ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σουάρες: «Είναι απίστευτο να παίρνεις τον τίτλο με την ομάδα των ονείρων σου»

σουάρες-είναι-απίστευτο-να-παίρνεις-482747

Δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του ο Λουίς Σουάρες μετά την κατάκτηση του Champions League, απέναντι στη Γιουβέντους. Ο Ουρουγουανός δήλωσε πως κατέκτησε το τρόπαιο με την ομάδα των ονείρων του, ενώ αφιέρωσε τη κατάκτηση στην οικογένεια του, στον κόσμο της Μπαρτσελόνα αλλά και… σε όλη την Ουρουγουάη

«Είναι απίστευτο, κάτι μοναδικό να παίρνεις αυτόν τον τίτλο με την ομάδα των ονείρων σου. Τέτοιες επιτυχίες έρχονται μόνο με κόπο και μέσα από δυσκολίες. Μετά το γκολ της ισοφάρισης που δεχτήκαμε πιέσαμε περισσότερο. Είχαμε τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά και κλείσαμε ιδανικά τη σεζόν. Πήγαμε βήμα-βήμα και πετύχαμε όλους τους στόχος μας. Το καλύτερο στοιχείο αυτής της ομάδας είναι ο χαρακτήρας της και το γεγονός ότι μείναμε ενωμένοι από την αρχή της σεζόν. Αφιερώνω τον τίτλο στην οικογένειά μου και στις κόρες μου, πρώτα από όλα. Στη συνέχεια σε όλη την ομάδα και στον κόσμο μας που ήταν φανταστικός. Και φυσικά σε όλη την Ουρουγουάη. Πέρασα μια δύσκολη περίοδο, αλλά έκανα υπομονή και τώρα αποζημιώνομαι», ήταν τα λόγια του.

Λουίς Ενρίκε: «Δεν ξέρω τι θα γίνει, δεν το έχω καθαρό, αλλά τώρα είμαι χαρούμενος. Είμαι πολύ χαρούμενος, υπήρχε πολύ ένταση, αλλά είναι μια μοναδική ομάδα με εντυπωσιακούς παίκτες. Ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα κατακτήσουμε και τους τρεις τίτλους. Κάναμε καλή δουλειά και με την ποιότητα των παικτών το τρεμπλ ήρθε πιο εύκολα».

Τσάβι: «Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα μπορούσα να φανταστώ ένα τέτοιο αντίο. Είμαι πανευτυχής. Ευχαριστώ αυτή την ομάδα για όλα όσα μου έχει προσφέρει, όλες εκείνες τις χαρές που ζήσαμε μαζί με αυτά τα παιδιά και τον φανταστικό μας κόσμο. Ήδη μου λείπουν. Η Γιουβέντους έπαιξε καλά, αλλά δείξαμε χαρακτήρα και δίκαια φτάσαμε στον τίτλο. Το αξίζουμε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και ειδικά στον Λουίς Ενρίκε, που δέχτηκε σκληρή κριτική, αλλά έκανε εξαιρετική δουλειά μαζί με το υπόλοιπο τεχνικό τιμ. Όλη η ομάδα έμεινε ενωμένοι και στο τέλος δικαιωθήκαμε».

Ινιέστα: Δεν μπορώ να ζητήσω τίποτα παραπάνω! Πετύχαμε το τρεμπλ. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τη χαρά μου. Είναι όλα καταπληκτικά για τους παίκτες, τον κόσμο… Κανείς δεν ξέρει πότε θα το ξαναπετύχουμε. Κερδίσαμε και πάλι το τρεμπλ, θέλουμε όλοι να απολαμβάνουν αυτή την ομάδα».

Μασεράνο: «Είναι εκπληκτικό. Ούτε ούτε στο πιο όμορφο όνειρο δεν θα μπορούσα να φανταστώ μία σεζόν σαν αυτή. Έπρεπε να περάσουμε τις δύσκολες στιγμές και σήμερα γράψαμε ιστορία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα μείνουμε στην ιστορία αυτού του κλαμπ» δήλωσε ο Αργεντινός.

Ράκιτιτς: «Σε έναν τελικό είναι λογικό να δυσκολευτείς. Η Γιουβέντους μπήκε στο ματς όσο περνούσε η ώρα, αλλά αξίζαμε τη νίκη. Ελπίζω να μη σταματήσουμε εδώ και του χρόνου να πάρουμε κι άλλους τίτλους. Το θέλουμε. Είναι πιθανότατα το πιο σημαντικό γκολ στην καριέρα μου. Αφιερώνω αυτή τη νίκη στη γυναίκα μου και την κόρη μου, τις οποίες λατρεύω».

«Κρίμα που δεν ολοκληρώσαμε ιδανικά το ταξίδι», είπε ο Μπουφόν

Από την άλλη πλευρά ο άνθρωπος που σε αρκετές φάσεις κράτησε «όρθια» τη Γιουβέντους με τις αποκρούσεις του, ο Τζίτζι Μπουφόν δήλωσε απογοητευμένος, ενώ είπε πως πίστεψε σε αυτή την κατάκτηση.

«Είναι ξεχωριστό να βλέπουμε τον Αντρέα να εκφράζει τα συναισθήματά του τόσο έντονα. Εγώ χειρίζομαι τις καταστάσεις μεγάλης χαράς ή απογοήτευσης διαφορετικά. Η ήττα αυτή είναι μια από τις απογοητεύσεις που μπορείς να έχεις σε αυτό το σπορ, αλλά έχουμε ζήσει πριν από αυτή μεγάλες στιγμές με τους φιλάθλους μας. Είναι κρίμα που δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε ιδανικά αυτό το ταξίδι κατακτώντας τον τίτλο. Το πίστεψα πως μπορούσαμε να το καταφέρουμε», είπε ο Ιταλός.

Αλέγκρι: «Είχαμε μια καταπληκτική σεζόν, κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια στον τελικό, αλλά στο διάστημα που κυριαρχούσαμε στο ματς δεχτήκαμε ένα ανόητο γκολ κι έγινε το 2-1. Μας έλειψε όμως η εμπειρία. Είχαμε ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε, αλλά η Μπαρτσελόνα έχει τρεις φανταστικούς παίκτες στην επίθεση κι όταν δεν εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες σου, θα σε τιμωρήσουν. Ήμασταν λίγο άτυχοι, ενώ υπήρξε κι ένα τράβηγμα στον Πογκμπά που δεν ξέρω τι έγινε».

Πογκμπά: «Μετά το 1-1 πιστέψαμε ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά στη συνέχεια ήρθε το 2-1 και μας έκοψε τα φτερά… Προσπαθήσαμε να στείλουμε το παιχνίδι στην παράταση, αλλά στο τέλος ήρθε το 3-1 και όλα τέλειωσαν».

Μοράτα: «Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε αλλά δεν το κάναμε. Δεν ξέρω αν θα έχουμε ξανά την ευκαιρία για το τρεμπλ, αλλά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να επανέλθουμε την επόμενη χρονιά. Η διοίκηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια ακόμα πιο ισχυρή ομάδα για την επόμενη σεζόν. Είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούμε αυτή την ομάδα».

Μαρκίζιο: «Το να δέχεσαι γκολ μόλις μετά από 4’ δεν βοηθάει και πολύ. Ξεκινήσαμε ντροπαλά και δεν κάναμε πολλά δημιουργικά στο πρώτο ημίχρονο. Ανάμεσα στο δικό μας γκολ, όμως, και στο 2-1 είχαμε την ευκαιρία μας. Γνωρίζαμε ότι μπορούσαν να ’’χτυπήσουν’’ ανά πάσα στιγμή, όμως πιέσαμε όσο μπορούσαμε. Είχαμε πολλά στημένα, τα οποία δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε. Ο Αλέγκρι; Ήταν ο πρώτος που πίστεψε ότι μπορούμε να φτάσουμε τόσο ψηλά. Δυστυχώς, ήταν πολύ δύσκολο να κατακτήσουμε το τρόπαιο, όμως πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να το καταφέρουμε»

Μπαρτσάλι: «Πραγματικά τρομάξαμε την Μπαρτσελόνα, όμως τελικά η ποιότητά της έκανε τη διαφορά. Ξέραμε ότι έχουν μεγάλη ποιότητα, αντιπαρατάξαμε ό,τι είχαμε στο γήπεδο, όμως τους αξίζουν συγχαρητήρια για το ταλέντο που διαθέτουν. Πρέπει να έχουμε το κεφάλι ψηλά, αν και είναι πάντα δύσκολο να χάνεις έναν τελικό. Είναι δύσκολο να αναλύσουμε το παιχνίδι αυτή τη στιγμή. Δεν ξεκινήσαμε καλά, όμως ισοφαρίσαμε και για δέκα λεπτά τους τρομάξαμε».

Μπονούτσι: «Κάναμε καλή εμφάνιση και κατά στο καλύτερο κομμάτι μας στον αγώνα υπάρχει ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στον Πογκμπά. Στη συνέχεια της φάσης, στην αντεπίθεση, η Μπαρτσελόνα μας τιμώρησε» είπε ο Ιταλός στόπερ στο Sky Sport Italia. «Το credit πάει στην Μπαρτσελόνα, όμως η Γιουβέντους έκανε σήμερα ό,τι μπορούσε, είμαι περήφανος για αυτή την ομάδα. Κάθε παίκτης θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος και να πανηγυρίσει, δεν είναι ποτέ ωραίο να βλέπεις τους άλλους να το κάνουν. Η Γιουβέντους έφτασε σε μία ωριμότητα ευρωπαϊκού επιπέδου, πάνω στην οποία μπορεί να βασιστεί στο μέλλον. Από εδώ και πέρα θα μας σέβονται όπως πρέπει στην Ευρώπη».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου