ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαύρη μέρα και υποβιβασμός για τη Νίκη Βόλου

μαύρη-μέρα-και-υποβιβασμός-για-τη-νίκη-524216

Στη Σιάτιστα η ομάδα της Νίκης, σε ένα παιχνίδι μια κατηγορία κόντρα στην τοπική ομάδα, δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας οδυνηρή ήττα με 82-60 και επιστρέφει έτσι στην Α1 ΕΣΚΑΘ, μετά από εννέα χρόνια και το 2006. Οι κυανόλευκοι του Σπύρου Στρατίκη που είχαν και τη θερμή στήριξη 30 περίπου οπαδών τους, δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και βρέθηκαν από το ξεκίνημα του αγώνα να κυνηγούν στο σκορ τον αντίπαλο.

Ρεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΑΦΛΕΡΗΣ

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Σιάτιστα να βρίσκεται στο +16 (44-28) και τους κυανόλευκους να μην μπορούν να βρουν λύσεις. Με συνεχόμενα εύστοχα σουτ των Τάσσου και Τζίνη, η Νίκη μείωσε σε 47-40 στο 25’, αλλά μέχρι εκεί, καθώς οι γηπεδούχοι ανέβασαν και πάλι την απόδοσή τους, φτάνοντας με άνεση στο τελικό 82-60.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού η Νίκη με καλάθι του Τάσσου πήρε προβάδισμα στο σκορ 4-5 που ήταν όμως και το τελευταίο στην αναμέτρηση. Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους. Με κύριους εκφραστές στην επίθεση τους Νίκο Ρέππα και Γράβα, η Σιάτιστα πήρε διψήφια διαφορά πόντων στο τέλος της πρώτης περιόδου +10 (21-11). Στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, η Νίκη μείωσε με το μοναδικό εύστοχο τρίποντο του Λευτέρη Κατσαλή σε 24-18.

Από εκείνο το σημείο οι κυανόλευκοι παρουσιάστηκαν αγνώριστοι, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να εκτοξεύσουν τη διαφορά στο +14 (39-25). Στο κακό αγωνιστικό πρόσωπο των παικτών του Σπύρου Στρατίκη ήρθε να προστεθεί ένας ακόμη πονοκέφαλος, καθώς λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου τραυματίστηκε στο γόνατο ο Παναγιώτης Τσώλης και αποχώρησε. Η κόρνα της λήξης στη δεύτερη περίοδο βρήκε τη Σιάτιστα στο +16 (44-28). Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, η Νίκη, παρά τα όποια προβλήματα, έδειξε να ανακάμπτει και να δείχνει ότι μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση.

Με προεξάρχοντες τους Τάσσο και Τζίνη, αλλά και με καλή αμυντική λειτουργία, οι κυανόλευκοι μείωσαν σε 47-40 στο 26’. Με καλάθι του Τοκατλίδη η Νίκη έφτασε σε απόσταση βολής 53-49 στο 28’, αλλά η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης αποδείχτηκε καταδικαστική για το κυανόλευκο συγκρότημα που βρέθηκε πολύ γρήγορα στο -8 στο τέλος της τρίτης περιόδου (57-49). Στο τελευταίο και πιο κρίσιμο κομμάτι της αναμέτρησης η Νίκη δεν μπόρεσε να αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων που είχαν και τη θερμή συμπαράσταση 500 περίπου φίλων τους.

Με τους Νίκο Ρέππα και Τσιαούση να αποδεικνύονται καταλυτικοί, η ομάδα της Σιάτιστας μετέτρεψε το εύθραυστο 64-56 στο 32’ σε 70-56 στο 35’, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ξεμείνει φανερά από επιθετικές λύσεις. Με την ψυχολογία στα ύψη για την ομάδα της Κοζάνης, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +19 (77-58), ενώ το τελικό 82-60 διαμόρφωσε σε πανηγυρικό κλίμα ο Γράβας.

Στρατίκης «Ευχαριστώ σε κόσμο και παίκτες…»

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο προπονητής της Νίκης Σπύρος Στρατίκης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ αναφέρθηκε τόσο στο χθεσινό αγώνα με την Σιάτιστα όσο και για την επόμενη μέρα στο κυανόλευκο στρατόπεδο: «Καταρχήν θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν. Δυστυχώς σήμερα δεν τα καταφέραμε καθώς στα κρίσιμα σημεία ξεμείναμε από δυνάμεις, ενέργεια αλλά και τύχη. Να ευχαριστήσω επίσης και τον κόσμο για την θερμή υποστήριξη του σήμερα στην ομάδα. Θα πρέπει από σήμερα κιόλας να κοιτάξουμε με αισιοδοξία πώς θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε την ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες».

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 44-28, 57-49, 82-60

ΓΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ: Γεωργάκας 2, Στεργίου, Γράβας 17 (1), Ρέπας Χ. 12 (2), Λεζγίδης, Ρέπας Ν. 16, Καλαμπούκας 5 (1), Τζώνος Γ. 2, Τζώνος Γ. 11 (1), Τσιαούσης 16 (2), Κατσιάνης.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Στρατίκης): Τζίνης 12 (1), Οικονόμου 2, Λατσίνογλου, Κατσαλής 11 (3), Βασδέκης, Μαστοράκης, Τσώλης, Βλήτσιος, Τάσσος 28, Κέτουλας 3, Τοκατλίδης 4.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου