ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Κέρδισαν, αλλά δεν πανηγύρισαν

κέρδισαν-αλλά-δεν-πανηγύρισαν-517816

Οι παίδες της Νίκης Βόλου επιβλήθηκαν με 1-0 της Αγίας Παρασκευής αλλά οι ερυθρόλευκοι είναι εκείνοι που βρίσκονται αγκαλιά με τον τίτλο

Ντέρμπι τίτλου διεξήχθη χθες στο γήπεδο Διμηνίου, όπου οι παίδες της Νίκης Βόλου αντιμετώπισαν την ομάδα της Αγίας Παρασκευής. Οι κυανόλευκοι παρά το γεγονός ότι κέρδισαν με 1-0, δεν πανηγύρισαν σε αντίθεση με τους ερυθρόλευκους οι οποίοι βρίσκονται πλέον αγκαλιά με τον τίτλο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Φώτο: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Οι δύο ομάδες μετά και το χθεσινό παιχνίδι ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα υποδομών της ΕΠΣΘ με 30 βαθμούς, όμως οι ερυθρόλευκοι είναι εκείνοι που αναμένεται να πανηγυρίσουν εκτός απροόπτου τον τίτλο μιας και έχουν καλύτερο συντελεστή τερμάτων με 53-6 έναντι 36-6 των κυανόλευκων.

Οι κυανόλευκοι έχοντας χάσει με 1-0 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, ήθελαν νίκη χθες με περισσότερα από ένα γκολ, όμως δεν τα κατάφεραν με τους παίκτες του Ντούσαν Πότσουτσα να είναι εκείνοι που πανηγύρισαν στο τέλος παρά την ήττα μετά τα 70 λεπτά της αναμέτρησης.

Ο αγώνας

Οι παίκτες του Νίκου Σπυριδάκη ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με τον Χρηστίδη ωστόσο να μην καταφέρνει να ανοίξει το σκορ στο 6’, καθώς ο Κωνσταντίνου απέκρουσε με το δεξί πόδι, ενώ δύο λεπτά αργότερα μπλόκαρε το φάουλ του Τσιανάκα.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε δίχως τη μεγάλη στιγμή για περίπου 20 λεπτά, με τον Ράπτη να απομακρύνει την μπάλα μπροστά από την περιοχή του, σε εκτέλεση φάουλ του Παπουτσή στο 29’.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του α’ μέρους λίγο έλειψε η Αγία Παρασκευή να πάρει κεφάλι στο σκορ, με τον Δημουλά να προσπαθεί να απομακρύνει με το κεφάλι και ενώ ο Ράπτης είχε κάνει την έξοδο για να μπλοκάρει την μπάλα. Η κεφαλιά του αμυντικού των κυανόλευκων είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να πάρει πορεία προς το τέρμα, εκεί που βρέθηκε ως από μηχανής θεός ο Κουκουτής για να απομακρύνει πάνω στη γραμμή προ του Καραγιάννη.

Στην τελευταία φάση, πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στην ανάπαυλα, η Νίκη Βόλου απείλησε με τον Σιώμο να πραγματοποιεί σέντρα από τα δεξιά, αλλά η μπάλα βρήκε στο σώμα του Βεργούλα καταλήγοντας σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Σιώμος έπιασε το σουτ με τον Κωνσταντίνου να μπλοκάρει.

Με την έναρξη της επανάληψης, η εσωτερική αλλαγή του Σέλντι, που πέρασε στα αριστερά αντί του Χρηστίδη (δεξιά), έδωσε περισσότερη ώθηση στους κυανόλευκους. Στο 38’ η φαρμακερή σέντρα του Χρηστίδη από τα δεξιά βρήκε το κεφάλι του Τσιανάκα, που έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της Αγίας Παρασκευής.

Στην επόμενη αξιόλογη φάση η Νίκη Βόλου κατάφερε να πετύχει το γκολ, με τον Σέλντι να ανακατώνει την αντίπαλη άμυνα, πριν πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Ρακή, ο οποίος με μονοκόμματο σουτ με το αριστερό κέρδισε τον αντίπαλο πορτιέρο για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στο 45’.

Με 25 λεπτά να απομένουν οι κυανόλευκοι πίεσαν για ένα δεύτερο τέρμα, αλλά αρχικά ο Ρακής είδε την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ στο 51’ μετά από επέμβαση του Χατζημητροφάνη, για να ακολουθήσει κεφαλιά του ανενόχλητου Δημουλά στο 2ο δοκάρι, η οποία πέρασε άουτ.

Η Αγία Παρασκευή θα μπορούσε να έχει φέρει το παιχνίδι στα ίσια, αλλά ο Ράπτης κατάφερε να σταματήσει την μπάλα στο 63’, όταν ο Παπουτσής εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, με τον Παναγιώτου να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι. Μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα οι κυανόλευκοι δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι παραπάνω με τις εκτελέσεις φάουλ του Τσιανάκα να βρίσκουν «stop» στην αγκαλιά του Κωνσταντίνου.

Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν, με τους κυανόλευκους να εκφράζουν την ικανοποίηση για την εμφάνιση των παίδων, ενώ τονίζεται πως η διαφορά των τερμάτων κρίθηκε στον α’ γύρο όταν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της Κ15 συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Super League.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Νίκος Σπυριδάκης) Ράπτης, Χάνος, Κουκουτής (36’ Μόσχοβος), Δημουλάς, Αποστολίδης, Κουτσούκης (59’ λ.τρ. Κατσαμπέκης), Χρηστίδης (52’ Βλάχος), Τσιανάκας, Ρακής, Σιώμος, Σέλντι.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: (Ντούσαν Πότσουτσα) Κωνσταντίνου, Παναγιώτου, Κούκιος, Βεργούλας, Χατζημητροφάνης, Τασιόπουλος, Φραγκογιάννης, Γιάτσος, Καραγιάννης, Παπουτσής, Κοτζαρίδης.

Η βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Β.

1. Αγία Παρασκευή 11 10-0-1 30

2. Νίκη Βόλου 11 10-0-1 30

3. Ολυμπιακός Βόλου 11 6-1-4 19

4. Μαγνησιακός 11 5-1-5 16

5. Αθλος Αλμυρού 12 5-0-7 15

6. Σαρακηνός 11 1-1-9 4

7. Θησέας Αγριάς 11 0-1-10 1

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου