Σούλτς: Οι Ελληνες μου έχουν σπάσει τα νεύρα, ειδικά ο Βαρουφάκης

σούλτς-οι-ελληνες-μου-έχουν-σπάσει-τα-ν-484937

Η εικόνα του Μάρτιν Σουλτς ως πιο διαλλακτικού συνομιλητή με την Ελλάδα, μετά την παρουσία του σε τηλεοπτικό σόου, μάλλον πρέπει να διαφοροποιηθεί.

Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου εμφανίστηκε αρκετά ενοχλημένος με τη στάση που κρατάει η ελληνική πλευρά στη διαπραγμάτευση. Μιλώντας στο τηλεοπτικό σόου του ZDF «Maybrit Illner» που είχε ως θέμα την πιθανότητα ενός Grexit, ο κ. Σουλτς παραδέχθηκε πως «είμαι εκνευρισμένος με τους Έλληνες. Έχω δουλέψει με τους υπόλοιπους συνεργάτες για να υπάρξει μια λύση, τουλάχιστον, μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Ψάχνουμε τη λύση μια χώρα δέκα εκατομμυρίων που αντιμετωπίσει την πλήρη κατάρρευση», είπε χαρακτηριστικά.

Την ώρα που τα άλλα κόμματα στην Ελλάδα απέτυχαν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να δεχθεί αυτή τη συμφωνία που του προτείνεται, τόνισε ο κ. Σουλτς, αλλά αν δεν υπάρξει συμφωνία «αυτό θα είναι κρίμα όχι για τον Βαρουφάκη, αλλά για τους λιμενεργάτες. Εμείς έχουμε κάνει περισσότερες παραχωρήσεις από όσες θα περίμενε κανείς».

Στο πάνελ της εκπομπής βρέθηκε και ο Γιώργος Χόνδρος, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα η κουβέντα θα ανέβει αρκετά σε θερμοκρασία. Ειδικά τη στιγμή που ο κ. Χόνδρος προσπάθησε να εξηγήσει γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί τις προτάσεις των δανειστών.

Στην κουβέντα μπήκε και ο Σλοβάκος πολιτικός Ρίτσαρντ Σούλικ που είπε: «Θέλουν χρήματα; Τι άλλο θέλουν οι Έλληνες;», ενώ ο Γερμανός εκδότης Βόλφραμ Βέιμερ είπε με τη σειρά του: «Οι Έλληνες διαπραγματευτές είναι σαν ελέφαντες που χορεύουν συρτάκι σε ένα ευρωπαϊκό μαγαζί με κινέζικα υαλικά. Προτείνω να επιστρέψουν στη δραχμή».

Ο Σουλτς ανταπάντησε: «Μια έξοδος από το ευρώ, θα σημαίνει αυτομάτως και έξοδος από την ΕΕ. «Πρέπει να οικοδομήσουμε μια συμφωνία, ακόμη και αν χρειαστούμε χρόνο. Είναι σαφή τα λάθη που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Έλληνες σαν τον Βαρουφάκη με εκνευρίζουν».

Από την μεριά του η Ούρλικε Γκερό του Ιδρύματος «Open Society Initiative for Europe» είπε πως αν συμβεί κάτι στην Ελλάδα, αυτό θα έχει επίπτωση και στην υπόλοιπη Ευρώπη, για να προσθέσει πως πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Ωστόσο, ο Σούλικ εξαπέλυσε νέα επίθεση λέγοντας: «Οι Έλληνες χορεύουν πάνω στα κεφάλια των πιστωτών. Θέλουν να εξαπατούν και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη».

Η κουβέντα έκλεισε με τον καθηγητή Πανεπιστημίου, Κριστόφ Τζ. Πάουλους να λέει: «Η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου