ευχαριστώ» και δύο μεγάλα «συγγνώμη» από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στα στελέχη της Εθνικής ομάδας μπάσκετ εφήβων, τα οποία σήμερα έδωσαν το «παρών» στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του προς τους παίκτες και τα μέλη της τεχνική ηγεσίας της ομάδας στάθηκε στη σημασία που έχει για τη χώρα η επιτυχία αυτής της ομάδας.

«Αποδεικνύετε ότι αυτή η γενιά, η αδικημένη γενιά μέσα στην κρίση έχει τεράστιες δυνατότητες», ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Σας ευχαριστώ θερμώς εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας για την παρουσία σας εδώ. Σας παρακάλεσα να έρθετε εδώ για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι για να εκφράσω τα συγχαρητήρια της Πολιτείας, και όχι μόνον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πριν απ’ όλα για το παράδειγμα που δίνετε αυτούς τους δύσκολους καιρούς στη νέα γενιά της Ελλάδας», ήταν τα αρχικά λόγια του κ. Παυλόπουλου και συνέχισε:

«Αποδεικνύετε ότι αυτή η γενιά, η αδικημένη γενιά μέσα στην κρίση, έχει τεράστιες δυνατότητες που οδηγούν τη χώρα πολύ πέρα από τα σύνορά της. Αποδείξατε πως αποτελείτε το παράδειγμα για όλους εκείνους τους νέους, οι οποίοι είναι θύματα αυτής της κρίσης, ότι μπορούμε να την ξεπεράσουμε. Ότι έχουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να το κάνουμε. Και αυτό το παράδειγμα σας το οφείλουμε», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνέχεια τόνισε ότι θέλει να ζητήσει συγγνώμη από την Εθνική για δύο λόγους, τους οποίους και ανέφερε…

«Υπάρχει όμως ένα δεύτερο σημείο, στο οποίο θέλω να μείνω. Είναι το γεγονός ότι θέλω αυτήν τη στιγμή, την τόσο σημαντική για σας και για τον τόπο, να σας ζητήσω ένα διπλό συγγνώμη εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας. Το λέγω αυτό γιατί συνηθίζουμε να θυμόμαστε τους ανθρώπους, και ιδίως στο χώρο του αθλητισμού, όταν βρίσκονται στην κορυφή. Δεν τους έχουμε ευχαριστήσει, δεν τους έχουμε συμπαρασταθεί, όπως θα έπρεπε, χρόνια ολόκληρα τώρα, τις στιγμές που κάνουν τη μεγάλη προσπάθεια.

Εγώ θα ήθελα αυτά τα συγχαρητήρια να σας τα δώσω όταν μπήκατε στο Final Four, όταν κερδίσατε τη Λιθουανία, τότε που δεν ξέρατε αν θα πάρετε το χρυσό. Αλλά κάνατε τα πάντα για να ξεπεράσετε δυσκολίες, που φαινόντουσαν ανυπέρβλητες. Σας ζητώ λοιπόν συγγνώμη και σας λέγω ότι θα πρέπει να μάθουμε να συμπαριστάμεθα σε σας και τους συναθλητές σας όταν κάνετε την προσπάθεια, για να αντιλαμβάνεσθε εκείνη την στιγμή ότι είμαστε δίπλα σας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», τόνισε και συνέχισε:

«Και το δεύτερο συγνώμη είναι γιατί πρέπει να μάθουμε και πάλι οι πολιτικές ηγεσίες ότι οφείλουμε να θυμόμαστε την προσφορά σας και το παράδειγμά σας όταν περάσουν τα χρόνια. Πολλοί από σας, είμαι βέβαιος γι’ αυτό, θα βρουν τον δρόμο τους στον αθλητισμό, και στη συνέχεια στον επαγγελματικό στίβο.

Μπορεί να υπάρξουν όμως ορισμένοι από σας – που δεν το εύχομαι, αλλά η ζωή τα φέρνει έτσι και χωρίς δική σας υπαιτιότητα – που θα συναντήσουν δυσκολίες. Εκείνη την ώρα η Πολιτεία πρέπει να θυμάται αυτές τις στιγμές. Να θυμάται αυτό που προσφέρατε και όχι να το ξεχνάει για να αισθάνονται οι άνθρωποι μόνοι τους. Γιατί αισθάνονται μόνοι τους πολύ περισσότερο όταν αντιλαμβάνονται ότι πίσω από τα συγχαρητήρια υπάρχει η υποκρισία της στιγμής.

Και εύχομαι σε σας να είναι επιεικής η μοίρα και η ζωή μαζί σας. Να δώσετε συγχαρητήρια στους γονείς σας, γιατί ξέρω πόσο έχουν συμβάλλει σ’ αυτήν την προσπάθεια. Και να σας πω, για άλλη μια φορά, ευχαριστώ εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας. Και πάλι συγχαρητήρια και καλή δύναμη στην συνέχεια», κατέληξε.

Ο αρχηγός της Εθνκής Εφήβων, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, τόνισε βγαίνοντας από το προεδρικό Μέγαρο: «Μας τίμησε το σημερινό και μας ευχαριστεί. Μας είπε ότι μας ευχαριστεί και πως εκτός από το μπάσκετ θα πρέπει να κοιτάξουμε και τη ζωή μας, τις σπουδές μας, να μην τα αφήσουμε όλα. Ήταν συμβουλές πολύ σωστές και θα τις έχουμε στο μυαλό μας».

Ο Διονύσης Σκουλίδας σημείωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, είμαστε πολύ μικρά παιδιά για τέτοιες μεγάλες τιμές, είναι μεγαλύτερη ευχαρίστηση για όλο τον κόπο που έχουμε κάνει και σίγουρα κρατάμε όλη αυτήν την αγάπη που μας έδειξε και τη στήριξη σε εμάς από εδώ και πέρα και είχε ένα πολύ μεγάλο δίκιο σε αυτά που είπε για την καριέρα και το διάβασμα, γιατί το μπάσκετ κάποτε τελειώνει και θα πρέπει να έχουμε κάτι στα χέρια μας».

Ο Γιώργος Παπαγιάννης χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την παρουσία στο Προεδρικό Μέγαρο και πρόσθεσε: «Μας έκανε πολύ θετική εντύπωση. Μας έδωσε συγχαρητήρια, ήταν πολύ θετικός, μας μίλησε για την προσπάθεια που κάνουμε γενικότερα και στο ότι θα πρέπει να προσέξουμε και τη μόρφωση παράλληλα με το μπάσκετ. Και μου έκανε εντύπωση που μας ζήτησε συγνώμη, για το ότι τα συγχαρητήρια ήρθαν στο τέλος της προσπάθειας».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ηλίας Παπαθεοδώρου, τόνισε: «Ήταν μεγάλη τιμή για εμάς μας υποδέχθηκε. Μου έκανε εντύπωση αυτό που τόνισε ο πρόεδρος και ο υφυπουργός αθλητισμού, για το ότι τα παιδιά έδειξαν πως μέσα από ομαδική προσπάθεια πετυχαίνεις ένα μεγάλο στόχο. Δύο άνθρωποι που ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικά παρατάξεις είπαν το ίδιο, μίλησαν με τον ίδιο τρόπο και ακόμη και σε πολιτικό επίπεδο, έδειξαν ότι μπορούν να ενώσουν δυνάμεις. Το παράδειγμα της Εφήβων, μπορεί να γίνει παράδειγμα γενικότερα. Είπαν και οι δύο πράγματα που μπορούν να κάνουν καλό στα παιδιά. Οσο πιο μεγάλη διαδρομή έχεις και μαθαίνεις πράγματα και είσαι και μορφωμένος είναι θετικό. Είναι καλό να επικοινωνείς με τέτοιους ανθρώπους. Είπαν πράγματα που επαναλαμβάνουμε κι εμείς και είναι καλό για τα παιδιά να τα ακούνε και από ανθρώπους με εμπειρία και κύρος. Ειπώθηκαν κουβέντες πολύ σημαντικές που θα μείνουν στο μυαλό τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου