ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Εθνική Νέων, νίκησε 2-0 την Ουκρανία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

η-εθνική-νέων-νίκησε-2-0-την-ουκρανία-στη-436705
Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα έκανε η Εθνική ομάδα Νέων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που φιλοξενείται στην Ελλάδα, καθώς στον εναρκτήριο αγώνα της διοργάνωσης και του 1ου ομίλου επικράτησε στη Βέροια της Ουκρανίας με 2-0 και πήρε προβάδισμα αμέσως στην κατάταξη.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης ανήκε ωστόσο στους Ουκρανούς, με τον Μπόριατσουκ να αστοχεί από εξαιρετική θέση στο 13’ ενώ στο 17΄ ο Κότσαρης επενέβη αποτελεσματικά στην προσπάθεια του Κοβαλένκο. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, ήταν η ελληνική ομάδα που άνοιξε το σκορ με τον Ορφανίδη, ύστερα από ασίστ του Κουλούρη.

Αρκετά επικίνδυνοι και στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι, είχαν νέα καλή στιγμή με τον Κοβαλένκο στο 57΄ αλλά ο Κότσαρης έκανε και πάλι σπουδαία επέμβαση, κάτι που επαναλήφθηκε στο 59΄ με “πρωταγωνιστές” τους ίδιους ποδοσφαιριστές. Τελικά, όπως συνέβη στο πρώτο ημίχρονο η ιστορία επαναλήφθηκε και ενάντια στη ροή του αγώνα ο Καραχάλιος πέτυχε το 2-0 στο 76΄, ύστερα από πάσα του Ορφανίδη.

Ο Άγγλος διαιτητής Άντονι Τέιλορ είχε εύκολο έργο καθώς τον βοήθησε το παιχνίδι και ως εκ τούτου δεν χρειάστηκε να παρατηρήσει κάποιον ποδοσφαιριστή με κίτρινη κάρτα.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιάννης Γκούμας):
Κότσαρης, Σάλιακας, Τσελεπίδης, Κυριακόπουλος, Ρούσος, Καραχάλιος, Στάικος, Ορφανίδης, Πόζογλου (46΄ Μαρκοπουλιώτης), Κουλούρης (89΄ Βέργος), Κυνηγόπουλος (46΄ Τσιμικας)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Ολεξάντρ Χολόβκο):
Σολντατένκο, Ματβιγένκο, Κιριουκάντσεφ, Λούκεβιτς (70΄ Τσιγκάνκοφ), Λούκιαντσουκ, Ζιντσένκο, Μικαϊλιτσένκο, Κοβαλένκο, Κλοτς (70΄ Ζούμπκοφ), Μπόριατσουκ (46΄ Αρεντάρουκ), Μπεσέντιν

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου