ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

8η η Κουτίδη στο Καζάν

8η-η-κουτίδη-στο-καζάν-404143

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε το Ντουέτο της Ελλάδας με τη Βολιώτισσα αθλήτρια του ΝΟΒΑ Ευαγγελία Κουτίδη και την Ευαγγελία Πλατανιώτη στον τελικό του Τεχνικού προγράμματος χθες, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Καζάν της Ρωσίας, παίρνοντας την 8η θέση την κατάταξη.

Το ελληνικό δίδυμο εκτέλεσε θαυμάσια το πρόγραμμά του και ανέβηκε μια θέση σε σχέση με τον πρωινό προκριματικό (ξεπέρασε τη Γαλλία) και μπήκε στην πρώτη 8άδα βαθμολογούμενο με 85,3878 β. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ρωσίδες Ναταλία Ιστσένκο και Σβετλάνα Ρομάσινα με 95,4672 β., το ασημένιο οι Κινέζες Ξουετσέν Χουάγκ και Γουένγιαν Σουν με 93,3279 β. και το χάλκινο οι Γιαπωνέζες Γιουκίκο Ινούι και Ριζάκο Μιτσούι με 92,0079 β.

Τελικός και στο κόμπο

Η εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης κατέλαβε την 8η θέση στον προκριματικό του Κόμπο και εξασφάλισε μια θέση στον τελικό του αγωνίσματος, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 1 Αυγούστου, τελευταία ημέρα για τη Συγχρονισμένη κολύμβηση, στο 16ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αποτελούμενο από τις Mαρία Έλλη Λέλα Αλζιγκούζη – Κομινέα, Γιάνα Γκεοργκίεβα , Ευαγγελία Κουτίδη, Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Ευαγγελία Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Ιφιγένεια Δίπλα και Αθανασία Τσόλα βαθμολογήθηκε με 86.6333 βαθμούς. Πρώτη ήταν η Ρωσία, με 96.4000, δεύτερη η Κίνα με 94.9333 και τρίτη η Ιαπωνία με 92.6000 βαθμούς.

Ηττα για την Εθνική στην πρεμιέρα

Πρεμιέρα με το αριστερό για την Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών στο Παγκόσμιο του Καζάν, καθώς ηττήθηκε 8-7 από την Αυστραλία σε παιχνίδι για τον 2ο όμιλο. Με ήττα από την Αυστραλία ξεκίνησε η Εθνική πόλο των γυναικών τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στο Καζάν της Ρωσίας. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση έχασαν 8-7 στην πρεμιέρα, απέναντι στην ομάδα που θα παλέψουν για την πρωτιά του ομίλου που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-1, 1-2, 2-3

Ελλάδα (Μορφέσης): Τσουκαλά 4, Ρουμπέση 1, Πλευρίτου 1, Ασημάκη 1.
Αυστραλία (Μακφάντεν): Μπίτσγουορθ 1, Μπάκλινγκ 1, Ζαγκάμε 2, Σάουθερν 1, Γουέμπστερ 1, Μαγκί 1, Αραντσίνι 1.

«Συγχαρητήρια» Κοντονή σε Αραούζου

Τα συγχαρητήριά του στην Κέλυ Αραούζου, η οποία χθες κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 5 χλμ. ανοικτής θάλασσας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, έδωσε ο Σταύρος Κοντονής. Στην επίσημη δήλωσή του ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων τονίζει πως η συγκεκριμένη επιτυχία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας αποτελεί: «απόδειξη ότι με συστηματική δουλειά και αφοσίωση επιτυγχάνεται το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κοντονή: «Οι Έλληνες αθλητές συνεχίζουν να δίνουν βροντερό παρών στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 5χλμ. ανοικτής θάλασσας από την Κέλυ Αραούζου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στο Καζάν είναι η απόδειξη ότι με συστηματική δουλειά και αφοσίωση επιτυγχάνεται το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελληνίδα κολυμβήτρια και στον προπονητή της, Νίκο Γέμελο. Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συνέχεια των αθλητών μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου και είμαστε βέβαιοι ότι τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα ανταποκριθούν και με το παραπάνω στο υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου