ΒΟΛΕΪ

Στην τελική ευθεία οι Σκοπελίτες

στην-τελική-ευθεία-οι-σκοπελίτες-465938

Ωστε τα πάντα να είναι πανέτοιμα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ του Ιουλίου

Το τριήμερο 17, 18 και 19 Ιουλίου θα διεξαχθεί στη Σκόπελο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ 2015 Master με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν οι δώδεκα καλύτερες ομάδες ανδρών και γυναικών, με τους παρευρισκομένους να απολαμβάνουν ένα αθλητικό υπερθέαμα στο νησί των Β. Σποράδων.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Ηδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, προκειμένου να δημιουργηθούν τα γήπεδα, στην κεντρική παραλία του νησιού, δίπλα από το λιμάνι, ενώ όλοι οι κάτοικοι της Σκοπέλου περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία αυτή τη σημαντική αθλητική διοργάνωση. Μάλιστα, στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης στο ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, παρουσία εκπροσώπων της Ομοσπονδίας, των συνδιοργανωτών και των αθλητών, ενώ το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης.

Χρ. Βασιλούδης: «Να αναδείξουμε τις ομορφιές του νησιού μας»

Ο πρόεδρος της επιτροπής των πρωταθλημάτων μπιτς βόλεϊ της ΕΟΠΕ, Θανάσης Ρέρρας επεσήμανε: «Σας καλωσορίζουμε στα γραφεία της ΕΟΠΕ για μια ακόμη χρονιά στην παρουσίαση των πανελληνίων Πρωταθλημάτων μπιτς βόλεϊ ανδρών και γυναικών για το 2015. Η ΕΟΠΕ κρατά ζωντανές όλες τις διοργανώσεις και με τους κατάλληλους συμμάχους επιτυγχάνει την πραγματοποίησή τους. Για το 2015 σύμμαχοί μας για τα Masters είναι το Avant Garde Sports Club, ο Δήμος Σκοπέλου, ο Δήμος Αίγινας και ο Δήμος Ηλιδας, καθώς και η οικογένεια Ναουμίδη όπου στη Λίμνη Βεγορίτιδα θα διεξαχθούν οι τελικοί.

Είναι ευχάριστο που αναδεικνύουμε τις καλές διοργανώσεις εντάσσοντάς τις στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το πρόγραμμα του Πανελληνίου πρωταθλήματος περιλαμβάνει πέντε τουρνουά Masters και πέντε τουρνουά Open.

Οφείλουμε ως Ομοσπονδία να φτιάξουμε γερά θεμέλια, τα οποία δεν βρήκαμε όταν αναλάβαμε. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και στον αναπτυξιακό σχεδιασμό με 13 Ομοσπονδιακούς προπονητές, νέο σχεδιασμό για συγκεντρωτικές προπονήσεις σε νέα κέντρα ανάπτυξης σε όλη την χώρα, με στόχο την ανανέωση των αθλητών.

Αγαπάμε το μπιτς βόλεϊ και με σύνεση, εντιμότητα, υπομονή προσπαθούμε για την πρόοδό του. Παλεύουμε σε δύσκολες συνθήκες αλλά τα καταφέρνουμε. Υπάρχει μεγάλη προοπτική και το μέλλον θα είναι πολύ καλύτερο».

Τέλος σε ερώτηση που αφορούσε τις πιθανότητες ανάληψης ενός διεθνούς τουρνουά τα επόμενα χρόνια ο κ. Ρέρρας τόνισε: «Είναι στα πλάνα μας η ανάληψη μια τέτοιας διοργάνωσης. Με τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού κ. Πάντζα έχουμε ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες μια προσπάθεια ώστε να βρούμε τρόπους οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις να μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά.

Πρόκειται για το ομορφότερο γήπεδο μπιτς βόλεϊ στον κόσμο και δεν είναι όνειρο απατηλό το λειτουργήσει ξανά».

Ο δήμαρχος Σκοπέλου, κ. Χρήστος Βασιλούδης υπογράμμισε: «Ως Δήμαρχος Σκοπέλου θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΠΕ για την επιλογή να διοργανώσει κάποιους από τους αγώνες μπιτς βόλεϊ στο νησί μας. Οι Σκοπελίτες ενθουσιάστηκαν στο άκουσμα της ανάληψης της διοργάνωσης, κάτι που φάνηκε από την εθελοντική προσφορά τους για την κατασκευή των χώρων. Στη Χώρα της Σκοπέλου, έχουμε την τύχη να υπάρχει μια τεράστια αμμουδιά, κάτι που είναι σπάνιο και εκεί θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες. Η Σκόπελος φημίζεται για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τόσο με κλειστό γήπεδο όσο και με γήπεδο ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα. Ο Δήμος μας προσπαθεί να κάνει πράξη αυτό που όλοι οι δήμαρχοι λέμε από τα μπαλκόνια, να δώσει ώθηση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Θέλουμε μέσω της διοργάνωσης να αναδείξουμε τις ομορφιές του νησιού μας. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στις ομάδες που θα συμμετέχουν και να είναι σίγουροι πως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να περάσουν ένα όμορφο τετραήμερο στη Σκόπελο».

«Θέλουμε να αφήσουμε τις καλύτερες εντυπώσεις»

Ο δημοτικός σύμβουλος Σκοπέλου και υπεύθυνος του Δήμου για θέματα Αθλητισμού, κ. Νίκος Γκουμάς, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ανάληψης μίας τέτοιας διοργάνωσης, τονίζοντας: «Θέλουμε να αφήσουμε τις καλύτερες εντυπώσεις, ώστε να αναλάβουμε κι άλλες διοργανώσεις τέτοιου επιπέδου στο μέλλον. Σίγουρα η προβολή του νησιού θα είναι μεγάλη και θα έχει αντίκτυπο πολιτιστικό, αθλητικό, τουριστικό και οικονομικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ οι τελικοί θα είναι τηλεοπτικοί από την ΕΡΤ. Είναι επίσης μία καλή ευκαιρία για τους Σκοπελίτες να παρακολουθήσουν μπιτς βόλεϊ, που είναι ο βασιλιάς του καλοκαιρινού αθλητισμού. Συνολικά στο νησί θα έρθουν περισσότερα από 70 άτομα για τις ανάγκες του πρωταθλήματος. Αθλητές, προπονητές, διαιτητές κτλ. Συνδιοργανώτρια είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, την οποία και ευχαριστούμε. Μας βοηθάει οικονομικά, καλύπτοντας μέρος των εξόδων του τουρνουά. Εχουν στηθεί ήδη τα δύο γήπεδα στην κεντρική παραλία και λίγες ημέρες πριν τους αγώνες θα στηθούν και οι εξέδρες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου