ΤΟΠΙΚΟ

Πάει μακριά τη βαλίτσα η ΕΠΟ

πάει-μακριά-τη-βαλίτσα-η-επο-429386

Στις 28 Αυγούστου η Γ.Σ. για την απόφαση αναστολής μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας

Την ώρα που τα τοπικά σωματεία της ΕΠΣΘ περίμεναν με αγωνία τη χθεσινή ημέρα, προκειμένου να αρθεί η απόφαση αναστολής μέλους της τοπικής Ενωσης από την Ομοσπονδία, η ΕΠΟ αποφάσισε τη διενέργεια έκτακτης Γ.Σ., αλλά για τις 28 Αυγούστου!

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε χθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε τη διενέργεια έκτακτης Γ.Σ. στις 28/08 με θέματα την εκλογή Τακτικών Δικαστών και την επιβεβαίωση της απόφασης αναστολής μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Κάτι τέτοιο φυσικά προκαλεί μεγάλο προβληματισμό αλλά και σύγχυση στους τοπικούς συλλόγους, οι οποίοι δεν ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι και αν θα διεξαχθούν τελικά τα τοπικά πρωταθλήματα, ενώ προβληματισμός υπάρχει και στις ομάδες της Γ’ Εθνικής, με Νίκη Βόλου, Ρήγα Φεραίο και Πύρασο να είναι πιο κοντά από ποτέ στη μεταγραφή τους σε άλλο νομό, ώστε να μη χαθεί η χρονιά.

Οπως τόνισε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Μπατζιάκας, η λύση είναι να οδηγηθούν τα σωματεία σε εκλογές και η ΕΠΟ έχοντας στα χέρια της το νέο Δ.Σ. θα άρει άμεσα και την τιμωρία, βάλλοντας στη συνέχεια κατά του κ. Πάσχου, λέγοντας: «Που είναι ο κ. Πάσχος ο οποίος είχε υποσχεθεί πως είναι όλα λυμένα; Εγώ πιστεύω πως μπορεί και το Δ.Σ. της ΕΠΟ να άρει την ποινή. Η μοναδική λύση είναι οι εκλογές».

Εξάλλου παράγοντες τοπικών σωματείων, μιλώντας χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δήλωσαν άκρως απογοητευμένοι από τα δρώμενα στην ΕΠΣΘ, λέγοντας πως τελικά δεν θα αποφευχθεί το «λουκέτο» και έτσι οι ομάδες θα δίνουν μόνο φιλικά παιχνίδια, γλιτώνοντας έτσι και τα έξοδα μετακίνησης και διαιτησίας.

Πάσχος: «Η ΕΠΟ θέλει εμάς στο Δ.Σ.»

Ο κ. Πάσχος με δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανέφερε πως τα 6 μέλη προσπαθούν να επαναφέρουν την εμπιστοσύνη της ΕΠΟ στην ΕΠΣΘ, ενώ τόνισε πως οι εκλογές θα είναι καταστροφικές αυτή τη στιγμή. «Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε να διεξαχθεί μία εβδομάδα νωρίτερα η Γ.Σ. Ο λόγος που ορίστηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι επειδή οι εκπρόσωποι των ενώσεων δεν θα μαζεύονταν, είτε λόγω διακοπών είτε λόγω άλλων εργασιών. Εμείς έχουμε κάνει συζητήσεις με άλλους προέδρους Ενώσεων, οι οποίοι θέλουν να σταθούν στο πλευρό μας. Ηδη κάνουμε κινήσεις για να αρθεί η ποινή από την Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία και την επέβαλε για να ξεκινήσουν οι μεταγραφές νωρίτερα, αλλά έχει χαθεί η εμπιστοσύνη τους προς εμάς. Η ΕΠΣΘ κινήθηκε εναντίον τους τρεις φορές ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα. Εμείς προσπαθούμε βήμα – βήμα να αποκαταστήσουμε τη ζημιά που προκαλέσαμε και να αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη τους, όμως δεν είναι καθόλου εύκολο».

Σε ερώτησή για τα 26 σωματεία που ζητούν εκλογές απάντησε: «Οι εκλογές κατ’ εμέ θα κάνουν κακό παρά καλό, γιατί εάν η ΕΠΟ δει πως το ΔΣ, που θα προκύψει – εάν γίνουν εκλογές – είναι έντεκα τηλεκατευθυνόμενα πρόσωπα, θα αλλάξει την πρόταση της Γ.Σ. και δεν θα μας δεχτεί με αποτέλεσμα για έναν χρόνο τα σωματεία της Μαγνησίας να κάνουν φιλικά. Η ΕΠΟ θέλει εμάς στο Δ.Σ. Θεωρώ πως υπάρχουν βαλτά σωματεία που παρέσυραν και τα υπόλοιπα.

Τέλος, για τα τρία μέλη που παραιτήθηκαν ανέφερε: «Τους καλώ να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους τη Δευτέρα στο γραμματέα κ. Κανάβα όπως και τα έγγραφα με τα οποία τα σωματεία ζητούν να διεξαχθεί Γ.Σ. Δεν θα δεχτούμε έγγραφα από σωματεία τα οποία δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στη Γ.Σ. της ΕΠΣΘ».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου