ΣΤΙΒΟΣ

Νέο ρεκόρ ο… απογοητευμένος Φιλιππίδης

νέο-ρεκόρ-ο-απογοητευμένος-φιλιππίδ-404160

Ακόμη μια πρωτιά για τον πρωταθλητή του άλματος επί κοντώ Κώστα Φιλιππίδη. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με άλμα στα 5,82 μ. κατέκτησε την πρώτη θέση, συνεχίζοντας σταθερά τις υψηλές επιδόσεις. Ο Βολιώτης πρωταθλητής μπορεί να μην έσπασε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς απέτυχε σε προσπάθεια στα 5.92 μ., αλλά βελτίωσε το δικό του ατομικό αγώνων (5,80).

Φανερά ενοχλημένος, από το γεγονός ότι δεν είχε αφαιρεθεί το δεύτερο στρώμα, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να υπολογίσει τη φορά του τόνισε:

«Απογοήτευση! Ακόμα ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με τις ίδιες συνθήκες. Το γεγονός ότι υπήρχε το αριστερό στρώμα δεν μου επέτρεψε να κάνω τον αγώνα όπως τον είχα σχεδιάσει, με ένα πανελλήνιο ρεκόρ! Ηθελα πολύ να ευχαριστήσω τον κόσμο, αλλά με τόσο μεγάλη καθυστέρηση στον αγώνα και με τη μετακίνηση των στυλοβατών, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και ο προπονητής ήταν αδύνατον να δει τα πατήματά μου.

Ευτυχώς, που στο εξωτερικό υπάρχουν οι συνθήκες για να αγωνίζομαι όπως πρέπει. Επόμενος αγώνας στο Σλάντερς της Ιταλίας και στη συνέχεια στη Γερμανία, πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα» και πλέον θα προσπαθήσει να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ στον επόμενο αγώνα του στις 31 του μηνός στο Σλάντερς της Ιταλίας.

Δεύτερος με 5,42 μ. ήταν ο Πατσουκάκης του ΟΣΦΠ, ενώ την τριάδα των νικητών συμπλήρωσε ο Κύπριος Νίκανδρος Στυλιανού με επίδοση στα 5,32 μ.

Πρωτιά και για Αναγνωστοπούλου

Την πρώτη θέση στη Δισκοβολία Γυναικών πανηγύρισε η πρωταθλήτρια Κρίστι Αναγνωστοπούλου, η οποία κατοικεί στο Βόλο. Η αθλήτρια της ΑΕΚ που προπονείται υπό τις οδηγίες της Βάσως Παναγιωτοπούλου στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ κατέκτησε την πρώτη θέση με βολή στα 60,66 μ. και έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, με στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πεκίνο.

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η δήλωσή της μετά το τέλος του αγώνα.

«Πρωταθλήτρια Ελλάδος 2015!. Μόλις κατέκτησα τον 5ο Πανελλήνιο τίτλο με βολή 60,66 μ. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την καταπληκτική εμφάνιση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Φύγαμε για το μεγάλο στόχο. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πεκίνο. Σε ευχαριστώ πολύ κοουτσάρα!». Να σημειωθεί ότι στο βάθρο των νικητών πέρα από την Αναγνωστοπούλου ανέβηκαν και οι Ευαγγελία Σοφάνη του Π.Γ.Σ. με επίδοση 52,16 μ. και Δέσποινα Δημητριάδου του ΠΑΟΚ με 45,30 μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου