ΜΠΑΣΚΕΤ

Αλμα καριέρας για Σπανόπουλο που θα συνεχίσει στην ΑΕΚ

αλμα-καριέρας-για-σπανόπουλο-που-θα-συ-393231

Το μεγάλο βήμα για την καριέρα του πραγματοποίησε ο φέρελπις 15χρονος φόργουορντ, που προέρχεται από τα σπλάχνα της ΑΕΒ Διμηνίου, Παναγιώτης Σπανόπουλος. Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής που αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στο σύλλογο του Διμηνίου, από τη νέα σεζόν θα ενταχθεί στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ.

Ρεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΑΦΛΕΡΗΣ

Οι διαπραγματεύσεις με τους κιτρινόμαυρους κράτησαν αρκετό χρονικό διάστημα, με το «Δικέφαλο» τελικά να αποσπά την υπογραφή του, παρά το έντονο ενδιαφέρον και άλλων συλλόγων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Οι Σπύρος Στρατίκης, Σπύρος Κατσαφούρης και ο νεαρός Παναγιώτης Σπανόπουλος μιλούν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ για το σπουδαίο βήμα και τη δουλειά που θα οδηγήσει στη βελτίωση.

«Η ΑΕΚ, ό,τι καλύτερο για τον Παναγιώτη»

Ο πρόεδρος της ΑΕΒ Διμηνίου, Σπύρος Κατσαφούρης, που εύχεται μέσα από την καρδιά του καλή επιτυχία, αναφέρει πως οι διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ κράτησαν αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ σχολιάζει πως η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν ό,τι καλύτερο για το νεαρό Παναγιώτη.

Αναλυτικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη μεταγραφή του Παναγιώτη σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας. Είναι ένα παιδί που ανδρώθηκε στην ομάδα της ΑΕΒΔ και του ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλή επιτυχία στο μεγάλο βήμα που πραγματοποιεί. Για τον Παναγιώτη ενδιαφέρθηκαν αρκετές ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Ικαρος Καλλιθέας και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη που έχουν μεγάλη παράδοση στον τομέα των υποδομών. Ωστόσο, θεωρώ ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή η επιλογή της ΑΕΚ ήταν ό,τι το καλύτερο γι’ αυτόν.

Ο νεαρός παίκτης συμμετείχε στον Ημιμαραθώνιο του Βόλου

Ο Παναγιώτης σωματικά και τεχνικά έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης και εντασσόμενος αρχικά στα τμήματα υποδομής ενός μεγάλου συλλόγου που δουλεύει σε υψηλό επίπεδο, θα του δοθεί η δυνατότητα να δουλέψει σκληρά και να βελτιωθεί. Οι διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ κράτησαν αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του μάνατζερ Γιώργου Πάνου, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω».

«Προσγειωμένος με όρεξη για δουλειά»

Ο Σπύρος Στρατίκης, που έχει περάσει από το πάγκο της ΑΕΒΔ, δούλεψε με τον Παναγιώτη Σπανόπουλο στο ανδρικό της ομάδας. Ο νυν τεχνικός της Νίκης Βόλου αναφέρει σχετικά: «Το πιο σημαντικό είναι ότι πρόκειται για εξαιρετικό χαρακτήρα.

Ο Παναγιώτης όσο τον έζησα στον πάγκο της ΑΕΒΔ διαπίστωσα ότι είναι πολύ προσγειωμένος και έχει πάρα πολύ όρεξη για δουλειά. Διαθέτει εξαιρετικά σωματικά και φυσικά προσόντα, ενώ από τεχνικής άποψης είναι ένα παιδί που μπορεί να καλύψει όλες τις θέσεις της περιφέρειας με πολλά περιθώρια βελτίωσης στο κομμάτι αυτό.

Διαθέτει αθλητική παιδεία και αυτό πιστεύω είναι ένα σημαντικό εφόδιο για την συνέχεια. Το ότι παίρνει μεταγραφή σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου όπως η ΑΕΚ, που του θα του παρέχει άρτιες συνθήκες για να δουλέψει και να εξελιχθεί, είναι ό,τι το καλύτερο στην καριέρα που ανοίγεται μπροστά του».

«Μεγάλη τιμή και περηφάνια»

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, ο Παναγιώτης Σπανόπουλος μίλησε για το όνειρό του και τη μετακίνηση στην ΑΕΚ, την οποία χαρακτηρίζει μεγάλη τιμή. Αναλυτικά:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα που με επέλεξαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ και θέλω να τους ευχαριστήσω για την επιλογή τους. Νιώθω περήφανος και κάποιες στιγμές τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω τον Σπύρο τον Κατσαφούρη, τον Κώστα Σιδηρόπουλο, αλλά και τον γυμναστή μου Γιώργο Λίταινα».

Οσον αφορά το τι περιμένει να συναντήσει στη νέα του ομάδα, ο Παναγιώτης Σπανόπουλος ανέφερε: «Σίγουρα είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για μένα να δουλέψω σε άρτιες συνθήκες προπόνησης και να εξελιχθώ. Θέλω να πιστεύω ότι το περιβάλλον που θα συναντήσω ότι είναι πάρα πολύ καλό και θα μου δώσει την δυνατότητα με σκληρή δουλειά να βρεθώ και στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ».

Η ανακοίνωση της ΑΕΒ Διμηνίου

«Στης 27 Ιουλίου 2015 η ομάδα μας, Αθλητική Ένωση Βόλου Διμηνίου, ολοκλήρωσε την μετακίνηση – μεταγραφή του φέρελπι νεαρού αθλητή μας, Παναγιώτη Σπανόπουλου στην ΚΑΕ Α.Ε.Κ.

Ο Παναγιώτης Σπανόπουλος αγωνίστηκε στην ΑΕΒΔ από το 2010, όταν και ξεκίνησε το μπάσκετ. Σήμερα είναι 15 ετών και βλέπει ένα όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα. Είναι το ξεκίνημα του ταξιδιού του νεαρού αθλητή (όχι πια ΜΑΣ), στο χώρο του επαγγελματικού μπάσκετ.

Η ομάδα μας, ΑΕΒΔ, καταρχήν τον συγχαίρει και του εύχεται μόνο επιτυχία. Ο Παναγιώτης Σπανόπουλος, έχει αγωνιστεί σε όλα τα αναπτυξιακά κλιμάκια του μπάσκετ, τα τελευταία 2 χρόνια, και φέτος συμμετείχε και στην προετοιμασία της προ-Εθνικής ομάδας των Παίδων.
Η επόμενη χρονιά θα είναι σίγουρα δική του, δεδομένου του γεγονότος ότι και το 2016 θα αγωνίζεται στην κατηγορία των Παίδων.

Η απόφαση, για το σύλλογο της ΑΕΒΔ, ήταν δύσκολη, μιας και για τον Παναγιώτη έδειξαν ενδιαφέρον άλλες 4 ομάδες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Όμως, δεδομένης της συνεργασίας – επικοινωνίας της οικογένειας του αθλητή και της διοίκησης της ομάδας (Σ. Κατσαφούρης – Κ. Μπανιάς), πάρθηκε η καλύτερη αμοιβαία επωφελής απόφαση για το μέλλον του Παναγιώτη.

Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε την οικογένεια του Π. Σπανόπουλου, για τη στάση και την υπομονή που είχε, κατά τη διάρκεια ολόκληρης της διαδικασίας, και φυσικά την εμπιστοσύνη που επέδειξε στην ΑΕΒΔ, ότι θα φέρει εις πέρας τη μετεγγραφή – μετακίνηση του Παναγιώτη, όπως κι έγινε.

Σημαντική ήταν και η συμβολή της ΚΑΕ ΑΕΚ, δια των εκπροσώπων της κκ Σ. Δουβή (Αντιπρόεδρο ΚΑΕ ΑΕΚ), και Ν. Αποστολίδη (Υπεύθυνο Ακαδημιών ΑΕΚ), οι οποίοι βρέθηκαν στο Βόλο για να συζητήσουν και να δώσουν το στίγμα και τη διάθεση να εντάξουν το νεαρό Παναγιώτη στην ομάδα της ΑΕΚ.
Οι συνομιλίες συνεχίστηκαν επί τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες, γεγονός που έδειξε το ειλικρινές ενδιαφέρον της Ένωσης για τον αθλητή της ΑΕΒΔ.

Η συνεργασία με την ΚΑΕ ΑΕΚ, μόλις άρχισε και φυσικά θα αποδώσει καρπούς και για τον Παναγιώτη, αλλά και για άλλους νέους αθλητές, οι οποίοι θα βρεθούν στο επίπεδο, όπου μια ομάδα όπως η ΚΑΕ ΑΕΚ, μπορεί να τους προσφέρει ένα μέλλον γεμάτο μόρφωση, επιτυχία και επαγγελματικές απολαβές, όταν φυσικά ενηλικιωθούν. Ευχαριστούμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου